Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παραβρέθηκαν την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 στο χώρο της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας στο «Κόκκινο Σπίτι». Τους δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα κοινό μάθημα!!!
μαθητές Ερεικούσσας
μαθητές Ερεικούσσας

που έγινε μεταξύ των τεσσάρων(!) μαθητών του ακριτικού νησιού Ερείκουσα (βόρεια της Κέρκυρας) και μαθητών της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας. Η τηλε-εκπαιδευτική αυτή διαδικασία πραγματοποιήθηκε, όπως πάντα, μέσω του συστήματος «ΤηλΕστία» που έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια η Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κκ. Χρυσόστομος, που παραβρέθηκε σε αυτή τη …συνάντηση των σχολείων, «…με την βοήθεια της τεχνολογίας νικήσαμε την απόσταση και φέραμε μια νέα εποχή στην Παιδεία». Στην ανταπάντησή του από την άλλη πλευρά ο Διευθυντής Περιφερειακής εκπαίδευσης Ιονίων νήσων κ. Τηλέμαχος Γαβαλάς, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Εστία Γνώσης Χαλκίδας για την Πανελλήνια πρωτοβουλία που έχει αναλάβει και συνεχάρει όσους εμπλέκονται στην συγκεκριμένη προσπάθεια που στόχο έχει να καθιερώσει την Χαλκίδα κέντρο του σχολείου του μέλλοντος.
Ακολούθως παρουσιάστηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο της Εστίας Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας Δρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνη Αντωνίου το θέμα «ο Χορός των Πλανητών», ενώ στην συνέχεια η δασκάλα κα Ζωή Τζήκου παρουσίασε σε όλα τα παιδιά θέμα που αφορούσε την 25η Μαρτίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αφού όλα τα παιδιά μαζί, παρά την απόσταση που τα χώριζε, τραγούδησαν σαν μια χορωδία τον Εθνικό μας ύμνο.
Στην συγκινητική και ταυτόχρονα εποικοδομητική αυτή διαδικασία τηλε-εκπαίδευσης, εκτός από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας, παρευρέθηκαν, η κα Τασούλα Μακαρώνα, πρόεδρος της Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., ο Διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Γιώργος Συρίμης, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Βασίλης Λυγούρας καθώς και ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Δημήτρης Μητάκος. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Αργυρόπουλος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας κ. Θεόδωρος Δρεμέτσικας. Στην Ερείκουσα, για τον ίδιο λόγο, ταξίδεψαν ως εκεί (κάνοντας ένα θαλάσσιο ταξίδι 2,5 ωρών από την Κέρκυρα), ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Τηλέμαχος Γαβαλάς, Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Κερκυραίων κος Αναστάσιος Ποταμίτης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερκύρας κ. Κώστας Βλάσσης και πολλοί κάτοικοι του νησιού.
Ιδιαίτερα ιστορικές αλλά και εξίσου συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν την επόμενη μέρα 23 Μαρτίου, όπου η κα Τζήκου έκανε, με το ίδιο σύστημα «Τηλ/εστία», το κανονικό μάθημα της ημέρας στα παιδιά των Ερεικουσών από τη Χαλκίδα, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα επικοινωνίας, δίνοντας την εντύπωση ότι δασκάλα και μαθητές βρίσκονταν στην ίδια αίθουσα. Ουσιαστικά έγινε το πρώτο βήμα για μια μόνιμη σύνδεση του ακριτικού νησιού έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν το μάθημά τους καθημερινά από εκαπιδευτικό που θα βρίσκεται στην Χαλκίδα. Έτσι θα μπορούν να προστεθούν στο πρόγραμμά τους και τα μαθήματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής, δύο μαθήματα που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι σχεδόν απίθανο να διδαχθούν ποτέ σε πολλά ακριτικά ή απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία.

Η Ερεικούσσα (ή Ερείκουσα) είναι το δεύτερο σε μέγεθος από τα 3 Διαπόντια νησιά βορείως της Κέρκυρας και έχει έκταση 4,5 τ. χλμ.. Αποτελεί ξεχωριστό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Κερκυραίων και σύμφωνα με την απογραφή του 2001 έχει 698 κατοίκους, ενώ οι κάτοικοι που μένουν εκεί τους χειμερινούς μήνες δεν ξεπερνούν τους 50..


 
Δημοφιλή σήμερα

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Το 1ο εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρωθεί το έργο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Το 1ο εξάμηνο του 2017 θα ολοκληρωθεί το έργο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

21/10/2016
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησι...
Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα

Τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα

21/10/2016
Τιμήθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου στη Χαλκίδα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας