Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή της ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας προς τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ κι Επιμόρφωση β΄επιπέδου.
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας

  Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας - επιμορφωτές και μη - πως το πρόγραμμα της 3ης περιόδου επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), όπως και εκπαιδευτικά προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ κι έχουν φορείς Πανεπιστήμια κι άλλα ιδρύματα, ίσως να μην ολοκληρωθούν ποτέ.
Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών που πλήρωσαν απο την τσέπη τους και τις μηδενικές πλέον οικονομίες τους τη βενζίνη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό σε Επιμορφωτικά Κέντρα 10, 20, 40 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους, που θυσίασαν τον χρόνο με τις οικογένειές τους και την απογευματινή τους ξεκούραση για να μάθουν κάτι καινούριο, κάτι χρήσιμο και χρηστικό για το λειτούργημά τους.
Η πολιτεία για μια ακόμη φορά δείχνει το ανάλγητο, σκληρό και σίγουρα αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της.
Με την Κ.Υ.Α Αριθμ. 22331/12 (ΦΕΚ - 673 Β/7-3-2012) αλλάζει ξαφνικά και αναδρομικά τη συμφωνία που είχε συνάψει με τους επιμορφωτές σύμφωνα με την οποία ελάμβαναν αμοιβές με βάση το δελτίο του έργου, το οποίο ορίζει ξεκάθαρα το ύψος αυτών των αμοιβών. Το ίδιο δελτίο έργου ίσχυε και κατά την έναρξη της 3ης ΄Επιμορφωτικής περιόδου (Οκτ 2011-Μάρ 2012).
Θέτοντας εκ των υστέρων όριο αμοιβής ένα τέτοιο ποσό που δεν καλύπτει όλες τις ώρες του επιμορφωτικού έργου, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συναδέλφους που επέλεξαν να εργαστούν ως επιμορφωτές, δυναμιτίζει την απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, διαταράσσει στην πράξη την εύρυθμη λειτουργία των Επιμορφωτικών Κέντρων ανά την χώρα και τελικά ακυρώνει την ίδια την έννοια της Επιμόρφωσης.
Μάλιστα η αναδρομική ισχύ της απόφασης σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που εργάστηκαν στα παραπάνω προγράμματα τώρα καλούνται να επιστρέψουν και τα χρήματα που έλαβαν ως αμοιβή.
Αλήθεια, έτσι εννοούσαν οι κυβερνώντες την αναβάθμιση της Παιδείας;
Έτσι αντιλαμβάνονται στην πράξη τη σπουδαιότητα και τη σημασία που έχει για τους εκπαιδευόμενους η ύπαρξη επιπλέον προγραμμάτων επιμόρφωσης;
Έτσι δείχνουν την εκτίμησή τους στο έργο μας και τη συνεισφορά μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο;
Λεφτά για υπερωρίες σε υπαλλήλους του Υπουργείο Παιδείας βρήκαν, για τους επιμορφωτές και τους εργαζόμενους σε προγράμματα ΕΣΠΑ δε βρήκαν;
Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και απαιτούμε από τους υπεύθυνους την άμεση ανάκληση αυτής της ντροπιαστικής, προσβλητικής και υποκριτικής απόφασης, που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε ένα θεσμό που αποδίδει και τιμά τον Κλάδο μας.
 

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

Νέα κινητή ιατρική μονάδα απέκτησε το ΕΚΑΒ Χαλκίδας

14/01/2018
Το ΕΚΑΒ Χαλκίδας παρέλαβε νέα Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης για όλη την Εύβοια....
Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

Αλλαγή πορείας οχημάτων λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΧ

15/01/2018
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι από αύριο Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018, θα υπάρξουν αλλαγές στην πορεία οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου....
Το Επιμελητήριο Ευβοίας είναι σαφέστατα υπέρμαχο της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Το Επιμελητήριο Ευβοίας είναι σαφέστατα υπέρμαχο της προστασίας της πρώτης κατοικίας

15/01/2018
Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Βούλα Αγιοστρατίτη απέστειλε επιστολή προς...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας