Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή της ΔΑΚΕ Π.Ε. Χαλκίδας προς τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ κι Επιμόρφωση β΄επιπέδου.
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας
Οι κ.Λουκάς και Μπλέτσας

  Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ενημερωθήκαμε από συναδέλφους μας - επιμορφωτές και μη - πως το πρόγραμμα της 3ης περιόδου επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), όπως και εκπαιδευτικά προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ κι έχουν φορείς Πανεπιστήμια κι άλλα ιδρύματα, ίσως να μην ολοκληρωθούν ποτέ.
Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών που πλήρωσαν απο την τσέπη τους και τις μηδενικές πλέον οικονομίες τους τη βενζίνη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό σε Επιμορφωτικά Κέντρα 10, 20, 40 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους, που θυσίασαν τον χρόνο με τις οικογένειές τους και την απογευματινή τους ξεκούραση για να μάθουν κάτι καινούριο, κάτι χρήσιμο και χρηστικό για το λειτούργημά τους.
Η πολιτεία για μια ακόμη φορά δείχνει το ανάλγητο, σκληρό και σίγουρα αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της.
Με την Κ.Υ.Α Αριθμ. 22331/12 (ΦΕΚ - 673 Β/7-3-2012) αλλάζει ξαφνικά και αναδρομικά τη συμφωνία που είχε συνάψει με τους επιμορφωτές σύμφωνα με την οποία ελάμβαναν αμοιβές με βάση το δελτίο του έργου, το οποίο ορίζει ξεκάθαρα το ύψος αυτών των αμοιβών. Το ίδιο δελτίο έργου ίσχυε και κατά την έναρξη της 3ης ΄Επιμορφωτικής περιόδου (Οκτ 2011-Μάρ 2012).
Θέτοντας εκ των υστέρων όριο αμοιβής ένα τέτοιο ποσό που δεν καλύπτει όλες τις ώρες του επιμορφωτικού έργου, η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους συναδέλφους που επέλεξαν να εργαστούν ως επιμορφωτές, δυναμιτίζει την απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, διαταράσσει στην πράξη την εύρυθμη λειτουργία των Επιμορφωτικών Κέντρων ανά την χώρα και τελικά ακυρώνει την ίδια την έννοια της Επιμόρφωσης.
Μάλιστα η αναδρομική ισχύ της απόφασης σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που εργάστηκαν στα παραπάνω προγράμματα τώρα καλούνται να επιστρέψουν και τα χρήματα που έλαβαν ως αμοιβή.
Αλήθεια, έτσι εννοούσαν οι κυβερνώντες την αναβάθμιση της Παιδείας;
Έτσι αντιλαμβάνονται στην πράξη τη σπουδαιότητα και τη σημασία που έχει για τους εκπαιδευόμενους η ύπαρξη επιπλέον προγραμμάτων επιμόρφωσης;
Έτσι δείχνουν την εκτίμησή τους στο έργο μας και τη συνεισφορά μας στην ανάπτυξη και την πρόοδο;
Λεφτά για υπερωρίες σε υπαλλήλους του Υπουργείο Παιδείας βρήκαν, για τους επιμορφωτές και τους εργαζόμενους σε προγράμματα ΕΣΠΑ δε βρήκαν;
Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και απαιτούμε από τους υπεύθυνους την άμεση ανάκληση αυτής της ντροπιαστικής, προσβλητικής και υποκριτικής απόφασης, που μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει σε ένα θεσμό που αποδίδει και τιμά τον Κλάδο μας.
 

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο ο Παναγιώτης Σίμωσης

20/2/2019
Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας και επιχειρηματίας κ. Παναγιώτης Σίμωσης....
«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

«Προστάτευαν» ένα τοίχο στην Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, κρύβουν τον Παρθενώνα

21/2/2019
Μετά τον σάλο, το Υπουργείο Πολιτισμού επανεξετάζει τις άδειες για τα 10ώροφα που έκρυψαν την Ακρόπο...
Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

Επιτακτική ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης από και προς τη Χαλκίδα

20/2/2019
Συνάντηση με την υποψήφια περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή είχε η δήμαρχος Ιστιαίας...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας