Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Στη βουλή έφεραν το θέμα της στελέχωσης του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης με ερώτησή τους στον αρμόδιο Υπουργό, η Κατερίνα Περλεπέ και ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

 

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, ζητά να καλυφθεί επιτέλους με τους απαραίτητους Λιμενοφύλακες, ο Λιμενικός Σταθμός της Λίμνης που εξακολουθεί να παραμένει υποστελεχωμένος, όσον αφορά την οργανική του δύναμη και το εύρος των αρμοδιοτήτων του.
Η οργανική δύναμη που προβλέπεται είναι ένας Ανθυπασπιστής, ένας υπαξιωματικός και τέσσερις λιμενικοί, όμως υπάρχουν μόνο δύο Λιμενοφύλακες και ο Λιμενοσταθμάρχης.
Οι αρμοδιότητες του Σταθμού μεταξύ άλλων είναι η αστυνόμευση όλης της παραλιακής οδού της Λίμνης, η λειτουργία παραρτήματος Οίκου Ναύτη, το οποίο εκτός του Δήμου Λίμνης καλύπτει και τους Δήμους Νηλέως και Κηρέως, καθώς και η αστυνόμευση όλης της θαλάσσιας περιοχής από τη Λίμνης έως τα Λ. Αιδηψού με χρήση περιπολικού σκάφους.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι ο Υπουργός οφείλει να ενδιαφερθεί άμεσα για να τοποθετηθούν τρεις ακόμη λιμενοφύλακες στο Σταθμό, ώστε να μπορέσει η υπηρεσία αυτή να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και οι κάτοικοι της περιοχής να αισθανθούν ότι δεν αντιμετωπίζονται από το κράτος ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Απο την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαγεωργίου αναφέρει στην ερώτησή του: "Για ακόμα μια φορά η σημερινή Κυβέρνηση αδιαφορεί για την Εύβοια και στη προκειμένη περίπτωση για μια πόλη παραθαλάσσια και τουριστική όπως είναι η Λίμνη Ευβοίας. Συγκεκριμένα, ο Λιμενικός Σταθμός της Λίμνης που έχει την ευθύνη για την αστυνόμευση όλης της παραλιακής οδού της πόλης και όλης της θαλάσσιας περιοχής που φτάνει μέχρι τα Λουτρά της Αιδηψού, δε μπορεί να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές του λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού με τουλάχιστον τρεις ακόμα Λιμενοφύλακες.
Με αυτά τα δεδομένα,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενίσχυση και στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του;"
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας