Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Η ΟΝΝΕΔ παρουσιάζει τη Χάρτα Νέων 2012.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη μιας πολιτισμικής κρίσης, η οποία επηρεάζει όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Η σημερινή κατάσταση, δεν αποτελεί ξαφνικό ή πρόσκαιρο φαινόμενο, αντίθετα είναι το αποτέλεσμα λάθος πολιτικών και νοοτροπιών, που ακολούθησε το πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης. Τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε οδηγηθεί ως νέοι άνθρωποι αλλά και οι δυσκολίες που πλέον βιώνουμε στις οικογένειες μας, είναι γεγονότα αδιαπραγμάτευτα. Ωστόσο, αν υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο πρέπει να έχει ως βάση της την αποτίναξη της μιζέριας με την οποία προσπαθούν κάποιοι σήμερα, να δηλητηριάσουν τις ζωές μας.

Η γενιά μας όμως, δε θα πέσει στην παγίδα. Ενεργοποιούμαστε, προτείνουμε και διεκδικούμε τη χώρα μας πίσω. Μια χώρα που θα επανακτήσει τη χαμένη της αξιοπρέπεια και θα αποκτήσει πάλι όραμα. Σ’ αυτή τη λογική, ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας βγαίνουμε μπροστά, καταθέτοντας στο δημόσιο διάλογο τη «Χάρτα Νέων 2012». Μία σειρά θέσεων και προτάσεων, πάνω σε 8 βασικούς άξονες και οι οποίες είναι βγαλμένες μέσα από την εργασία και την εμπειρία νέων ανθρώπων.

Κεντρικό μας σύνθημα το «Ελλάδα Αλλαγή». Δύο λέξεις που πρέπει να καταφέρουμε να συγκεράσουμε, ώστε να οικοδομηθεί ένα νέο κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο. Λέμε «Ελλάδα», επειδή η ευημερία της Πατρίδας μας πρέπει να αποτελεί τη μοναδική προτεραιότητα όσων συμβάλλουν στην επόμενη μέρα και διότι καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί πλέον να σταθεί, αν δεν είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες. Λέμε όμως και «Αλλαγή», διότι μια Ελλάδα στην οποία θα γίνονται αλλαγές μόνο για να γίνονται, βασισμένες σε αποτυχημένες συνταγές του εξωτερικού, θα είναι μια χώρα αφιλόξενη για τους ίδιους της τους πολίτες. Χρησιμοποιούμε λοιπόν, τις δύο έννοιες συμπληρωματικά. Δεν πιστεύουμε στις δήθεν «πατριωτικές βολικές αντιλήψεις» αλλά και δεν αποδεχόμαστε άκριτα τη «μεταρρυθμιστική ισοπέδωση» που επιχειρείται από δήθεν «προοδευτικούς κύκλους».

Πιστεύουμε σε μας. Στη νέα γενιά που βγαίνει μπροστά με χρέος να τα αλλάξει όλα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το επόμενο χρονικό διάστημα η «Χάρτα Νέων» θα παρουσιαστεί σε 8 σημεία της χώρας αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία που πρέπει να δοθεί από την Πολιτεία σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα:

• Οικονομία και Ανάπτυξη (Φλώρινα)
• Νεανική Παραβατικότητα (Κομοτηνή)
• Στρατιωτική θητεία ( Δωδεκάνησα)
• Μαζικός Αθλητισμός (Λάρισα)
• Οικογένεια και Μητρότητα (Θεσσαλονίκη)
• Ναρκωτικά (Αττική)
• Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Αττική)
• Ψηφιακή Ατζέντα (Πελοπόννησος)

Δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου με αφορμή την Παρουσίαση της «Χάρτας Νέων 2012»:

«Εμείς δεν εμφανιζόμαστε σήμερα. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε κάνει μια σειρά δράσεων σε όλη τη χώρα και έχουμε καταθέσει εξειδικευμένες προτάσεις πάνω σχεδόν σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Αυτό είναι το καθήκον μας και αυτό επιβάλλει η λογική αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο. Παρουσιάζουμε σήμερα λοιπόν, την «Χάρτα Νέων 2012». Μια καμπάνια βασισμένη σε 8 άξονες δράσης, η οποία θα ξεδιπλωθεί μέσα από τη διατύπωση ρεαλιστικών προτάσεων σε θέματα που απασχολούν σήμερα τη νεολαία αλλά και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία. Από τη μεριά μας, δεν είμαστε καιροσκόποι. Δεν επενδύουμε στο λαϊκισμό, ούτε προτείνουμε πράγματα ουτοπικά, τα οποία ακούγονται ωραία στα αυτιά των πολιτών, διότι εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε αλήθειες. Ως νέοι άνθρωποι λοιπόν, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα η γενιά μας να βγει μπροστά γιατί είμαστε η γενιά που πρέπει να τα αλλάξει όλα. Δεν τρώμε πλέον κουτόχορτο και να είστε σίγουροι πως δε γοητευόμαστε από το λαϊκισμό. Εμπιστευόμαστε τον Αντώνη Σαμαρά και την πολιτική λογική του, πιστεύοντας ξεκάθαρα πως δεν είναι μία από τα ίδια. Και αυτή τη ρεαλιστική λογική, είναι που μέσα από τις προτάσεις μας προσπαθούμε να αναδείξουμε.»
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας