Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε σχέση με την κουνουποκτονία στην Στερεά Ελλάδα όσον αφορά:
Νίκος Στουπής
Νίκος Στουπής

•την απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μην εγκρίνει – όπως έγινε γνωστό-κατά τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο την σύμβαση Περιφέρειας – Φθιωτικής Αναπτυξιακής για το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών, και,

•την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18 να αναβάλει για μετά το Πάσχα την λήψη απόφασης επί σχετικής προσφυγής Περιφερειακού Συμβούλου για την νομιμότητα της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Προφανώς και στην παρούσα φάση δεν είναι η ώρα να καταλογιστούν πολιτικές ευθύνες σε αυτούς της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου που τόσο εύκολα έκλειναν τα αυτιά τους σε όλα όσα δύο χρόνια τώρα και από διάφορες πλευρές με επιμονή αναδεικνυόντουσαν για μια διαφορετική πολιτική διαφανή αντιμετώπιση του θέματος, που:
•θα διασφάλιζε την νομιμότητα,
•θα βελτίωνε την αποτελεσματικότητα, 
•θα εξοικονομούσε πόρους, και,
•θα διασφάλιζε την συνεπή συνέχεια αντιμετώπισης του διαχρονικού προβλήματος.

Ούτε βέβαια ο καταλογισμός ευθυνών σε αυτούς που έδιναν νομικές διαβεβαιώσεις ή κρυβόντουσαν πίσω από νομικές γνωματεύσεις για να υπερασπίζονται από πριν ειλλημένες αποφάσεις. 

Η μεγάλη μας σημερινή ανησυχία και αγωνία είναι για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και στην οικονομία  της Περιφέρειας από την σαφώς διαφαινόμενη μεγάλη χρονική καθυστέρηση που θα καταστήσει ανεπίκαιρη την κουνουποκτονία, μέχρις της πολύ μεγάλης πια πιθανότητας ματαίωσης των έργων και ενεργειών για την  καταπολέμηση των κουνουπιών.
Η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, αν δεν θέλει να χρεωθεί και άλλου τύπου ευθύνες εκτός των Πολιτικών, ένα έχει πια να πράξει και μάλιστα γνωστό, αυτονόητο, και σταθερά επαναλαμβανόμενο.

1.Η κουνουποκτονία να περάσει στα χέρια των αρμόδιων Υπηρεσιών (Υγείας – Αγροτικής Ανάπτυξης – Περιβάλλοντος) Περιφερειακά και κατά Περιφερειακή Ενότητα

2.Να συγκροτηθούν ιδιαίτερα στις ευαίσθητες Περιοχές Επιχειρησιακές Ομάδες για την οργάνωση – σχεδιασμό – υλοποίηση – παρακολούθηση – αξιολόγηση του έργου, με την συμμετοχή υπευθύνων από τους Δήμους και την πιθανή συνδρομή Επιστημονικών Τεχνικών Συμβούλων κατά προτεραιότητα από τα Ανώτατα και Ερευνητικά Ιδρύματα. Για την τελευταία περίπτωση ας προχωρήσουμε για φέτος τουλάχιστον με αναθέσεις έργου.

3.Να πραγματοποιηθεί μέσω της Οικονομικής επιτροπής ενιαίος διαγωνισμός αγοράς των  αναγκαίων εφοδίων (σκευάσματα κλπ) 

4.Να πραγματοποιηθούν κατά Περιφερειακή Ενότητα οι διαγωνισμοί εφαρμογής των ψεκασμών αν οι αντίστοιχοι Δήμοι αδυνατούν να το πραγματοποιήσουν με δικές τους δυνάμεις

5.Να ξεκινήσουν άμεσα , από τώρα,  όλες οι σχετικές διαδικασίες, προφανώς σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχε υιοθετήσει η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου,  για την αντιμετώπιση του προβλήματος την επόμενη χρονιά, με την πρόβλεψη κονδυλίων από τον φετινό προϋπολογισμό, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα έγκαιρης χρονικής επικαιρότητας.
Δημοφιλή σήμερα

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

16/10/2018
Η παιδική ταινία «Το απίθανο κοάλα» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone από την Παρασκευή 19 έως και τη...
Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...
Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σκύρο

15/10/2018
Στο εμβληματικό Μουσείο Φαλτάιτς στη Χώρα Σκύρου έγινε η έναρξη του νέου επιμορφωτικού προγράμματος που υλοποιείται στο Νησί....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας