Στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών και των δράσεων του Γενικού Λυκείου Ερέτριας με στόχο τη βιωματική μάθηση και τη διαμόρφωση πολιτιστικής συνείδησης, την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας, σχολικός εκκλησιασμός, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο Μυστήριο του Ευχελαίου.

Στο Ιερό Μυστήριο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.Χρυσόστομος, τα αποστολικά αναγνώσματα διαβάστηκαν απο μαθητές του σχολείου, ενώ συμμετείχε αντιπροσωπία μαθητών και απο το Γυμνάσιο Ερέτριας.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του επισήμανε την σπουδαιότητα του Ευχελαίου, εξήγησε τους λόγους τέλεσής του, το πώς θεσμοθετήθηκε μέσα στην εκκλησία, και δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους μαθητές για την τάξη και την προσοχή τους κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου και τους εκπαιδευτικούς για το εκπαιδευτικό τους έργο.
Μετά το τέλος της χρίσης με το αγιασμένο έλαιο, ο Μητροπολίτης μοίρασε σε όλους Καινή Διαθήκη, ανταλλάσοντας ευχές με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει της ερχομένης εορτής του Πάσχα.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι διευθύντριες των σχολείων κ. Ελένη Γότα και κ. Άννα Καραμπατσόλη καθώς επίσης και μέλη των συλλόγων διδασκόντων καθηγητών.

Ακολουθείστε μας στο Google News