Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος, με αφορμή τα συμβάντα κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Μεγ.Τρίτη 10/4/2012 έκανε την παρακάτω δήλωση:
 «Στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συντελείται η Αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας και εκφράζεται δημοκρατικά το σώμα των πολιτών που έχουν δώσει με την ψήφο τους την πολιτική εντολή και την δημοκρατική νομιμοποίηση στους εκπροσώπους τους, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος που διέπει την ελληνική πολιτεία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ως δημοκρατικά νομιμοποιημένο και πολιτικά υπεύθυνο και υπόλογο όργανο, ανήκει σε όλους τους πολίτες και αποφασίζει με βάση το κοινό συμφέρον και την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας. Αποτελεί θεμελιώδη θεσμό του δημόσιου βίου των Ελλήνων και ως τέτοιος πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα, προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του στην εξυπηρέτηση του πολίτη και στην διασφάλιση της λειτουργίας της πόλης.
Οι πολίτες, μεμονωμένοι ή οργανωμένοι σε συλλογικότητες, έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους-Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετηθούν επί θεμάτων πους αφορούν την τοπική κοινωνία αλλά και να λάβουν τον λόγο και να τοποθετηθούν οι ίδιοι επ’ αυτών, χωρίς να απαιτείται η προσκομιδή πιστοποιητικού φρονημάτων ή ποινικού μητρώου. Όλοι μπορούν να κρίνουν και όλοι κρίνονται…
Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της ελεύθερης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας βήμα έκφρασης σε πολίτες, εργαζόμενους, εκπροσώπους φορέων, επενδυτές και συλλογικότητες, ανοίγοντας τις διαδικασίες σε εκτενή συζήτηση ακόμη και θεμάτων που δεν είναι ακραιφνώς «δημοτικά» και διευρύνοντας την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων μεταξύ άλλων και μέσω διαδικτύου. Και αυτό, συχνά, εις βάρος των θεμάτων του Δήμου που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του και των υποχρεώσεών του έναντι των πολιτών, διότι σκοπός της ήταν και είναι η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων και όχι η μετάθεσή τους για το μέλλον, η εκ των υστέρων αντίδραση ή το κρύψιμό τους κάτω από το «χαλί».
Με το σκεπτικό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας προχώρησε στη συζήτηση του θέματος που έχει προκύψει με τη δημιουργία χώρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών και είχε την υποχρέωση να το συζητήσει εγκαίρως και διεξοδικώς και να δώσει βήμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτως χρώματος και προέλευσης.
Ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να συνεδριάζουν υπό το κράτος απειλών και αλαλαγμών. Κανείς δεν μπορεί να προσβάλλει το χώρο με αφισοκολλήσεις και προκλητικούς χαιρετισμούς αλλά και κανείς δεν μπορεί να επιβάλει στο Σώμα ποιον θα ακούσει, τι θα συζητήσει, πόσο μάλλον τι θα αποφασίσει. Κανείς, επιπλέον, δεν έχει το δικαίωμα, να παρακωλύει τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, βραχυκυκλώνοντας την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, εις βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.
Όλοι πρέπει να σεβαστούν τόσο τους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των Λαμιωτών όσο και τους συμπολίτες τους, οι οποίοι αναμένουν από τον Δήμο Λαμίας να υπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας. Η πρακτική της λεκτικής βίας, των χειρονομιών και των αποδοκιμασιών είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και δεν μπορεί να βρει ανταπόκριση από το Σώμα και την κοινωνία, η οποία σήμερα όσο ποτέ επιζητά μηνύματα συνοχής – αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Παναγιώτης Γ. Φώσκολος Πρόεδρος Δ.Σ. Λαμίας, Δικηγόρος»Δημοφιλή σήμερα

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

Ο ΟΛΝΕ για την διακοπή εργασιών στην επιχείρηση «Αστέρια»

24/04/2018
Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας αλλά και τήρηση της νομιμιμότητας η θέση του ΟΛΝΕ για τα Αστέρια. ...
Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

Νέα εταιρική μορφή για το Ράδιο Ταξί Χαλκίδας

24/04/2018
Το Ράδιο-Ταξί Χαλκίδας από τις 20 Απριλίου 2018 πραγματοποίησε αλλαγή νομικής μορφής και από Ένωση μετασχηματίστηκε σε Συνεταιρισμό. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας