Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Coffee Island - Χαλκίδα
Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας αναφορικά με καταγγελία για απαγόρευση εισόδου ΑμεΑ σε υποκατάστημα.
Οικολόγοι Πράσινοι
Οικολόγοι Πράσινοι
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας κ.Απόστολο Ταμβακάκη έστειλαν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφορικά με επώνυμη καταγγελία για απαγόρευση πρόσβασης σε υποκατάστημα της Τράπεζας ατόμου που επέβαινε σε αναπηρικό αμαξίδιο καθώς και για απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλων της Τράπεζας σε βάρος του.
 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουμε ότι ενδεχόμενη υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών σε βάρος των Ατόμων με Αναπηρία ως επίσημη πολιτική μιας Τράπεζας αποτελεί πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο σε μια χρονική περίοδο που οι έλληνες φορολογούμενοι επωμίζονται το βάρος ενός τεράστιου δημόσιου χρέους που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Υπενθυμίζουμε ότι η έμμεση ή άμεση διάκριση σε βάρος ΑμεΑ αποτελεί ποινικό αδίκημα που διώκεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ν.3304/2005.
 
Χαιρετίζουμε την κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΑμεΑ και του προαιρετικού πρωτοκόλλου της, η οποία αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για το ελληνικό αναπηρικό κίνημα και τους έλληνες πολίτες με αναπηρία. Επισημαίνουμε ωστόσο ότι οι διακρίσεις σε βάρος των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα συνεχίζονται και επιδεινώνονται όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση και η αποσύνθεση του κοινωνικού κράτους.
 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής των Οικολόγων Πράσινων προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας:
 
«κ.Ταμβακάκη,
Σας επισυνάπτουμε καταγγελία του κ.Απόστολου Μουμτζόγλου που δημοσιεύτηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό www.disabled.gr στην οποία ο καταγγέλλων αναφέρει ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στα Βριλήσσια με την αιτιολογία ότι αποτελεί πολιτική του Υποκαταστήματος η απαγόρευση εισόδου σε άτομα που επιβαίνουν σε αναπηρικό αμαξίδιο. Επιπλέον γίνεται αναφορά σε απαξιωτική και ρατσιστική συμπεριφορά υπαλλήλων της Τράπεζας απέναντί του όταν επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό.
Παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε:
α) Είναι ακριβής η συνημμένη καταγγελία του κ.Μουμτζόγλου;
β) Αποτελεί πράγματι πολιτική της Ε.Τ.Ε. να απαγορεύει την είσοδο σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) στο Υποκατάστημα των Βριλησσίων;
γ) Έχει ληφθεί μέριμνα για την πρόσβαση και τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των ΑμεΑ στο δίκτυο υποκαταστημάτων της Ε.Τ.Ε.;
δ) Εφόσον επιβεβαιώνετε το ανωτέρω περιστατικό ποιά είναι τα άμεσα μέτρα που σκοπεύετε να λάβετε ώστε να τιμωρηθούν πειθαρχικά οι υπεύθυνοι αλλά και να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον;
 
Σας επισημαίνουμε ότι ενδεχόμενη διακριτική μεταχείριση σε βάρος ΑμεΑ συνιστά παραβίαση της εθνικής και διεθνούς νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων της συγκεκριμένης ευάλωτης ομάδας συμπολιτών μας. Η υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών ως επίσημη πολιτική μιας Τράπεζας αποτελεί πρόκληση για το κοινωνικό σύνολο σε μια χρονική περίοδο που οι έλληνες φορολογούμενοι επωμίζονται το βάρος ενός τεράστιου δημόσιου χρέους που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το κόστος της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών».
 Δημοφιλή σήμερα

Βιβλιοθήκη Χαλκίδας: το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για τον Αύγουστο

Βιβλιοθήκη Χαλκίδας: το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας για τον Αύγουστο

24/07/2017
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας και αυτό το καλοκαίρι, υπόσχεται στους μικρούς της αν...
Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

Το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Λαμία παρουσία του Πρωθυπουργού

25/07/2017
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνουν τις εργασίες του 2ου Περιφε...
Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

Στη Λαμία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο

16/07/2017
Με βασικό άξονα τα ζητήματα ανάπτυξης και οικονομίας σχεδιάζουν στην κυβέρνηση το δεύτερο Περιφερειακό συνέδ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας