Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ναντίν Γρηγορίου
για το eviaportal.gr:
Ναντίν Γρηγορίου
«Να έχω περισσότερο χρόνο για να συγγράφω βιβλία και να διαβάζω ιστορία. Γιατί η ιστορία σε μαθαίνει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος», ήταν η τελευταία απάντηση που είχε δώσει ο πρώην υφυπουργός Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος όταν τον Ιούνιο του 2009 είχαμε ξανασυναντηθεί, λίγους μήνες  πριν τις εκλογές που το αποτέλεσμα τον άφησε εκτός βουλής.
Ο Τάσος Λιάσκος αποκλειστικά στο EVIAPORTAL.GR
Ο Τάσος Λιάσκος αποκλειστικά στο EVIAPORTAL.GR

Αυτά τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν ο Αναστάσιος Λιάσκος δείχνει να έχει κάνει την αποτίμησή του, την ανασυγκρότησή του και ψύχραιμος, νηφάλιος να αντιμετωπίζει και τις πιο δύσκολες καταστάσεις, που δεν τον λυγίζουν αλλά τον κάνουν πιο δυνατό, όπως ο ίδιος επισημαίνει. Και σίγουρα, υπάρχει πάντα η ιστορία που στην πορεία της, τον δικαιώνει προσωπικά, για τις επιλογές και την αντίληψη που χαρακτηρίζει τη ζωή του και την πολιτική του παρουσία.

Υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, σε αυτές τις εκλογές, ο Αν.Λιάσκος δεν κρύβει πως η απόφασή του επηρεάστηκε από τη συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον κάλεσε να στηρίξει την παράταξη, και τη χώρα.
 
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αναστάσιου Λιάσκου, που παραχώρησε αποκλειστικά στο eviaportal.gr:

Eviaportal.gr: Πώς πέρασαν αυτά τα δύο χρόνια για τον Αναστάσιο Λιάσκο από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, που το αποτέλεσμα σας άφησε εκτός βουλής;
Αν. Λιάσκος: Ούτε γόνος πλουσίας οικογενείας είμαι, ούτε αριστοκράτης, οπότε έπρεπε να εργάζομαι για να βγάλω το ψωμί μου. Παράλληλα ήταν για μένα μια περίοδος αποτίμησης και ανασυγκρότησης, διότι πεποίθησή μου είναι πως ο άνθρωπος βελτιώνεται μέσα από τις δυσκολίες.

Eviaportal.gr: Ποιο είναι το συμπέρασμα της αποτίμησης, που λέτε πως κάνατε;
Αν. Λιάσκος: Το συμπέρασμα είναι πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια άλλη αντίληψη του λαού μας. Μια αντίληψη που θα συνοψίζεται σε δύο πυλώνες:
α) Το κράτος οφείλει να διασφαλίσει ίσους κανόνες και ευκαιρίες για όλους,
β) έτσι ώστε ο πολίτης να αναλαμβάνει την ευθύνη της εξέλιξής του.
Με άλλα λόγια να κυριαρχεί το μήνυμα «Βασίσου στον εαυτό σου». Άλλωστε, σκεφτείτε το, με αυτές τις προϋποθέσεις διαπρέπει ο Έλληνας στο εξωτερικό.
Πρέπει να ξεπεράσουμε την αντίληψη «το κράτος θα μας συντηρεί όλους». Πιστεύω πως μέσα από αυτή την κρίση που βιώνει η χώρα μας έχουμε μια σταδιακή συνειδητοποίηση της πραγματικότητας, που είναι όμως η μόνη προϋπόθεση που δίνει ευκαιρίες.

Eviaportal.gr: Αυτή η αντίληψη είναι απόρροια αλλαγών ίσως στον τρόπο σκέψη σας τα δύο χρόνια που είστε μακριά από την πολιτική;
Αν. Λιάσκος: Ανέκαθεν είχα αυτή την αντίληψη. Η εποχή της κρίσης ξεκινάει από το 2009, και αποτελεί τον κύριο λόγο που δεν εκλέχθηκα βουλευτής. Διότι υπήρχαν άλλοι πολιτικοί που δεν έδιναν ξεκάθαρο μήνυμα, αλλά είχαν περάσει στους πολίτες τη νοοτροπία του «άστο πάνω μου»…
Αυτοί οι πολιτικοί του 2009, που έκαναν εμπόριο ελπίδας, σήμερα κάνουν εμπόριο αγανάκτησης και απελπισίας, γιατί έχουν εκτεθεί. Είναι και ο λόγος που φτιάχνονται κόμματα υποδοχής απελπισμένων. Δεν έχουν καμία πρόταση για το αύριο της πατρίδας. Θυμίζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα που εύχονται…. «Καλά να περνάτε»!!!
Όμως ο δρόμος είναι ανηφορικός και αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Eviaportal.gr: Ποιος είναι δηλαδή για σας ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί στη χώρα μας;
Αν. Λιάσκος: Η Νέα Δημοκρατία στο διάβα του χρόνου δικαιώθηκε απόλυτα ιδεολογικά. Αν εγκαίρως είχαν πραγματοποιηθεί οι θέσεις της ή προτάσεις της, η χώρα δε θα βρισκόταν σε αυτά τα σημεία. Δηλαδή, αναφέρομαι σε αποκρατικοποιήσεις, μείωση σπατάλης δημοσίου, κίνητρα για επενδύσεις, διαρθρωτικές αλλαγές κλπ.
Η χώρα μας θα ήταν σε τροχιά ανάπτυξης.
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ προχωρά στις θέσεις αυτές, από ανάγκη. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να θίξει το μοντέλο που δημιούργησε, Συντεχνίες, σπατάλες, διαφθορά κλπ. Γι’ αυτό και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου εξάντλησε τη θητεία του με φόρους και οριζόντιες περικοπές, μην αγγίζοντας καθόλου τον πραγματικό πυρήνα τις πραγματικής σπατάλης. Για να γίνω αντιληπτός, οι συντεχνίες και η θολή σοσιαλιστική κουλτούρα έλεγαν όχι στο «ξεπούλημα», όπως το ονόμαζα… Δυστυχώς, οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν από τις συντεχνίες στην πορεία (ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) και από επίορκους δημόσιους υπαλλήλους (ΙΚΑ, Πολεοδομία). Καταλήξαμε, να έχουν οι άνθρωποι αυτών των συντεχνιών σε προσωπικούς λογαριασμούς λεφτά που ούτε εφοπλιστές να ήταν, αντί το κράτος να τα έχει εισπράξει.

Eviaportal.gr: Η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί τις αλλαγές που υποστηρίζετε;
Αν. Λιάσκος:  Ως λαός έχουμε «κοντή» μνήμη. Δυστυχώς, η ΝΔ δε μπορεί εύκολα να κεφαλοποιήση αυτή την ειδοποιό διαφορά.
Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές από τον Ελληνικό Λαό, είναι νηφάλια σκέψη, γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιληφθεί, να συγκρίνει και να αποφασίσει σωστά. Οι προσπάθειες  προσώπων και κομμάτων που απευθύνονται στο συναίσθημα του λαού, μπορεί να έχουν μεγάλο καταστροφικό αποτέλεσμα, εφόσον δεν υπάρχει από την μεριά τους καμία ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να προσδιοριζόμαστε με βάση αυτό που δε θέλουμε και να επιλέξουμε αυτή τη φορά μια ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πολιτική πρόταση.
Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόταση ανάπτυξης, η οποία περιλαμβάνει ένα μικρότερο και ευέλικτο δημόσιο. Επίσης, κίνητρα για επενδύσεις. Μόνο έτσι θα αυξηθεί η «πίτα» της οικονομίας και με παράλληλη διασφάλιση των ευπαθών και χαμηλόμισθων κοινωνικών ομάδων.

Eviaportal.gr: Εκλογές 6 Μάη. Τι πρέπει να έχει ο πολίτης στο μυαλό του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;
Αν. Λιάσκος: Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Για πρώτη φορά απαιτεί επιλογές προσώπων, που έχουν συναίσθηση των επιλογών, δεν κοροϊδεύουν, δεν χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών και μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα.
Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Η ΝΔ, όπως προανέφερα, έχει πρόταση, έχει τις δυνάμεις να μην επιτρέψει κι άλλο κατρακύλημα της χώρας μας.
Η Ελλάδα έχει έναν ανηφορικό δρόμο να βαδίσει και η παράταξή μας εγγυάται ελπίδα πραγματική, για δημιουργία συνθηκών τέτοιων που θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης και πάλι.

Eviaportal.gr: Όλοι αυτοί οι κομματικοί σχηματισμοί θεωρείτε πως ωφελούν τη χώρα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο;
Αν. Λιάσκος: Εκτός από το ΚΚΕ που μπορεί να διαφωνώ, αλλά έχει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις (στηρίζει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την εφαρμογή μίας Σοβιετικού τύπου κλειστή οικονομία), όλα τα άλλα κόμματα αριστερών ή δεξιών ιδεολογιών, θεωρώ ότι δεν έχουν ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση αλλά αντίθετα χαϊδεύουν τα αυτιά των πολιτών στερώντας ουσιαστικά  από αυτούς τη δυνατότητα να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση της χώρας και να συστρατευτούν προκειμένου να βγει από την κρίση. Για παράδειγμα, όλοι οι αντιμνημονιακοί που προτείνουν αόριστα πράγματα, δε μας λένε πως θα καλυφθεί το έλλειμμα προκειμένου να αποφευχθεί στάση πληρωμών, μισθών και συντάξεων. Το πώς θα προχωρήσουμε ως χώρα εξαρτάται από μας τους ίδιους και όχι από το «βασίσου πάνω μου»….

Eviaportal.gr: Πώς πήρατε την απόφαση σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να είστε και πάλι υποψήφιος βουλευτής;
Αν. Λιάσκος: Δε σας κρύβω πως δεν ήταν μια απόφαση της στιγμής, αλλά ωρίμου σκέψεως. Στην απόφασή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής πρέπει να σας πω, ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος με κάλεσε να μιλήσουμε και κατά τη συνάντηση μας, επέμεινε πως στην παρούσα φάση είναι αναγκαία και η δική μου παρουσία τόσο για την ίδια την παράταξη όσο και για τον τόπο μας.

Διαβάστε επίσης, τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν λίγο καιρό στο Πρώτο Θέμα, ο Αναστάσιος Λιάσκος που μιλάει για το Μνημόνιο, τις «καμένες» μετοχές που πουλάνε επιτήδειοι της πολιτικής και την αγανάκτηση του κόσμου
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...
Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

Tους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Φθιώτιδας παρουσίασε ο Φάνης Σπανός

19/4/2019
Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας παρουσίασε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 ο υ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας