Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr

Διάλογος από «μηδενική βάση» για Αξιολόγηση με εντιμότητα και διαφάνεια.
Καμιά μεταβολή στο ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αίτημα για άμεση καταβολή του επιδόματος θέσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Μέλη της ΔΑΚΕ Δασκάλων
Μέλη της ΔΑΚΕ Δασκάλων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/04/2012 συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο μετά από πρόσκλησή του με θέμα την «Αξιολόγηση».
Κατά τη συνάντηση ο κ. Μπαμπινιώτης ενημέρωσε ότι εντός τετραμήνου από την ψήφιση της τροπολογίας που εξαιρεί τους εκπαιδευτικούς από την προβλεπόμενη για τους Δημοσίους Υπαλλήλους αξιολόγηση θα πρέπει να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για το θέμα αυτό.
Στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ξεκινά το διάλογο με τη Δ.Ο.Ε. από «μηδενική βάση» και δεν δεσμεύεται ούτε γνωρίζει οποιοδήποτε προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που είχε συνταχθεί στο παρελθόν από υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης δεν συνδέει την αξιολόγηση με τιμωρητικές διατάξεις και απολύσεις εκπαιδευτικών, ζητώντας ταυτόχρονα από τη ΔΟΕ να καταθέσει τις απόψεις, τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της για το όλο θέμα της αξιολόγησης μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα τέσσερα (4) μέλη της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (Χαράλαμπος Κόκκινος, Θανάσης Κικινής, Τριαντάφυλλος Οικονόμου και Μάνος Ανδρουλάκης) αφού επισήμαναν την άθλια οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί και την έλλειψη ουσιαστικής επιμόρφωσης, διατύπωσαν τις θέσεις της παράταξης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που έχουν γίνει θέσεις του Κλάδου μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Εκπαιδευτικών Συνεδρίων.
Επισήμαναν ότι αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η σύνδεση της αξιολόγησης με την ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Έθεσαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι οι επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης που έγιναν με τον αντιεκπαιδευτικό νόμο – «λάστιχο» 3848/2010 της κ. Διαμαντοπούλου (την κατάργηση του οποίου ζητά σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα) ήταν κομματικές και αναξιοκρατικές. Σε καμία των περιπτώσεων η αξιολόγηση δεν πρέπει να γίνεται από μονοπρόσωπο όργανο αλλά να είναι συλλογική, διαφανής και έντιμη. Να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των σχολικών μονάδων και να μην τις οδηγήσει σε κατηγοριοποίηση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τη συνάντηση απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των αριστερών Παρεμβάσεων – Κινήσεων - Συσπειρώσεων και της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, οι εκφραστές της στείρας άρνησης, του διχασμού, της κινδυνολογίας και του λαϊκισμού.
Τέλος θέσαμε τα ζητήματα: α) της φημολογούμενης μεταβολής του ωραρίου των εκπαιδευτικών και β) της μη καταβολής του επιδόματος θέσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ότι για το θέμα της καταβολής του επιδόματος θέσης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς θα υπάρξει αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών για την άρση της αδικίας.

ΔΑΚΕ Π.Ε.
Δημοφιλή σήμερα

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

Audi Moment: Ετοιμοπαράδοτα Audi σε μοναδικές τιμές!

17/10/2018
Έφτασε η στιγμή για Audi σε απίστευτη τιμή, μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων....
Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

Οι γεύσεις της Στερεάς Ελλάδας στο Τελ Αβίβ

18/10/2018
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε στην γιορτή αγροδιατροφής και τουρισμού που διοργάνωσαν με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και το ελληνικό γραφείο τουρισμού...
Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Το Campus Bus στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

19/10/2018
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ενίσχυσης εύρεσης εργασίας Ενηλίκων, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα και σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, στο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας