Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Ιωάννης Ψυχογυιός γεννήθηκε στις Γούβες Ιστιαίας της Βόρειας Εύβοιας. Σπούδασε μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παντρεύτηκε με την Ελπίδα Ρουμελιωτη και απέκτησαν δύο παιδιά.
Ψυχογυιός, Ιωάννης -Βιογραφικό
Ψυχογυιός, Ιωάννης -Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Ψυχογυιός ως εκπαιδευτικός, συμμετείχε σε πολλά Προγράμματα του ΕΚΔΔΑ του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργού Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Υπηρέτησε είκοσι χρόνια στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Ελεύθερος Επαγγελματίας (Διευθυντής Σπουδών στο "Ινστιτούτο Θετικών Σπουδών") και ως Δημόσιος Λειτουργός (Καθηγητής σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΤΕΣ, ΕΠΑΛ και Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα).

Μετείχε από το 2004 σε δράσεις της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Κρήτης για την ανάπτυξη και εφαρμογή των προγραμμάτων των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως πρόεδρος σε επιτροπές επιλογής Στελεχών & Εκπαιδευτικού προσωπικού των Δομών της ΓΓΕΕ ως Αξιολογητής Ποιότητας Διά Βίου Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων σε όλες τις Δομές Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Στην μακρόχρονη εκπαιδευτική του θητεία δίδαξε Μαθηματικά σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Προετοίμασε πολλούς σημερινούς επιστήμονες για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και εστίασε σε ειδικά θέματα Διδακτικής των Μαθηματικών (διδακτικές μέθοδοι για δυσλεξικούς μαθητές και παιδαγωγική αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών).

Έχει γράψει βιβλία Μαθηματικών τα οποία αφορούν την Μαθηματική Ανάλυση, την Άλγεβρα, τη Γεωμετρία και την Αναλυτική Γεωμετρία. Το πρόσφατο βιβλίο του είναι "Διδακτική των Μαθηματικών σε Δυσλεξικούς Μαθητές". Δημοσίευσε άρθρα και επιστήμονες μελέτες για τα Μαθηματικά και τη Δια Βίου Μάθηση σε Συνέδρια και Περιοδικά.

Έντονα δραστηριόποιημένος επιστημονικά, πολιτιστικά και πολιτικά διετέλεσε:
* Συνεργάτης στο Υπουργείο Παιδείας 1980-1981
* Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών 1990-1993
* Επιστημονικός συνεργάτης του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ
* Εξωτερικός Συνεργάτης της ΓΓΕΕ του ΥΠΕΠΘ 2004-2008
* Γενικός Γραμματέας ένωσης Συντακτών Η & Π.Σ. Τύπου
* Πρόεδρος ΔΑΚΕ Καθηγητών Μεταλυκειακών Κέντρων
* Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Γεώργιος Δροσίνης"

Σήμερα είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Εκλεγμένο Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Δημοφιλή σήμερα

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...
Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

24/03/2017
Ευχαριστήρια επιστολή σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την ανάγκη δημιουρ...
Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

Aσφαλτοστρώσεις στη Χαλκίδα

24/03/2017
Ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου σε περιοχές της Χαλκίδας, οι ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας