Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ναντίν Γρηγορίου
για το eviaportal.gr:
Ναντίν Γρηγορίου
Ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου δίνει αποκλειστική συνέντευξη στο eviaportal.gr λίγες μέρες πριν την ώρα της κάλπης. Δηλώνει υπέρ των κομματικών συνεργασιών σε περίοδο εθνικής κρίσης και για άλλη μια φορά τονίζει τη στήριξή του στο πρόσωπο του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Συμεών Κεδίκογλου
Συμεών Κεδίκογλου

Eviaportal.gr: Με τί συναισθήματα διανύει τα τελευταία μέτρα της προεκλογικής περιόδου ο Συμεών Κεδίκογλου;
Συμεών Κεδίκογλου: Τα δυόμιση αυτά χρόνια περάσαμε πολλά και τα ζήσαμε όλα. Και εγώ ως νέος βουλευτής, οποίος μπήκα με όνειρα στην πολιτική, ομολογώ ότι δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Παρόλα αυτά, παίρνω δύναμη από τους συμπολίτες μου, από την εμπιστοσύνη που εισπράττω ότι επιβεβαιώνουν στο πρόσωπό μου και είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα.

Eviaportal.gr: Υπάρχει αγωνία μεγαλύτερη για την 6η του Μάη, ημέρα εκλογών ή για την 7η, ημέρα μετά εκλογών;
Συμεών Κεδίκογλου: Πολύ εύστοχη η ερώτησή σας! Ξέρετε μέχρι σήμερα, οι πολιτικοί νοιάζονταν για την ημέρα των εκλογών και όχι για την επόμενη, κι αυτό ήταν μία από τις κυρίαρχες αιτίες που έχουμε οδηγηθεί σήμερα εδώ. Σ’ αυτές τις εκλογές όμως, αν μέλημα πολιτικών και παρατάξεων είναι να κερδίσουν τις εκλογές χωρίς μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πολιτική πρόταση, πιθανόν αυτό να σημάνει και την καταστροφή της  χώρας. Γιατί, στις 6 Μαϊου κρίνονται τα πάντα εξ αρχής. Χρειάζεται να σκεφτούμε όλοι ποιος μπορεί υπεύθυνα, με συναινέσεις, εντός της ευρωπαϊκής διαδρομής να αξιοποιήσει το μεγάλο εθνικό κεφάλαιο που έχει δημιουργηθεί, όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, και να οδηγήσει τη χώρα, μέσα από έναν δύσκολο αναμφισβήτητα δρόμο, στην έξοδο από την κρίση.

Eviaportal.gr: Σε αυτό το διάστημα που συναντήσατε πολίτες της Εύβοιας στις περιοδείες σας, τί κυρίως ακούγατε απο αυτούς; Ποιά είναι η μεγαλύτερη αγωνία τους; και πόσο εύκολη ήταν αυτή η προεκλογική περίοδος για έναν υποψήφιο, με δεδομένη τη γενικότερη δυσαρέσκεια του κόσμου για τους πολιτικούς λόγω μνημονίων και δανειακών συμβάσεων;
Συμεών Κεδίκογλου: Τα ερωτήματα είναι πολλά : πώς φτάσαμε ως εδώ, τι έφταιξε, ποια είναι η λύση και ποιος μπορεί να τη δώσει. Παράλληλα, υπάρχει συσσωρευμένος θυμός. Η μεγαλύτερη όμως αγωνία είναι να μην αφήσουμε να χαθούν οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού που κράτησαν τη χώρα όρθια. Συναντώ κόσμο σε απομακρυσμένα χωριά, στους δρόμους, στα καφενεία και τους απαντώ κοιτώντας τους στα μάτια χωρίς μισόλογα. Αν και πράγματι υπάρχει γενικότερη δυσαρέσκεια προς το πολιτικό σύστημα, αναγνωρίζουν πως ως νέος πολιτικός έχω αναλάβει ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που μου αναλογούν.

Eviaportal.gr: Τί να περιμένουμε το επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές; Πόσο θα δυσκολέψουν τα πράγματα στη χώρα μας και για πότε μπορούμε να ελπίζουμε σε εμφάνιση μικρών πλέον αναπνοών οικονομικών στη χώρα μας;
Συμεών Κεδίκογλου: Για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, είναι δεδομένο και γνωστό ότι την επομένη των εκλογών υπάρχει μια πολιτική κατεύθυνση μέσα στη δανειακή σύμβαση. Μπορούμε να έχουμε βελτιώσεις, μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο κάποια πράγματα αλλά υπάρχει το πλαίσιο, η κατεύθυνση. Υπάρχει η αγωνία για το αν θα γίνουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις  τον Ιούνιο. Εμείς είπαμε τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει. Προτείναμε η προσαρμογή να μη γίνει μέσα σε δύο χρόνια, μέχρι το 2014, αλλά σε τρία μέχρι το 2015, για να είναι πιο ήπια. Και έχουν βρεθεί τα χρήματα που θα στηρίξουν την προσπάθεια του τρίτου χρόνου. Επίσης, δεσμευτήκαμε ότι δεν πρόκειται να θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Ότι δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι. Τα διαρθρωτικά μέτρα έχουν σημασία και μερικοί φωνάζαμε από καιρό γι’ αυτά. Εφόσον προχωρήσουμε τα διαρθρωτικά μέτρα, εφόσον κάνουμε την επισκόπηση δαπανών απαλύνεται η πίεση για τα εισοδήματα, για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Eviaportal.gr: Γιατί ο πολίτης να εμπιστευτεί σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ;
Συμεών Κεδίκογλου: Γιατί ο δρόμος που προτείνουμε είναι συγκεκριμένος, δύσκολος αλλά ασφαλής. Και αν αντιστρέψουμε το ερώτημα, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που προτείνουν τον άγνωστο δρόμο, εγγυώνται ότι τον Ιούνιο θα μπορούν να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις από το κράτος; Στη δε μικροκομματική προσέγγιση του κ. Σαμαρά για αυτοδυναμία και για μια δική του πρωθυπουργία, εμείς αντιτάσσουμε την συγκεκριμένη πρόταση για μια συμμαχία υπευθυνότητας και αλληλεγγύης στη βάση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης.

Eviaportal.gr: Γιατί να εμπιστευτεί τον Συμεών Κεδίκογλου;
Συμεών Κεδίκογλου: Να τον εμπιστευτεί αν στο πρόσωπό του βλέπει ένα νέο καθαρό πρόσωπο. Με νέο ήθος. Που δεν μασάει τα λόγια του και μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας. Να τον εμπιστευτεί αν νομίζει ότι χρειαζόμαστε νέο αίμα. Αν πιστεύει ότι το παλιό μας τέλειωσε. Ότι μπορεί να εκφράσει το νέο πρότυπο βουλευτή.  Ότι εκφράζει καλύτερα το νέο πρόσωπο της Εύβοιας. Ότι μπορεί να συμβάλει σε μια νέα προοπτική για τον τόπο.

Eviaportal.gr:  Εσείς είστε υπέρ των κομματικών συνεργασιών;
Συμεών Κεδίκογλου: Ποιος μπορεί μόνος του να τα βγάλει πέρα, μέσα σε τέτοιες ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες, με τέτοια κρίση εθνική; Το ΠΑΣΟΚ είχε άνετη πλειοψηφία στην προηγούμενη Βουλή και, αν θέλετε, κακώς ανέλαβε μόνο του να τα βγάλει πέρα και φορτώθηκε δυσανάλογα μεγάλο κόστος. Φυσικά είμαι υπέρ των κομματικών συνεργασιών σε μια τέτοια εθνική κρίση. Το απέδειξα και σε προσωπικό επίπεδο, όταν κατέρριψα το ταμπού ένας βουλευτής να συνεργάζεται με βουλευτή άλλου κόμματος για ένα πρόβλημα του κοινού τους τόπου, γεγονός που όπως αναμενόταν είχε αίσια έκβαση για το πρόβλημα της περιοχής.
Κάθε άλλη στάση είναι απλώς ανεύθυνη και δεν υπακούει στην  ίδια την απαίτηση των πολιτών για κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως εκφράζεται και στις δημοσκοπήσεις.

Eviaportal.gr:  Είστε από τους πρώτους που στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε τί διαφέρει απο τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε ο πολίτης να εμπιστευτεί τις τύχες του σε αυτόν;
Συμεών Κεδίκογλου: Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε και ανταποκρίθηκε στο να αναλάβει την ευθύνη των οικονομικών πραγμάτων της χώρας. Σας καλώ να αναλογιστείτε ένα αντικειμενικό γεγονός. Δεν είναι αυτός που πέτυχε, μαζί με τον Πρωθυπουργό, τη μεγαλύτερη στα διεθνή χρονικά μείωση δημοσίου χρέους, που αφαίρεσε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 106 δισεκατομμύρια χρέους, 50 ποσοστιαίες μονάδες; Ποια άλλη χώρα δυτική, μέλος νομισματικής ένωσης όπως το ευρώ, έχει πετύχει ποτέ τέτοια δραστική μείωση, άρα ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών; Και αυτό έγινε οργανωμένα, με ασφάλεια. Τέλος, και προεκλογικά προτάσσει την υπευθυνότητα, τη συμμαχία και την αλληλεγγύη. Έχει, το ΠΑΣΟΚ έχει, μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική. Ποιος άλλος μπορεί;
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

Υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας ο Μπάμπης Καραβάς

13/2/2019
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ο Μπάμπης Καραβάς θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Ερέτριας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας