Κατηγορηματικά διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο σημερινό δημοσίευμα που εμφανίζει το Λουκά Παπαδήμο να μην πληρώνει φόρους για τις αποδοχές που λάμβανε μέχρι το 2010 όταν κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι αμοιβές του κ. Παπαδήμου φορολογήθηκαν κανονικά είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου. Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει καταβάλλει όλες τις έκτακτες εισφορές -αν και οι αποδοχές του που ελάμβανε από την ΕΚΤ δεν υπόκεινται σε εθνική φορολογία και από το πρωθυπουργικό γραφείο υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδήμος δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει παραιτηθεί της πρωθυπουργικής αποζημίωσης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου: “Είναι απολύτως ανακριβές ότι είναι αφορολόγητες οι αποδοχές και οι λοιπές αμοιβές που απέκτησε ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά την περίοδο που ήταν αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όλες οι αμοιβές φορολογήθηκαν κανονικά. Ο φόρος που αναλογεί ωστόσο καταβάλλεται υποχρεωτικά απευθείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και γι’ αυτό δεν εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό. Αν και οι σχετικές αμοιβές δεν υπόκεινται σε πρόσθετη εθνική φορολογία, ο πρωθυπουργός έχει καταβάλει και όλες τις έκτακτες εισφορές της τελευταίας τριετίας.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι γνωστό επίσης ότι ο Λουκάς Παπαδήμος, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, παραιτήθηκε και δεν λαμβάνει την πρωθυπουργική αποζημίωση”.

protothema.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News