Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σίμος Κεδίκογλου βρέθηκε σήμερα στην Κάρυστο και σε ανοικτή ομιλία προς τους κατοίκους της περιοχής, μίλησε για όλους και για όλα, διαβάστε όλα όσα είπε:

Σίμος Κεδίκογλου: Η δύναμη που μου δίνετε είναι δύναμη δική μας. Η Εύβοια πρέπει να είναι δυνατή στην επόμενη Κυβέρνηση
Σίμος Κεδίκογλου: Η δύναμη που μου δίνετε είναι δύναμη δική μας. Η Εύβοια πρέπει να είναι δυνατή στην επόμενη Κυβέρνηση

«Κράτησα μία καθαρή διαδρομή, μπορείτε να με κρίνετε. Επέδειξα συνέπεια σε μια περίοδο που στο κόμμα μας υπήρξαν διάφοροι, που επέλεξαν άλλες διαδρομές. Όχι, εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία και όπως είχα πει στον Αντώνη Σαμαρά εδώ είμαι, εδώ θα μείνω, θα αγωνίζομαι μαζί σας. Θέλω να σας ζητήσω σε μία δύσκολη εποχή να συνεχίσετε να με εμπιστεύεστε, να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω. Και αυτή τη δύναμη θα σας την επιστρέψω πολλαπλάσια, ό, τι δύναμη μου δίνετε είναι δύναμη δική μας. Πρέπει η Εύβοια να είναι δυνατή στην επόμενη κυβέρνηση, πρέπει η Εύβοια να πάρει και αυτά που της έχουν στερήσει και αυτά που της αναλογούν. Πρέπει η Καρυστία να έχει την εξέλιξη που της αρμόζει.»

Με αυτά τα λόγια ο Σίμος Κεδίκογλου, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους κατοίκους της Νότιας Καρυστίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και παρευρέθηκαν στην ομιλία του, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012.

Τον Σίμο Κεδίκογλου καλωσόρισε και προλόγισε ο Δήμαρχος Καρύστου, Νίκος Μανώλης, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπενθύμισε τους κοινούς αγώνες τους για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, που ταλανίζουν την περιοχή. «Οφείλω να ομολογήσω -είπε- ότι αν ο Δήμος Καρύστου είδε σημαντικά έργα ήταν μόνο με κυβέρνηση της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή. Όλα αυτά τα χρόνια παρακαλούσαμε για ένα οδικό δίκτυο που ξεκινούσε από το Δύστο μέχρι την Κάρυστο και στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έγινε πράξη.

Περιμένουμε να βγει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση  για να γίνουν και άλλα έργα όπως το λιμάνι Καρύστου, οι βιολογικοί Μαρμαρίου».

Ο Σίμος Κεδίκογλου ευχαριστώντας τον Δήμαρχο Καρύστου δεσμεύτηκε, ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί για να δώσουν λύσεις και σε άλλα προβλήματα, αλλά και για να ξαναγίνουν σημαντικά έργα. Συγκεκριμένα, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν μαζί με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τη Δημοτική Αρχή, το Επιμελητήριο της Εύβοιας για να φέρουν ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας, αλλά πάνω απ’ όλα, όπως είπε χαρακτηριστικά: «για να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα σε έναν τόπο που δεν ξέρω αν είχε εξαφανιστεί η ελπίδα τόσο πολύ. Θέλω να πιστέψετε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ότι μπορούμε καλύτερα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από αυτή την κρίση, το σχέδιο υπάρχει. Δώστε μας τη δύναμη».

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Σίμου Κεδίκογλου:
«Από εδώ ξεκίνησα την πρώτη μου εμφάνιση σαν υποψήφιος βουλευτής. Την εμπιστοσύνη που μου δείξατε προσπαθώ πάντα να την τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία πρέπει να μιλήσουμε, πρέπει να εξηγήσουμε, πρέπει να δώσουμε στον κόσμο τα σωστά μηνύματα. Αυτές είναι οι δυσκολότερες, οι πιο περίεργες αλλά και οι κρισιμότερες εκλογές που έχει γνωρίσει η πατρίδα μας από το 1974. Το τι θα αποφασίσουνε οι Έλληνες στις 6 Μαΐου θα σφραγίσει το μέλλον της Ελλάδας προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολες γιατί το κυρίαρχο συναίσθημα είναι μία δίκαιη οργή για όλα όσα χάθηκαν, για όλα όσα συνέβησαν για τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε πάρει σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μας οργισμένοι; Σπανίως έχουμε νιώσει ότι έχουμε πράξει  σωστά. Στην κάλπη της 6ης Μαΐου πρέπει να πρυτανεύσει η λογική.

Για αυτό και  θέλω να πω πρώτα απ’ όλα  πως φθάσαμε ως εδώ. Το 2009 χάσαμε τις εκλογές αλλά τις χάσαμε τίμια. Είπαμε την αλήθεια. Ο Κώστας Καραμανλής πήρε το βάρος, είπε στους Έλληνες την αλήθεια, είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα και πρέπει να πάρουμε μέτρα. Δυστυχώς η λαϊκίστικη αντιπολίτευση του «λεφτά υπάρχουν» κατάφερε να κερδίσει την ψήφο του Οκτωβρίου του 2009.

Από εκεί και πέρα όμως, όλα όσα έγιναν δεν έτυχαν, πέτυχαν, γιατί το Νοέμβριο του 2009 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου παρέλαβε μία κρίση χρέους κοινή στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, ίσως με λίγο μεγαλύτερους δείκτες στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα όμως έκανε ό, τι μπορούσε ώστε αυτή η κρίση χρέους να γίνει κρίση δανεισμού και να οδηγηθεί η Ελλάδα όχι απλώς γονυπετής αλλά και δεμένη πισθάγκωνα στο ΔΝΤ.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι ο Παπανδρέου αρνήθηκε προσφορά 25 δισεκατομμυρίων ΕΥΡΩ, άτοκης ουσιαστικά βοήθειας από τη Ρωσία και εξ όσων γνωρίζω υπήρχε μία αντίστοιχη προσφορά και από την Κίνα. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2010, 50 δισεκατομμύρια ευρώ θα βγάζανε τη θηλιά από το λαιμό μας και θα ψάχνανε τον επόμενο αδύνατο κρίκο στην ευρωζώνη. Όμως το αρνήθηκε και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε ό, τι μπορούσε για να χειροτερέψει τους δείκτες, για να οδηγηθεί η Ελλάδα πρώτη στο ΔΝΤ.

Στη συνέχεια ήταν μία ατέλειωτη κατρακύλα μέχρι που φθάσαμε στο περασμένο Φθινόπωρο, όταν είπε εκείνη αποφράδα λέξη, δημοψήφισμα, γιατί τότε όχι μόνο αλλάξανε χέρια 1,5 τρις. Ευρώ στις διεθνείς αγορές, αλλά και εξώθησε τις σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ στα όρια. Όταν οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες έχασαν πάνω από 500 δις ευρώ, καταλαβαίνετε ότι το κλίμα ήταν εναντίον μας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας εξηγήσω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Δικαιωθήκαμε για όλα όσα λέγαμε. Ο Αντώνης Σαμαράς από το τέλος του 2009 και από τις αρχές του 2010 έλεγε ότι ο δρόμος της λιτότητας, των περικοπών και των θυσιών είναι σαν την ιστορία με το γαϊδούρι του Χότζα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει το σχέδιο και επίσης έλεγε τις εναλλακτικές μεθόδους που υπάρχουν με το Ζάππειο Ι και ΙΙ. Όταν μιλούσαμε για ανάπτυξη χαρακτήριζαν τον Αντώνη Σαμαρά «Χάρυ Πότερ» και «μαθητευόμενο μάγο», όταν λέγαμε για το ευρωομόλογο μας θεωρούσαν τρελούς, τώρα όλοι λένε ότι αυτή είναι η ελπίδα. Δικαιωθήκαμε, αλλά η πατρίδα είχε φθάσει στο μη περαιτέρω. Έτσι, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου με μία συγκεκριμένη αποστολή και χρονοδιάγραμμα.

Έπρεπε να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και για το σκοπό αυτό και μόνο στηρίξαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Και επειδή ακούω διάφορα περί συγκυβέρνησης θέλω να ξέρετε ότι δεν επιβάλαμε δύο Υπουργούς στα κρίσιμα για την εθνική ασφάλεια Υπουργεία, Εξωτερικών και Άμυνας, γιατί είχαν φθάσει σε σημείο να λένε για φήμες περί πραξικοπήματος. Προσπάθησαν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πολιτικά παιχνίδια.

Μιλάμε για πολύ επικίνδυνες καταστάσεις. Έπρεπε η ΝΔ να εγγυηθεί τις εξελίξεις. Έπρεπε να βρούμε τον ασφαλέστερο δηλ. εντός ευρωζώνης και ομαλότερο τρόπο να πάμε σε εκλογές. Δεν ήταν εύκολο και θα σας αναφέρω την προσωπική μου περίπτωση.

Εγώ στήριζα μία κυβέρνηση η οποία διατηρούσε στην ΕΡΤ μία Διοίκηση την οποία ως αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας είχα πάει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είχα καταγγείλει τα σκάνδαλά τους, αλλά έπρεπε να στηρίξω την κυβέρνηση, για να φθάσουμε στο στόχο που ήταν η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και να εκφρασθούν οι Έλληνες πολίτες στην κάλπη.

Χαίρομαι, βέβαια, πάρα πολύ που πριν τέσσερις ημέρες ο Εισαγγελέας ο κ. Πεπόνης άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στη Διοίκηση της ΕΡΤ, γλυτώσαμε 25 εκατ. του ελληνικού λαού, τα οποία ήθελαν να τα σκορπίσουν, γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει συνήθειες όποιας και αν είναι η εποχή, όποια και αν είναι η κατάσταση. Έπρεπε να βάλουμε την εθνική ανάγκη, το πατριωτικό καθήκον πάνω από το κομματικό συμφέρον και η Νέα Δημοκρατία η παράταξή μας πάντα το έκανε αυτό.

Αυτό έγινε και εκείνο το Σαββατοκύριακο, το πιο δύσκολο της πολιτικής μου διαδρομής, νομίζω για τους περισσότερους βουλευτές, σίγουρα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Το Σαββατοκύριακο της δεύτερης δανειακής σύμβασης ήταν το πιο δύσκολο. Μπορούσαμε να πούμε ότι δικαιωθήκαμε και δεν κάναμε τίποτα και ο Αντώνης Σαμαράς θα γινόταν πρωθυπουργός με 50-60%, αλλά θα γινόταν σε μία χώρα κατεστραμμένη.

Την επόμενη Δευτέρα μετά την ψηφοφορία της Κυριακής εάν η ΝΔ δεν είχε κρατήσει εθνικά υπεύθυνη στάση η Ελλάδα θα  βρισκόταν όχι σε άτακτη, αλλά σε πανικόβλητη χρεοκοπία. Έχω τη δυνατότητα να έχω προνομιακή πιστεύω πληροφόρηση όχι μόνο από Βρυξέλλες, το Βερολίνο και Παρίσι, αλλά και από άλλες πρωτεύουσες από τη Μόσχα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ήταν προδιαγεγραμμένο.

Τα δείγματα του πανικού υπήρχαν ήδη. Ήταν μία δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε μία βέβαιη καταστροφή, την άτακτη χρεοκοπία της χώρας και μία αμφίβολη σωτηρία, γιατί απλώς κερδίσαμε χρόνο για να εφαρμόσουμε όσα ξέρουμε ότι μπορούν να φέρουν αποτελέσματα για ένα καλύτερο αύριο. Διαλέξαμε τον αγώνα, την ελπίδα.

Ξέραμε ότι αυτό θα έχει κόστος για το κόμμα μας, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι πρόσκαιρο, γιατί οι Έλληνες καταλαβαίνουν ότι η ΝΔ έβαλε την πατρίδα πάνω από το κομματικό συμφέρον. Ο Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ένα σχέδιο σε 4 βήματα. Το πρώτο ήταν να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας, Το δεύτερο ήταν να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν εθνικά επικίνδυνος. Το τρίτο ήταν να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το τέταρτο να πάμε στην κάλπη για να μιλήσουν οι Έλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη λύση, γιατί μόνο εμείς θέλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη. Αν ακούσετε τα άλλα κόμματα δεν έχουν πρόταση, το όχι σε όλα είναι εύκολο, το τι κάνουμε είναι το δύσκολο, το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μόνο η ΝΔ παρουσιάζει ένα κοστολογημένο, ολοκληρωμένο, αναλυτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας που θα άρει τις συνέπειες των καταστροφικών πράξεων της κυβέρνησης Παπανδρέου τα τελευταία δύο χρόνια.

Για το ΠΑΣΟΚ δεν αξίζει να πούμε πολλά. Μόνο και μόνο το ότι ο Βενιζέλος πιστεύει με το που έγινε αρχηγός του κόμματος ξεχάσαμε ότι ήταν Υπουργός Οικονομικών και τα όσα έκανε είναι εξοργιστικό.

Η Αριστερά δεν θέλει να κυβερνήσει. Θέλει το χάος. Δεν μπορούνε να συνεννοηθούν ούτε στο στοιχειωδέστερο, ούτε σε αυτό που θα ήταν απλό κομματικό συμφέρον, να συνεργαστούνε στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Όσο για αυτούς που επέλεξαν να φύγουν από τη ΝΔ δεν θέλω να αναφερθώ στα κίνητρά τους μπορώ όμως να αναφερθώ στις συνέπειες των πράξεών τους, ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή που η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μας βάλανε τη χειρότερη τρικλοποδιά. Αν ήμασταν όλοι μαζί δεν θα συζητάγαμε για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτές οι εκλογές είναι μία μάχη της πατρίδας. Ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε τη δύναμη ενός έθνους γιατί στη μάχη της πατρίδας χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί πρέπει η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πάρει γρήγορες, δραστικές, αποτελεσματικές αποφάσεις, να κάνει τολμηρές μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται από μία κυβέρνηση συνεργασίας. Οι μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα έγιναν από ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις είτε ήταν οι Φιλελεύθεροι του Ελευθερίου Βενιζέλου, είτε ήταν η ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή  ή η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας με τελευταίο παράδειγμα την Οικουμενική του Ξ. Ζολώτα είναι αργές και αναποτελεσματικές. Δεν έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια για τέτοια παιχνίδια. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλους, με όσους λαϊκίζουν και λένε να φύγουμε από το ΕΥΡΩ, το οποίο θα ήταν καταστροφικό, γιατί θα ήταν επιστροφή στη δραχμή του 1949 και βέβαια δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο γιατί ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και έχει ύφος και ήθος εξουσίας, που είναι ξένο σε εμάς, αλλά και γιατί βασικό στοιχείο του κυβερνητικού μας προγράμματος είναι ο επαναπροσανατολισμός της εξωτερικής οικονομικής μας πολιτικής.

Είναι η ανάπτυξη των σχέσεων με χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, το Ισραήλ. Ήμουν μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα. Είδα τις δυνατότητες που υπάρχουν. Συζητήσαμε προτάσεις με τους Ρώσους που έδειξαν μία ετοιμότητα να κάνουμε πράγματα σημαντικά, που μπορούν να αλλάξουν το κλίμα στην οικονομία μας ραγδαία.

Παρά τις προσπάθειες του Γιώργου Παπανδρέου τα σχέδια των Ρώσων για τον αγωγό South Stream παραμένουν. Είπαν ότι τον Δεκέμβριο ξεκινάνε και η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τον Ιούνιο. Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ότι θα είμαστε κυβέρνηση και θα είμαστε μαζί. Μόνο αυτό το έργο πέρα από το 1% αύξηση του ΑΕΠ που θα επιφέρει η κατασκευή του, θα λειτουργήσει σαν φάρος για την προσέλκυση επενδύσεων, θα είναι ένα σύνθημα ότι πιστεύουμε στην Ελλάδα. Παράλληλα, όμως, υπάρχει μία σειρά από δράσεις, το πεδίο συνεργασιών με τη Ρωσία είναι ευρύτατο. Η ελληνική και ρωσική οικονομία είναι συμπληρωματικές και μπορεί να είναι η αποδοτικότερη συνεργασία.

Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να χτυπήσει τη ρίζα του κακού. Το γεγονός ότι εδώ και 20 χρόνια η Ελλάδα καταναλώνει πιο πολλά απ’ όσα παράγει, εισάγει πιο πολλά απ’ όσα εξάγει. Έχουμε συρρικνώσει την παραγωγική μας βάση. Στην Εύβοια έχουμε καρπερούς κάμπους που μένουν ακαλλιέργητοι. Πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να φέρει νέο «καθαρό» δηλ. όχι από δανεισμό χρήμα στην αγορά που έχει στερέψει από ρευστό, κάτι που γίνεται με δύο κυρίως τρόπους: με αύξηση των εξαγωγών και του τουριστικού ρεύματος και με προσέλκυση επενδύσεων. Σε όλο αυτό το πεδίο η Ρωσία είναι ιδανικός εταίρος.

Και θέλω να μιλήσω για την Εύβοιά μας, γιατί υπάρχει μεγαλύτερο διακύβευμα για το Νομό, γιατί έχουμε ξεκινήσει τις δράσεις που μπορούν να φέρουν ένα καλύτερο αύριο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, σε συνεργασία με τους Δήμους και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποδοχή που επεφύλαξαν στους Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τις άριστες εντυπώσεις που αποκόμισαν εδώ.

Έχουμε αρχίσει να κινούμαστε για να αυξήσουμε την προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία που αφήνουν πολλαπλάσια λεφτά από ότι οποιοσδήποτε άλλος. Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αύξηση των εξαγωγών έχουμε ήδη αποτελέσματα μετά τη διοργάνωση ενημερωτικής  ημερίδας, καθώς ευβοϊκές επιχειρήσεις υπέγραψαν συμβόλαια για εξαγωγές στη Ρωσία και δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας.

Στη Στροφυλιά ένα εργοστάσιο δημιούργησε 20 θέσεις εργασίας εξέλιξη πολύ σημαντική για την περιοχή. Αυτό είναι ένα πρώτο σαφές δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Η Εύβοια έχει έναν επιπλέον λόγο να θέλει ομαλότητα και σταθερότητα για να μπορέσουμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Η Εύβοια είναι τόπος πλούσιος! Και ο μεγαλύτερος στόχος όλων μας πρέπει να είναι οι Ευβοιώτες να καρπωθούν τα πλούτη του τόπου τους.

Στην Κάρυστο εκτός από τον τουρισμό έχουμε και ένα έξοχο εξαγώγιμο προϊόν, την πλάκα Καρύστου. Καταφέραμε και σώσαμε τα Λατομεία στο παρά πέντε με την τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Κάποιοι με κατηγόρησαν για ρουσφετολόγο. Είναι τιμή μου να κάνω τέτοια ρουσφέτια για τον τόπο μου, γιατί τα Λατομεία είναι ο αιμοδότης Νότιας Καρυστίας και δεν γίνεται να κοπεί το αίμα. Υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να κάνουμε. Το Νοέμβριο είναι η μεγάλη έκθεση δομικών υλικών στη Μόσχα και εκεί πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι να κλείσουμε συμφωνίες.

Θέλω να πω κάτι ακόμα. Σήμερα που ήμουν στη ΝΕΤ και ζήτησα να με συγχωρέσουν, γιατί έπρεπε να φύγω νωρίτερα για να προλάβω το πλοίο για Κάρυστο μου είπε ο παρουσιαστής ότι είναι ωραίοι άνθρωποι οι Καρυστινοί, μιλώντας για την υποδοχή που επιφυλάξατε στην Θεραπευτική Κοινότητα «Στροφή» και πραγματικά αυτό ήταν πολύ σημαντικό.

Οι ναρκομανείς είναι άρρωστοι και πρέπει να κάνουμε το κάθε τι να τους θεραπεύσουμε. Οι «έμποροι» είναι εγκληματίες και πρέπει να κάνουμε το κάθε τι για να πάνε φυλακή.

Τους είπα όμως ότι η Νότια Καυρστία είναι το πιο απομονωμένο μέρος της Ελλάδας. Το Καβο Ντόρο φαίνεται δίπλα στην Αθήνα και όμως είναι ένα τεράστιο ταξίδι. Πως είναι δυνατόν να κλείνουν οι Υπηρεσίες, πως είναι δυνατόν να σκέφτονται έστω και την ιδέα κατάργησής τους; Για παράδειγμα το γραφείο του ΤΕΒΕ δεν είναι δυνατόν να το μεταφέρουν από το Αλιβέρι.

Το Νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να κλείσει. Οι παροχές υγείας στην Κάρυστο θα παραμείνουν. Επίσης, μαζί με τον Δήμαρχο καταφέραμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο του Ειρηνοδικείου και με τη νέα κυβέρνηση θα εδραιώσουμε τη λειτουργία του.

Ξέρετε ότι ήμουν πάντα ειλικρινής, άμεσος  και κοντά σε όλους. Έκανα μία έρευνα και είμαι ο μόνος βουλευτής που έχω κρατήσει τον ίδιο αριθμό κινητού τα τελευταία 10 χρόνια, τον οποίο έχει η μισή Εύβοια, για να μπορώ να είμαι πάντα έτοιμος να ανταποκριθώ, είτε αφορά προβλήματα του τόπου, αλλά και για κάθε πρόβλημα του ατόμου, του οποίου οι ελευθερίες παραβιάζονται με  οποιονδήποτε τρόπο και η ισότιμη μεταχείριση από τις Δημόσιες Υπηρεσίες είναι ένα δικαίωμα του πολίτη.

Κράτησα μία καθαρή διαδρομή. Μπορείτε να με κρίνετε. Επέδειξα μία συνέπεια. Στο κόμμα μας υπήρξαν διάφοροι που επέλεξαν άλλες διαδρομές. Όχι, εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία εδώ θα μείνω, θα αγωνίζομαι μαζί σας!.

Θέλω να σας ζητήσω σε μία δύσκολη εποχή να συνεχίσετε να με εμπιστεύεστε, να μου δώσετε τη δύναμη να συνεχίσω. Και αυτή τη δύναμη θα σας την επιστρέψω πολλαπλάσια, ό, τι δύναμη μου δίνετε είναι δύναμη δική μας. Πρέπει η Εύβοια να είναι δυνατή στην επόμενη κυβέρνηση, πρέπει η Εύβοια να πάρει και αυτά που της έχουν στερήσει και αυτά που της αναλογούν. Πρέπει η Καρυστία να έχει την εξέλιξη που της αρμόζει.»
Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας