Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος για την πορνεία.

Η πορνεία είναι η έσχατη μορφή εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης της γενετήσιας λειτουργίας, που υποβιβάζει τον άνθρωπο σε εμπόρευμα πάνω στον οποίο θα λειτουργήσουν οι κανόνες της αγοράς.
Η πορνεία είναι φαινόμενο σύμφυτο με τις εκμεταλλευτικές κοινωνίες. Είναι φαινόμενο της ταξικής εκμετάλλευσης και της φυλετικής καταπίεσης της γυναίκας.
Η εξαθλίωση των λαών, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η αθρόα μετανάστευση, η έξαρση της εμπορίας και χρήσης των ναρκωτικών διόγκωσαν καταλυτικά το φαινόμενο της πορνείας.
Μπροστά σ’ αυτή την έξαρση η πολιτική της άρχουσας τάξης είναι ο διαχωρισμός νόμιμης και παράνομης πορνείας και η συνεχής προσπάθεια επέκτασης της νόμιμης. Η Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ καθιέρωσε την πορνεία ως επάγγελμα με το Νόμο 2734/99. Πρόβαλε την πορνεία ως επαγγελματικό προσανατολισμό χαρακτηρίζοντάς την ως επάγγελμα «ελεύθερης επιλογής». Επικαλέστηκε τότε η κυβέρνηση το Σύνταγμα και το δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας του κάθε πολίτη! Ξεχνάνε όμως να μας πούνε πως και πόσο στήριξε η πολιτική τους το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Ξεχνάνε να απαριθμήσουνε τους κοινωνικοοικονομικούς λόγους για τους οποίους μια γυναίκα οδηγείται σήμερα στην πορνεία.
Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 προσπάθησαν να προσαρμόσουν το νόμο επεκτείνοντας την εξάπλωση της νόμιμης πορνείας (εμπορίας της γυναικείας σάρκας). Όμως τότε δε τα κατάφεραν μπροστά στην παρέμβαση κυρίως του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος.
Σήμερα, με αφορμή την αποκάλυψη της έξαρσης του AIDS εκτιμάμε ότι ανοίγει ο δρόμος για περισσότερα πορνεία, αρκεί, να είναι νόμιμα, αδειοδοτημένα και να πληρώνουν φόρους!!!
Προεκλογικά, η συγκυβέρνηση ανέδειξε υπόθεση για τις γυναίκες ιερόδουλες-φορείς του AIDS, τελείως υποκριτικά με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού. Προσπάθησε να κρύψει τις συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες που έχει για τη γύμνια των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, για την ανυπαρξία προληπτικών προγραμμάτων παρέμβασης για την προστασία της υγείας σ’ αυτές τις ομάδες, όπως οι ιερόδουλες, με τις οποίες κάποιοι είχαν σχέση χωρίς καμία προφύλαξη, αλλά και συνολικότερα της υγείας του πληθυσμού.
Καταγγέλλουμε τη διαπόμπευση και το διασυρμό αυτών των γυναικών με την προβολή των φωτογραφιών τους, με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται για ευθεία προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Απαιτούμε:
1. Να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των γυναικών που αφορούν στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό και στις κοινωνικές παροχές. Αυτά μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό φραγμό για την εξάπλωση της πορνείας
2. Να καταργηθεί ο νόμος που θεωρεί την πορνεία ως επάγγελμα.
3. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και οι μετανάστριες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα με πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών, και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
4. Να δημιουργηθούν αποτελεσματικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στις οποίες να καταφεύγουν οι γυναίκες οι οποίες υφίστανται σωματική και σεξουαλική εκμετάλλευση και να βρίσκουν την απαιτούμενη στήριξη για την κάλυψη των αναγκών υγείας, πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και κοινωνικής προστασίας
5. Αγωγή υγείας στα σχολεία και ενημέρωση από υπεύθυνους φορείς όλου του πληθυσμού.


 
Δημοφιλή σήμερα

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

Ο χορός των πουλιών στην Δροσιά Χαλκίδας

13/11/2018
Όταν βλέπουμε μεγάλα σμήνη πουλιών που πετούν χαμηλά το χειμώνα συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι ένδειξη επερχόμενης κακοκαιρίας....
Black Friday με προσφορές στην Χαλκίδα

Black Friday με προσφορές στην Χαλκίδα

13/11/2018
Έρχεται η Black Friday στη Χαλκίδα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, με προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας....
Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

Το Audi On Tour επιστρέφει στη Χαλκίδα

9/11/2018
Η Audi, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε και να οδηγήσετε τα νέα Audi A1 και Q3, καθώς και όλα τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας