Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ημερίδα με θέμα « Νέες Ιδέες και προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας » πραγματοποιήθηκε χθες ( 16.5.2012 ) στη Λαμία , σε κατάμεστη αίθουσα του περιπτέρου Α’ της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.
Ημερίδα για εναλλακτικές καλλιέργειες στη Στ.Ελλάδα
Ημερίδα για εναλλακτικές καλλιέργειες στη Στ.Ελλάδα

Την ημερίδα διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής - σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και αποτελούσε συνέχεια των μέχρι σήμερα πραγματοποιηθέντων ημερίδων (Χαλκίδα 7.3.2012, Θήβα 4.4.2012), με το ίδιο θεματικό αντικείμενο, στο πλαίσιο της προσπάθειας της για την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού πάνω στις εναλλακτικές καλλιέργειες.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταμάτης Καπελέρης , ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Μητσόπουλος Δημήτρης και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Ψειρόπουλος Κώστας τονίζοντας τη σημασία της γνώσης στο ανασχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής, με νέες ιδέες και προτάσεις, με όρους βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής ισορροπίας.
 Κύριοι ομιλητές στην ημερίδα ήταν:
• Φουλίδη Aννα – Γεωπόνος, Προϊσταμένη Τμήματος Πυρηνοκάρπων – Μηλοειδών Δ/νσης ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Λόλας Πέτρος – πρ. Καθηγητής της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• Παπακωνσταντίνου Νικόλας – Γεωπόνος , Τεχνικός Σύμβουλος Α.Σ.Ο.Π Αγίου Αθανασίου Δράμας
• Αργυρίου Γρηγόρης - Δασολόγος , Διευθυντής Α.Σ.Ο.Π. Αγίου Αθανασίου Δράμας
• Βλαχοστέργιος Δημήτρης – Δόκιμος Ερευνητής Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών και Βοσκών Λάρισας.

• Δρ. Σπανός Ιωάννης – Τακτικός Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών ΕΘΙΑΓΕ
• Δόρδας Χρήστος – Επίκουρος καθηγητής Γρωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. ( επισυνάπτεται πρόγραμμα ημερίδας )
 Την ημερίδα παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον πολύ αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και όχι μόνο.
 Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νικ. Μπέτσιος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ευαγ. Ψαθάς, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι ,ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας κ. Γιάννης Γρανίτσας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου – 8ο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας κ. Παπανικολάου Γιώργος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. ( φωτ.5)
Σημειώνεται ότι στην 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με ειδικό θεματικό περίπτερο των αγροτικών της προϊόντων.( φωτ.6 )
 Μια άλλη πολύ σημαντική ημερίδα, με ξεχωριστή βαρύτητα, ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 46ης Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας , έχει προγραμματισθεί για το Σάββατο , 19.5.2012, με θέμα : Αγροδιατροφική Σύμπραξη – Τεχνογνωσία Εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας.
Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Τομέας Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, και περιλαμβάνει δυο συνεδρίες:

- η μία το πρωί και ώρα 12:00 με θεματικό αντικείμενο τη Σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, σε επίπεδο Περιφέρειας με συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της με κύριο στόχο την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων .
- και η άλλη το απόγευμα και ώρα 19:00, με θεματικό αντικείμενο την Τεχνογνωσία εξωστρεφούς Επιχειρηματικότητας .
Σημειώνεται ότι για την εν λόγω ημερίδα θα επιχειρηματολογήσουν Εμπορικοί Ακόλουθοι Ελληνικών Πρεσβειών σε Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε τρίτες χώρες, στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών ( ΟΠΕ Α.Ε ) , του Εθνικού Φορέα « Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» - πρωτοβουλία Synergassia και του ΕΛ.Γ.Ο – «Δήμητρα», αφού προηγούμενα το απόγευμα στις 18:00 πριν από τη έναρξη της απογευματινής συνεδρίας θα επισκεφτούν το περίπτερο της Περιφέρειας, προκειμένου να γνωρίσουν τα προϊόντα της.
Είναι μια ευκαιρία για τους παραγωγούς, τους μεταποιητές και επιχειρηματίες της Περιφέρειας, αφενός να εκθέσουν τα προϊόντα τους στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, αφετέρου να διευρύνουν την εξωστρεφή τους δραστηριότητα, μέσω των προσωπικών τους επαφών με του διαπιστευμένους συμβούλους εμπορικών υποθέσεων για ξένες αγορές του Υπ. Εξωτερικών, αλλά και των ειδικών στελεχών του ΟΠΕ και του Invest in Greece – Επενδύστε στην Ελλάδα και φυσικά να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες ημερίδες, συμβάλλοντας με την συμμετοχή τους στην ενίσχυση της προσπάθειας της Περιφέρειας για ανάπτυξη του πρωτογενή της τομέα.

 

 
Δημοφιλή σήμερα

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

15/2/2019
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία για την σύγχρονη υγιεινή και ασφάλεια της εργασί...
Μαθαίνοντας από το παρελθόν, κοιτάζουμε δυνατότεροι το μέλλον!

Μαθαίνοντας από το παρελθόν, κοιτάζουμε δυνατότεροι το μέλλον!

15/2/2019
Η ομιλία του Γιάννη Καρκαλή στην κοπή της πίτας του Συλλόγου ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2019....
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας