Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Επιστολή προς Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, αντινομάρχη περιβάλλοντος, προς Δήμο Κύμης - Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης, απέστειλαν οι Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας, σχολιάζοντας το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κύμης και τον κάμπο Βιτάλου. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
 
 
"Αγαπητοί κύριοι.
Διαβάσαμε στο τεύχος 69 της εφημερίδας του συλλόγου Ανδρονιάνων Εύβοιας για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχόλησε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης για το οποίο θέλουμε να σας επιστήσουμε την προσοχή και να σας καλέσουμε να δείτε το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία. Αφορά την χωροθέτηση του κάμπου του Βιτάλου ως περιοχή δημιουργίας κτηνοτροφικών μονάδων, στα πλαίσια του νέου πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Κύμης.
Μιας πανέμορφης περιοχής με φυσικό πλούτο πανίδας και χλωρίδας, βασικό συστατικό του συνολικού Κουμιώτικου τοπίου και βασική επικοινωνιακή οδός της Κύμης με τις πανέμορφες παραλίες του «Τσιλάρου» και «Θαψά» αλλά και με τις περιοχές της Χιλιαδούς και το Μετοχίου.
Και αναρωτιόμαστε γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης κατέληξε σε μια τέτοια απόφαση ; Δεν μπορεί να καταλάβει ότι ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του Δήμου, με την απόφαση αυτή καταδικάζει ολόκληρη την περιοχή ; Ο ίδιος ο Δήμος Κύμης δεν έχει επανειλημμένα υποστηρίξει τη σπάνια ομορφιά της Κύμης ως βασικό τουριστικό πλεονέκτημα της περιοχής του ; Γιατί με την απόφασή του αυτή υπονομεύει την δική του θέση ; 
Φοβόμαστε ότι πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκονται τεράστια συμφέροντα που ακούνε στο όνομα ΛΑΡΚΟ. Γιατί μια υποβαθμισμένη περιοχή γίνεται πιο εύκολα ο προθάλαμος της εγκατάστασης της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή και της υλοποίησης των σχεδίων της εταιρίας για τις μεταλλευτικές της επεκτάσεις.
Το ίδιο σενάριο έχει παιχτεί και στην περιοχή του Μεσσάπιου πεδίου, όπου η ΛΑΡΚΟ βρήκε εύκολο υποβαθμισμένο τόπο για να μετατρέψει πανέμορφες περιοχές σε σεληνικά τοπία, χωρίς να κάνει ποτέ καμιά αποκατάσταση του κατεστραμμένου περιβάλλοντος που προηγούμενα εκμεταλλεύθηκε με τον πιο ληστρικό τρόπο. Μακάρι να διαψευθούμε.
Την ίδια στιγμή οι φορείς της περιοχής έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία παρόμοιων μονάδων, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα και επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.
Ζητούμε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να μην εγκρίνει το Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Κύμης, τουλάχιστον στο σημείο που αφορά τον κάμπο του Βιτάλου και να ζητήσει επενεξέταση από τον Δήμο του συγκεκριμένου θέματος.
Καλούμε τον Δήμο Κύμης και προσωπικά το Δήμαρχο Κύμης κ. Θωμά, να επανεξετάσει το θέμα καλώντας όλους τους φορείς της περιοχής, τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους για μια ολοκληρωμένη διαβούλευση, ώστε οι τελικές αποφάσεις να είναι σε όφελος της περιοχής και της προοπτικής της".Δημοφιλή σήμερα

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

Χρήστος Παγώνης και Γιάννης Μπάκας μαζί για τον Δήμο Χαλκιδέων

15/2/2019
Δήλωση συμπόρευσης από κοινού ανακοίνωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο Χαλκιδέων Γιάννης Μπάκας και Χρήστος Παγώνης....
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

14/2/2019
Η ταινία «LEGO η ταινία 2» μεταγλωτισμένη σε 3D, έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ mo...
Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

Ημερίδα του ΤΕΕ Εύβοιας για το Κτηματολόγιο στην Σκύρο

15/2/2019
Το ΤΕΕ/Π.Τ.Ευβοίας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και συναδέλφων μηχανικών, διοργανώνει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 20:00 στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας