Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο Νομάρχης Θανάσης Μπουραντάς διευκρινίζει ότι το έργο ΒΙΟΠΑ δεν επιδέχεται άλλη καθυστέρηση και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες κανονικά βάση της αποφάσεως του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:
Θανάσης Μπουραντάς.
Θανάσης Μπουραντάς.

 

"κ. Πρόεδρε,

Στο ανωτέρω έγγραφό σας κάνετε αναφορά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 26-1-2009, στην οποία με είχατε προσκαλέσει.
Θέλω με την ευκαιρία να σας υπενθυμίσω πως όταν καλούμε κάποιους σε δική μας εκδήλωση τους καλοδεχόμαστε και τους σεβόμαστε.
Η συμπεριφορά σας σε αυτή την εκδήλωση ήταν απαράδεκτη και δεν νομίζω να πιστεύετε ότι έτσι προωθείτε τα συμφέροντα των μελών του Επιμελητηρίου.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να προωθήσουμε έναν πολιτικό πολιτισμό σύγχρονο, που να μην έρχεται από το παρελθόν, αλλά να συνάδει με τη σημερινή εποχή.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες με τις οποίες έγινε συζήτηση και το κλίμα που διαμορφώσατε, δεν είναι δυνατό πλέον, να ανταποκριθεί σε προσκλήσεις σας ο Νομάρχης ή εκπρόσωπός του.
Για την ουσία του προβλήματος, όπως γνωρίζετε, έγινε πολύωρη συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και απαντήθηκαν όλα τα θέματα και ελήφθη η σχετική απόφαση. Εσείς ως συνήθως είχατε αποχωρήσει αρκετά νωρίτερα.
Επομένως, δεν τίθεται θέμα αναθεώρησης, «παγώματος» ή οτιδήποτε άλλο για τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.
Αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά και τα υπολειπόμενα έργα το συντομότερο δυνατό και να αποδοθεί το ΒΙΟΠΑ σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτό.
Επειδή γίνεται συζήτηση και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι ο χώρος δόθηκε στη Ν.Α η οποία με κάποιο τρόπο, δεν γνωρίζουμε με ποιόν, θα τον μοίραζε, πρέπει να ξεκαθαριστούν τα παρακάτω.
Οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού γίνονται κατά προτεραιότητα αποδέκτες δημόσιας περιουσίας, η οποία παραχωρείται κατά κυριότητα ή κατά χρήση και για συγκεκριμένο σκοπό (εφόσον ζητηθεί).
Κατά τον ίδιο τρόπο παραχωρήθηκε δωρεάν και κατά κυριότητα στη Ν.Α. ο χώρος που σήμερα κατασκευάζεται το Νομαρχιακό Κατάστημα, όπως έχουν παραχωρηθεί και άλλα ακίνητα.
Όλα αυτά δεν παραχωρήθηκαν για να μοιραστούν δωρεάν σε οποιονδήποτε, όσο και αν μας είναι αγαπητοί, συμπαθείς και φίλοι, όσοι ενδιαφέρονται.
Απλά κάποιοι τους παραπλανούν, τους δημιουργούν την εντύπωση ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απλώς τα πήρε και τα κατέχει προσωρινά για να τα προσφέρει. Μιλούν για μεσιτείες της Ν.Α. και άλλες αστειότητες.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση είναι ιδιοκτήτης της γης και δεν υπάρχει θέμα διανομής σε καμιά περίπτωση.
Η Ν.Α. έκανε αυτό που για δεκαετίες δεν έκανε κανένας άλλος φορέας ή ιδιώτης, προώθησε (παρά τη μεγάλη καθυστέρηση της ΕΤΒΑ) την κατασκευή της πρώτης Βιομηχανικής υποδομής στο Νομό, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης γης για βιομηχανική και βιοτεχνική χρήση.
Αντί λοιπόν κάποιοι να προβληματιστούν και να ασχοληθούν με το πώς θα βρεθεί τρόπος να κατασκευαστεί και άλλη πιο μεγάλη υποδομή για την ανάπτυξη του Νομού και στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας, ασχολούνται πώς να αποπροσανατολίσουν τους ενδιαφερόμενους.
Πρέπει ακόμα να ενημερώσουμε ότι ένα θέμα, που μπορεί να πει κανείς ότι δεν είναι γνωστό εκ των προτέρων όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ελεύθερη οικονομία, είναι η Τιμή Πώλησης των οικοπέδων. Ήταν ένα θέμα που μας απασχόλησε ιδιαίτερα.
Προτείναμε πολλές λύσεις, όπως κοινή εταιρία με την ΕΤΒΑ και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η ΕΤΒΑ σε αυτό ήταν ξεκάθαρη και αμετακίνητη και είχε βέβαια και τη στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης ( πρώην Βιομηχανίας) αφού και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ ΑΕ επειδή, όπως είναι γνωστό, το Δημόσιο διαθέτει το 35% της εταιρίας.
Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι θα μπορούσαμε εμείς να αναλάβουμε την ολοκλήρωση του ΒΙΟΠΑ, αλλά θα έπρεπε να διαθέσουμε κάπου 10 εκ. €, ίσως και περισσότερα για αποζημίωση της ΕΤΒΑ, αλλά και για τα συμπληρωματικά έργα.
Την Τεχνογνωσία του συγκεκριμένου αντικειμένου ελάχιστοι διαθέτουν στην Ελλάδα πέραν της ΕΤΒΑ. Αλλά και ο ρόλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν είναι να εγκαταλείψει τα πάντα για να αναλάβει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε έναν άγνωστο τομέα.
Επιπλέον θα είχαμε απέναντί μας το Δημόσιο, δηλ. το Υπ. Ανάπτυξης, που όπως προαναφέραμε συμμετέχει στην ΕΤΒΑ, αφού θα έπρεπε όλα να ξεκινήσουν από την αρχή, στο όνομα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και πολλές κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Υπ. Ανάπτυξης.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν αποφασίζαμε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να ξεχάσουμε το ΒΙΟΠΑ για περισσότερα από πέντε (5) και πλέον χρόνια.
Με όλα αυτά θα ξεφεύγαμε από τον κύριο στόχο μας και θα διατρέχαμε τον κίνδυνο να μας πάρουν πίσω την έκταση, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν ότι εμείς φταίμε για την επιπλέον καθυστέρηση, κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν μέχρι τώρα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, γι΄αυτό πρέπει χωρίς καθυστέρηση, να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατό.
Αν κάποιος ενδιαφερόμενος, φορέας ή και βιοτέχνης θέλει επιπλέον ενημέρωση, είμαστε στη διάθεσή του".


 
Σχετικά άρθρα

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας