Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Προσφώνηση του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά: Καλωσορίζω και πάλι την κα Μπακογιάννη. Και υπόσχομαι σε όλους σας, ότι το στοίχημα της Ενότητας δεν τελειώνει εδώ...

Σε στιγμές που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μέγιστους κινδύνους και απειλές, τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν συστρατευθούν μαζί μας, για να αντισταθούμε και να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.
Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου ζητήσαμε τη δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου για την Ευρώπη.
Για να συσπειρώσουμε όλους εκείνους τους πολίτες, που δεν θα αφήσουν τη χώρα να παρασυρθεί από το λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό.
Δεν θα αφήσουν τη χώρα να οδηγηθεί στη χρεοκοπία, στη διεθνή απομόνωση, ούτε να υποχρεωθεί να βγει από την Ευρώπη.
Δεν θα αφήσουν να γκρεμιστούν, μέσα σε λίγες μέρες, όσα ο Ελληνικός λαός κέρδισε εδώ και δεκαετίες.
Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, αλλά και το μέλλον της.
Αυτό, λοιπόν, το πατριωτικό μέτωπο για την Ευρώπη, αυτός ο Συναγερμός, δημιουργείται σιγά-σιγά. Με προσχωρήσεις από κάθε κατεύθυνση και σε όλη την κλίμακα: από απλούς ψηφοφόρους που επανέρχονται, μέχρι βουλευτές και πολιτικούς, που ως τώρα μας χώριζαν πολλά, αλλά τώρα μας ενώνει ο κοινός αγώνας να βγει η Ελλάδα από την κρίση και το αδιέξοδο.
Με χαρά, λοιπόν, καλωσορίζω την απόφαση της κας Μπακογιάννη, να αναστείλει τη λειτουργία του κόμματός της και να συμμετάσχει στην κοινή μας προσπάθεια, στη συστράτευσή μας.
Το μήνυμά μας τώρα είναι πιο δυνατό: πέρα από διαφορές του παρελθόντος, όσοι πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό μέλλον για την αναγέννηση του τόπου είμαστε ενωμένοι, είμαστε όρθιοι και είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί και να νικήσουμε μαζί.
Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ.
Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντί μας, οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο: βγάζει τη χώρα από το ευρώ και τη βυθίζει σε πολύ χειρότερη, αληθινά πρωτόγνωρη, κρίση.
Έχω πει, πολλές φορές, ότι η Πολιτική του Μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί, ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη. Η λιτότητα, από μόνη της, βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα δεινά.
Απέναντί μας είχαμε ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ήθελε να αλλάξει τίποτε στην Πολιτική του Μνημονίου, ενώ σήμερα μόλις ανακάλυψε την «επαναδιαπραγμάτευση» που μέχρι σήμερα την ξόρκιζε.
Απέναντί μας έχουμε σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει την Ευρώπη. Ή επιλέγει τη συνολική καταγγελία του Μνημονίου, που οδηγεί σε έξοδο από την Ευρώπη. Και, αλαζονικά, δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών.
Πριν από ένα μόλις χρόνο, όταν προειδοποιούσα ότι η πολιτική αυτή μας βυθίζει σε χειρότερη κρίση, ήμουν μόνος στην Ευρώπη.
Τώρα, πολλές φωνές ενώνονται μαζί μας. Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει. Οι συσχετισμοί αλλάζουν. Αλλά ακόμα και φωνές φιλικές προς την Ελλάδα, επισημαίνουν και υπογραμμίζουν, κάθε μέρα, ότι συνολική καταγγελία του Μνημονίου θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα! Όμως για να το επιτύχει, πρέπει να αλλάξει πολιτική, αλλά και να παραμείνει μέσα στο ευρώ.
Οι ώρες για τη χώρα είναι κρίσιμες. Γι’ αυτό, οι διαφορές του παρελθόντος παραμερίζονται. Στις κρίσιμες στιγμές, τις κρίσιμες μάχες τις κερδίζουν όσοι ξέρουν να ενώνονται, όσοι βάζουν στην άκρη ό,τι τους χώριζε, όσοι βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Όπως το κάναμε για την Παράταξή μας - που από σήμερα θα είναι πιο ενωμένη από ποτέ - θα ενώσουμε και την Πατρίδα μας.
Γιατί το μόνο πράγμα που νικά το Φόβο είναι η Ελπίδα.
Και τίποτε δεν μπορεί να δώσει περισσότερη Ελπίδα σε ένα λαό που πλησιάζει τα όρια της απόγνωσης, όσο το να βλέπει τους πολιτικούς του να παραμερίζουν όσα τους δίχαζαν και να δίνουν μαζί τον κοινό αγώνα για τη σωτηρία του τόπου.
Καλωσορίζω και πάλι την κα Μπακογιάννη. Και υπόσχομαι σε όλους σας, ότι το στοίχημα της Ενότητας δεν τελειώνει εδώ...
Ορισμένες κομματικές ηγεσίες αντιμετώπισαν την πρόσκλησή μας με μικροπολιτικές εμμονές. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Η πρότασή μας όμως, εξακολουθεί να ισχύει για τον κάθε συμπολίτη μας, που στο βλέμμα του έχει την Ελλάδα, το αύριο τα παιδιά του…
Θα συνεχίσουμε, όλοι μαζί, να συσπειρώνουμε τους Έλληνες σε ένα κοινό πατριωτικό μέτωπο, για την Ευρώπη, για την Ανάπτυξη, για τη διέξοδο από την κρίση, για να αλλάξουμε τα πάντα μέσα σε μιαν Ευρώπη που κι αυτή αλλάζει.
 Καλούμε κοντά μας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. Όλους εκείνους που θέλουν να δουν την Πατρίδα μας να αλλάζει, να γίνεται καλύτερη.
 Απέναντί μας έχουμε τις «συνιστώσες» της Οπισθοδρόμησης και τη Συμμαχία της Συντήρησης, που έχει ένα μόνο στόχο: να μην αλλάξει τίποτε στην ελληνική κοινωνία!
 Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να ξαναδώσουμε Ελπίδα και αξιοπρέπεια σε χιλιάδες συμπατριώτες μας, που είδαν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.
Κυρίες και κύριοι,
Η Ενότητα, εκτός από Αρετή για τους Πολιτικούς, είναι και Δύναμη για ένα Έθνος.
Κι αυτό είναι το στοίχημα από δω και μπρος: Να μετατρέψουμε τη δική μας Ενότητα σε αληθινή δύναμη για την Ελλάδα.
 
Δημοφιλή σήμερα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Χαλκίδα

19/3/2019
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25...
Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Δήμου Καρύστου με τις Κυκλάδες

20/3/2019
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας για την σύνδεση με τα νησιά των Κυκλάδων και την Κάρυστο....
Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

Δωρεά ηλεκτρονικού υπολογιστή στην μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης από τον Κώστα Μπαρούτα

20/3/2019
Την Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας