Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
O Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ Παναγιώτη Πικραμμένο και τον Υπουργό Επικρατείας κ Αντώνη Αργυρό σχετικά με τις αποφάσεις και πράξεις της Διοίκησης της ΕΡΤ, για τις οποίες είτε έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργηματική απιστία από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρηγόρη Πεπόνη, είτε βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.
Ο Σίμος Κεδίκογλου απέστειλε στον Πρωθυπουργό επιστολή για το θέμα της ΕΡΤ
Ο Σίμος Κεδίκογλου απέστειλε στον Πρωθυπουργό επιστολή για το θέμα της ΕΡΤ

Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ, ΤΡΕΙΣ μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου αποφάσισε να προχωρήσει η πληρωμή των 31.2 εκατομμυρίων ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League, πράγμα που εκτός των άλλων συνιστά κατάφωρη περιφρόνηση της Δικαιοσύνης, ενώ η ίδια η πληρωμή στοιχειοθετεί το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για το οποίο έχει ασκήσει δίωξη ο κ. Πεπόνης.

Επισημαίνεται δε ότι επειδή η θητεία της Διοίκησης λήγει στο τέλος Ιουνίου, η εκταμίευση του ποσού αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες, επί Υπηρεσιακής Κυβέρνησης,  πράγμα ανεπίτρεπτο.

Ο Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ ζητεί την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής και επισυνάπτονται αντίγραφα των αποφάσεων.

Αξιότιμον
Πρωθυπουργό
κ. Παναγιώτη Πικραμμένο

Αξιότιμον
Υπουργό Επικρατείας
κ. Αντώνιο Αργυρό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Όπως γνωρίζετε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος κ Πεπόνης έχει ασκήσει δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά των διοικούντων την ΕΡΤ κκ Ταγματάρχη και Στεφάνου (Διευθύνων Σύμβουλος και Προεδρεύων αντίστοιχα) για την υπόθεση του Champions League.

Δυστυχώς, η διοίκηση της ΕΡΤ εκμεταλλευόμενη τις προεκλογικές περιόδους που διανύουμε και παρά το ότι  η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ ΑΕ λήγει στα τέλη Ιουνίου 2012, προχωρά σε αποφάσεις που σηματοδοτούν περιφρόνηση της δικαιοσύνης και δημιουργούν τετελεσμένα για την επόμενη κυβέρνηση.

Συγκεκριμμένα:
1. Στην εκταμίευση των 31.2 εκατομμυρίων ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League τρείς (3)  ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαίου (σχετ. 1).
2. Σε κατακύρωση διαγωνισμού ύψους 4.4 εκατομμυρίων ευρώ εννέα (9) ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης  Μαίου για το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με διαδικασίες «διαπραγμάτευσης» και σε ανταγωνιστές της ΕΡΤ (σχετ. 2).

Παρακαλώ όπως σημειώσετε ότι:
2.1 και το θέμα του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ διερευνάται από τον κ. Πεπόνη, αυτεπάγγελτα αλλά και μετά απο δική μου μηνυτήρια αναφορά
2.2 η εταιρεία ΚΒΙ στην οποία ανατέθηκε το έργο έχει κοινή ιδιοκτησία με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, πράγμα που την κατατάσσει στους ανταγωνιστές της ΕΡΤ, ενώ από ιδρύσεως ΕΡΤ απαγορευόταν η συμμετοχή  σε διαγωνισμούς της ΕΡΤ ανταγωνιστών της ΕΡΤ, για προφανείς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

3. Σε σημαντικές αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως η εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στην Ρηγίλλης με τη μεταφορά υπηρεσιών και προσωπικού σε άλλους κτιριακούς χώρους της ΕΡΤ, με δεδηλωμένο σκοπό την «δωρεά» του κτιρίου αυτού, πράξη σαφώς παράνομη αφού αυτή ρητώς αποκλείεται από την πράξη παραχώρησης του κτιρίου στην ΕΡΤ.

Θα συμφωνήσετε ασφαλώς ότι η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει στην υπόδικη διοίκηση της ΕΡΤ να προκαταλαμβάνει την επόμενη κυβέρνηση με τόσο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας.
 
Παρακαλώ για την άμεση παρέμβασή σας, αφού η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση οφείλει να διαχειριστεί στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο με τρόπο διαφανή την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ενώ δεν θα έπρεπε σε καμμία περίπτωση να επιβαρυνθεί με υλοποίηση αποφάσεων των διοικούντων την ΕΡΤ για τις οποίες είτε διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες είτε αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης.
Δημοφιλή σήμερα

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....
Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων

Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Όλη η πόλη μια μουσική» των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Χαλκιδέων

08/12/2017
Το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο των Μουσικών Συνόλων του...
Σταυροί προτίμησης και χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Εύβοιας

Σταυροί προτίμησης και χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Εύβοιας

08/12/2017
Οι απαραίτητες οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για την ψηφοφορία στις Εκλογές τ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας