Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ι.Ι.Ε.Κ Praxis Χαλκίδα
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, που συχνά παραβλέπονται, είναι τα φρύδια. Πλαισιώνουν σαν μία κορνίζα τα μάτια μας και παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εξωτερική μας εικόνα.
Καλοσχηματισμένα φρύδια – Η κορνίζα των ματιών μας !
Καλοσχηματισμένα φρύδια – Η κορνίζα των ματιών μας !

Αν και κάποιες γυναίκες δείχνουν να αγνοούν το σχήμα των φρυδιών τους, τα όμορφα και καλοσχηματισμένα φρύδια αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δίνουν ένταση στο βλέμμα  συμβάλλοντας στην εκφραστικότητά των ματιών.

Υπερβολικά λεπτά φρύδια: Σύνηθες λάθος, είναι η αφαίρεση πολύ περισσότερων τριχών απ’ όσο πρέπει, που οδηγεί σε πολύ λεπτό σχηματισμό του φρυδιού. Τα πολύ λεπτά φρύδια ανήκουν πλέον στο παρελθόν της μόδας, δημιουργούν άτονο και ανέκφραστο βλέμμα, κάνοντας συγχρόνως το πρόσωπο να δείχνει μεγαλύτερο ηλικιακά.

Εάν τα φρύδια σας είναι πολύ λεπτά, χρειάζεται υπομονή και επιμονή μέχρι να πυκνώσουν ικανοποιητικά. Στη μεταβατική αυτή περίοδο, με χρήση κατάλληλων σκιών και μολυβιών, που να ταιριάζουν με το φυσικό χρώμα των φρυδιών, δημιουργήστε το επιθυμητό σχήμα. Δώστε προσοχή στην επιλογή του χρώματος της σκιάς ή του μολυβιού έτσι ώστε να μην είναι ούτε πολύ σκούρο, αλλά ούτε και πολύ ανοιχτό.

Προτείνεται η επιλογή του προϊόντος να είναι 1 με 2 τόνους ανοιχτότερο από αυτό των μαλλιών. Μια ελαφρώς πιο ανοιχτή απόχρωση θα δημιουργήσει μια πιο φυσική εμφάνιση φρυδιού, σε αντίθεση με την πιο σκούρα που θα δώσει ένα ψεύτικο και «σκοτεινό» αποτέλεσμα.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορούμε να μάθουμε εξετάζοντας την ιστορία του φρυδιού στο χώρο της μόδας, είναι ότι η αντίληψη του «ωραίου» μεταβάλλεται από εποχή σε εποχή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πολύ λεπτά, έως και ανύπαρκτα, φρύδια της δεκαετίας του 1920, τα οποία ξανασχεδιάζονταν σε μία λεπτή καμπύλη με τη βοήθεια ενός μολυβιού.

Η τήρηση του μέτρου και η διατήρηση ενός φυσιολογικού πάχους φρυδιού, το οποίο δεν θα «προδίδει» την ηλικία καθώς τα χρόνια περνούν, είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη. Με τη βοήθεια και τη συμβολή των γνώσεων της αισθητικού σας, θα μπορέσετε σταδιακά να αποκτήσετε αλλά και να διατηρήσετε το κατάλληλο για το πρόσωπό σας, σχήμα φρυδιών.

Ιδανικό σχήμα φρυδιών: Συχνά οι γυναίκες αναρωτιούνται για το σχήμα των φρυδιών τους. «Ο σχηματισμός είναι καλός;», «Χρειάζεται να κάνω κάποιες αλλαγές;», «Ποιο σχήμα ταιριάζει στο πρόσωπό μου;» είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις. Κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί με κάποια χαρακτηριστικά.

Τα φρύδια ανήκουν στην ομάδα των χαρακτηριστικών που μέσα από μία αισθητική παρέμβαση (αφαίρεση τριχών), μπορούν να προσαρμοστούν στο σχήμα του προσώπου. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο, ένα ίσιο φρύδι να μετατραπεί σε φρύδι με έντονη γωνία, όπως και το αντίστροφο. Για το λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να αναμένονται ριζικές αλλαγές τόσο στο σχήμα, όσο και στη γωνία που σχηματίζει το φρύδι.

Από την άλλη μεριά βέβαια, όσο πιο πυκνές είναι οι τρίχες που το αποτελούν, τόσο πιο πολλές δυνατότητες σχηματισμού δίνονται.
Παρακάτω ακολουθούν τα βήματα που οδηγούν στο σωστό σχηματισμό των φρυδιών:

Ξεκινήστε με το βούρτσισμα των φρυδιών χρησιμοποιώντας το κατάλληλο χτενάκι ή ακόμα και το δείκτη του χεριού σας. Με μεγάλη προσοχή ψαλιδίστε ελαφρά τις τρίχες που περισσεύουν από το σχήμα. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το βήμα αυτό, απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για την αποφυγή λαθών.

Βήμα 1ο  
Για να βρείτε την αρχή του φρυδιού: Τοποθετήστε ένα μολύβι, ένα χάρακα ή το τσιμπιδάκι φρυδιών στην εσωτερική γωνία των  ματιών, έτσι ώστε να εφάπτεται στην εσωτερική πλευρά της μύτης. Αυτό το σημείο θα πρέπει να αποτελεί την αρχή του φρυδιού σας.

Βήμα 2ο
Για να βρείτε τη σωστή γωνία του φρυδιού: με τα ίδια εργαλεία (μολύβι, χάρακα ή τσιμπιδάκι φρυδιών), σχηματίστε μία νοητή διαγώνιο η οποία θα ενώνει το εξωτερικό της μύτης (άκρη ρουθουνιού), την ίριδα του ματιού και το φρύδι σας.

Βήμα 3ο
Για να βρείτε το τελείωμα του φρυδιού: Με τα ίδια εργαλεία, σχηματίστε μία διαγώνιο που θα ξεκινά από την άκρη της μύτης (άκρη ρουθουνιού) και θα κατευθύνεται προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Το σημείο αυτό θα πρέπει να αποτελεί το τελείωμα του φρυδιού σας.

Συμβουλές – Tips:
•Η καταλληλότερη χρονική στιγμή για την αφαίρεση των φρυδιών, είναι μετά το μπάνιο. Οι πόροι του δέρματος είναι διεσταλμένοι, με αποτέλεσμα η αφαίρεση των φρυδιών να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και πιο ανώδυνα.
•Σε περίπτωση που βγάζετε τα φρύδια σας για πρώτη φορά, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.
•Αποφύγετε την υπερβολική αφαίρεση των φρυδιών.
•Αφαιρείτε πάντα τις τρίχες με ανοδική φορά.

Γεσθημανή Βαφειάδου
Αισθητικός
Επιστημονικός Συνεργάτης του http://www.iator.gr
Δημοφιλή σήμερα

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

24/10/2016
Ξεκινά επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου με τελευταία ημέ...
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης-ΑΕΚ 55-81

22/10/2016
Με 26 πόντους έχασε από την ΑΕΚ ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο Κλειστό της Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» στη Χαλκίδα....
Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

24/10/2016
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας