Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ φέρεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα.
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Αλλά όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς σύγχρονη επιχειρηματικότητα, χωρίς σύγχρονη έρευνα.
Εμείς δεν ισοπεδώνουμε τους αντιπάλους μας όπως συχνά κάνουν εκείνοι. Δεν αδικούμε κανένα. Αλλά και δεν χαριζόμαστε σε κανένα.
Δεν έχουμε εμπάθεια εναντίον οποιουδήποτε. Αλλά έχουμε πάθος με την Ελλάδα.
Δεν αδικούμε κανένα. Δεν λέμε τίποτε παραπάνω από την αλήθεια. Κι η αλήθεια είναι σκληρή. Αλλά είναι ώρα να την πούμε:
Μπορεί το ΚΚΕ, για παράδειγμα, να μην χάιδευε τους κουκουλοφόρους. Αλλά παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Έδιωχνε επιχειρήσεις. Έδιωχνε επενδύσεις. Δέστε τι κάνει σήμερα με τη Χαλυβουργική. Όπου έχει παραλύσει μια μεγάλη σύγχρονη βιομηχανία. Κι έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.
Από την άλλη πλευρά, ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήταν μαζί με το ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών. Γιατί μπορεί να μην έκλεινε λιμάνια, αλλά πρωταγωνιστούσε στις καθημερινές διαδηλώσεις, όπου λίγες δεκάδες άτομα παραλύουν την ζωή της πόλης και προκαλούν απόγνωση σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών τους. Και χάιδευε τους κουκουλοφόρους, προστάτευε τους λαθρομετανάστες, προστάτευε το παραεμπόριο και θέλει να δώσει άσυλο σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θέλει να δώσει επίδομα ανεργίας και μάλιστα απεριόριστο σε όλους τους λαθρομετανάστες. Θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, θέλει να διαλύσει το στρατό. Όλα αυτά δεν είναι το «καινούργιο». Είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.
 
* Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν μια «διαφορετική πολιτική». Εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής.

* Είναι ψέμα κι αυτό που ισχυρίζονται: ότι ακόμα κι αν καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις μας. Κι όταν οι ξένοι αντιδράσουν, εμείς θα πάψουμε να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας. Ξεχνούν όμως, ότι τις δόσεις αυτές τις πληρώνουμε με τα χρήματα που οι ξένοι μας δίνουν!
* Είναι ψέμα ακόμα, αυτό που λένε – γιατί το λένε κι αυτό διάφορες «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ – ότι έξοδος από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι και τόσο φοβερό πράγμα:
Η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη: Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι τα εισοδήματα οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν σε λίγες μέρες τουλάχιστον στο μισό! Γιατί η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί τουλάχιστον κατά 50%.

* Είναι ψέμα ακόμα, ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει πιο «ελαστικές» τις θέσεις των δανειστών μας.
Εγώ πρώτος διαφώνησα με το Μνημόνιο και τη συνταγή του. Που το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε μονόδρομο σωτηρίας για τη χώρα.

 
Δημοφιλή σήμερα

Νέο έργο οδοποιίας στην Νότια Εύβοια προϋπολογισμού 700.000 ευρώ

Νέο έργο οδοποιίας στην Νότια Εύβοια προϋπολογισμού 700.000 ευρώ

18/01/2018
Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Νότιας Εύβοιας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπ...
Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone

18/01/2018
Η ταινία «The Post» έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑΓΙΑ movietone, από την Πέμπτη 18 εώς και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018....
Μελέτη Γυμνασίου και Λέσχη Αριστείας στo Φροντιστήριo Πουκαμισάς Χαλκίδας

Μελέτη Γυμνασίου και Λέσχη Αριστείας στo Φροντιστήριo Πουκαμισάς Χαλκίδας

24/08/2017
Τα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Χαλκίδας ξεκινούν δυναμικά τη φετινή χρονιά, εντάσσοντας στα ήδη υπάρχοντα νέ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας