Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Δήμος Κύμης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει πλήρη εγκατάλειψη και προκλητική αδιαφορία της Νομαρχίας Εύβοιας, για την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου του της περιοχής.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κύμης: "Το ακανθώδες θέμα του εγκαταλελειμμένου οδικού δικτύου της Κύμης και συγκεκριμένα το πολύπαθο από τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις τμήμα του επαρχιακού δρόμου Στομίου-Παραλίας εξετάστηκε κατά την μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης το απόγευμα της Τρίτης, 3 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.
Μετά την καθίζηση τμήματος του δρόμου στον οικισμό της Πλατάνας διαπιστώθηκε διαφορά απόψεων για το θέμα των αρμοδιοτήτων, με τις επιστολές που αντηλλάγησαν μεταξύ Νομάρχη και Δημάρχου Κύμης.
Αίσθηση προκάλεσε η για μια ακόμη φορά απουσία του Νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά, ο οποίος, αν και είχε προσκληθεί, δεν θεώρησε σκόπιμο να παραστεί σε μια τόσο σημαντική συνεδρίαση.
Στη συζήτηση επίσης είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν Νομαρχιακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας Εύβοιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι των όμορων Δήμων και πλήθος δημοτών.
Η συνεδρίαση άρχισε με την εισήγηση του Δημάρχου Κύμης Δημήτρη Θωμά, ο οποίος, αφού παρουσίασε σε προβολή DVD τους κατεστραμμένους δρόμους του Δήμου και ιδιαίτερα τους δρόμους Στόμιο-Παραλία και Κύμη-Μετόχι-Κούτουρλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη καθίζηση του δρόμου στην Πλατάνα και στην καλοκαιρινή κατολίσθηση, στις 13 Αυγούστου, στο Στόμιο, με τον σοβαρό τραυματισμό οδηγού διερχόμενου αυτοκινήτου. Και στις δύο περιπτώσεις, τόνισε ο Δήμαρχος, αν και ζητήθηκε από τον Δήμο Κύμης η συνδρομή της Νομαρχίας, ο κ. Μπουραντάς την αρνήθηκε, επικαλούμενος έλλειψη αρμοδιοτήτων. Στο σημείο αυτό διάβασε τις επιστολές που αντηλλάγησαν μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη λύπη και την αγανάκτησή του για την παντελή εγκατάλειψη του Δήμου από την Νομαρχία, τονίζοντας, ότι σε αυτά τα έξι χρόνια που είναι Δήμαρχος ουδέποτε ο Νομάρχης αποδέχθηκε πρόσκληση να επισκεφθεί τον Δήμο. Απεναντίας ο Δήμαρχος Κύμης ανταποκρίθηκε στις περισσότερες των προσκλήσεων της Νομαρχίας.
Στη συνέχεια κατήγγειλε την Νομαρχία Εύβοιας, γιατί δεν έχει συμπεριλάβει σχεδόν ούτε ένα έργο του Δήμου Κύμης στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ, που αφορά στην εκτέλεση έργων σε όλο το νομό.
Τέλος, ζήτησε από τους παραβρισκόμενους νομαρχιακούς συμβούλους να αναδείξουν στα νομαρχιακά συμβούλια και όπου αλλού μπορούν το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του Δήμου Κύμης και να ζητήσουν την άμεση αποκατάστασή του, ιδιαιτέρως του δρόμου της Πλατάνας, ο οποίος κινδυνεύει να βυθιστεί στη θάλασσα με ολέθριες συνέπειες για τον τόπο και την ασφάλεια των πολιτών.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν κριτική στον Δήμαρχο και μίλησαν για προκλητική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις του από την Νομαρχία, παραδέχτηκαν, όμως, ότι πράγματι οι δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και ότι υπήρξε ολιγωρία της Νομαρχίας στο θέμα αυτό.
Αμέσως μετά, τον λόγο πήραν οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κ.κ. Θεοδώρου, Σίμωσης, Ντούρου και Βλαχογιώργος, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι όμορων Δήμων. Όλοι παραδέχθηκαν, ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κύμης βρίσκεται σε άθλια κατάσταση - όπως άλλωστε και όλο το οδικό δίκτυο της Εύβοιας - και ότι για το θέμα αυτό θα ζητήσουν έκτακτο Νομαρχιακό Συμβούλιο, πιέζοντας τον Νομάρχη για αποκατάσταση του πλέον επικίνδυνου δρόμου, Πλατάνα-Κύμη.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε, ότι θα προβάλει στην Νομαρχία Εύβοιας το πρόβλημα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κύμης, θα ζητήσει την άμεση αποκατάστασή του, από αυτήν και θα απαιτήσουν άμεση και δίκαιη κατανομή των πόρων.
Σε διαφορετική περίπτωση, Δήμος και κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις".Δημοφιλή σήμερα

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

Ανακοίνωση πέντε νέων υποψηφίων του συνδυασμού «Αλλάζουμε»

17/1/2019
Πέντε νέα πρόσωπα προστίθενται στην ομάδα του συνδυασμού «Αλλάζουμε» με επικεφαλής την Έλενα Βάκα....
Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

Αποζημίωση σε καταναλωτή για ανεπιθύμητες κλήσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων

17/1/2019
Ο ενάγων έλαβε με απόφαση του δικαστηρίου ποσό αποζημίωσης 3.000 ευρώ....
Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Επαναλειτουργεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

16/1/2019
Από την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 θα επαναλειτουργήσει ο χώρος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας