Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Καταγγελία του Συνδυασμού, Πολίτες της Αυτοδιοίκησης Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για συναλλαγές μεταξύ ΔΕΗ και Δημοτικής Αρχής.
ΔΕΗ
ΔΕΗ

Η ΔΕΗ σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο της οικονομικής κρίσης, για την χώρα αλλά και για την ίδια την επιχείρηση, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές της οικονομικές υποχρεώσεις. Έτσι επιβάλλει, νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια όλων των νοικοκυριών, δεν αποδίδει το χαράτσι των ακινήτων που εισέπραξε για λογαριασμό του Δημοσίου.

Τελευταία μάθαμε ότι πρόκειται να βγει στην αγορά για να συνάψει δάνειο για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Φροντίζει όμως με αποφάσεις της, ύστερα από αιτήματα του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά, να χρηματοδοτεί το “Ινστιτούτο Γ. Ν. Παπανικολάου”, με το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ τμηματικά για τέσσερα χρόνια. Τα οποία και εμείς αποδεχτήκαμε αφού πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την αποπεράτωση του σπιτιού του μεγάλου πατριώτη μας ευεργέτη. Αν και υπήρχαν και άλλες, πιο άμεσες προτεραιότητες για τον Δήμο μας. 

Έκπληκτοι όμως πληροφορηθήκαμε, ότι η ΔΕΗ με νέα απόφασή της, επιχορηγεί με το ποσό των τριακοσίων τριάντα χιλιάδων ευρώ, (330.000)!!! τμηματικά για τρία χρόνια τον ιδιωτικό Α. Ο Κύμης, που ανήκει στην ιδιοκτησία της οικογένειας του Δημάρχου.

Πώς είναι δυνατό η ΔΕΗ να χρηματοδοτεί τέτοιες δράσεις;
Τι συναλλαγές έχει με τον ίδιο τον Δήμαρχο;

Τι “παράτυπες” πολεοδομικές άδειες εκδόθηκαν από το Γραφείο Δόμησης, (πρώην Πολεοδομία) του Δήμου για λογαριασμό της ΔΕΗ Αλιβερίου;

Τι εντολές έδωσε προσωπικά στο Γραφείο Δόμησης, ο Δήμαρχος εις διπλούν για να εκδοθούν αυτές οι παράτυπες άδειες;

Δεν μας είχε συνηθίσει η ΔΕΗ και μάλιστα σε πολύ καλύτερες εποχές, να κάνει τέτοιες χορηγίες στον τόπο μας, έστω και αν αφορούσαν το κοινωνικό σύνολο.
 Το θέμα είναι μεγάλο και αποτελεί μέγα ηθικό και οικονομικό σκάνδαλο.

Ο Δήμαρχος αντί να εξασφαλίζει οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα του τόπου μας, χρησιμοποιεί τους πόρους από την ΔΕΗ για τον Α. Ο Κύμης, τον οποίο διοικεί ο ίδιος και τα αδέλφια του.

Όμως μέχρι εδώ. 
 
Η πολιτεία έχει θεσμοθετημένα όργανα τα οποία θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα, για αυτά τα περίεργα και απαράδεκτα φαινόμενα.

Όλοι οι πολίτες του τόπου μας που βιώνουν αυτή την πρωτοφανή οικονομική κρίση, που τους έχει οδηγήσει σε μεγάλα αδιέξοδα, δεν μπορούν να ανέχονται τέτοιες συναλλαγές.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[3]
ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ (1/6/2012 10:08:27 μμ)
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ, ΑΝ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (2/6/2012 7:17:15 πμ)
Αν αληθεύουν αυτά ο κ. Θωμάς να παραιτηθεί αν δε το έχει κάνει ήδη.
XRISTOS (8/6/2012 11:00:24 μμ)
IPARXOYN KE ALA SKANDALA ME KATI PARANOMOYS ERGAZOMENOYS KELIPA!!!
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας