Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος τους ενημέρωσε, όπως είπαν, για την πιθανότητα να παύσει η λειτουργία του εργοστασίου στο τέλος του μήνα.
ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προέρχονται κυρίως από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Χθες άκουσαν πως υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τις άδειες του εργοστασίου, το οποίο εντοπίστηκε στη λήξη παραχώρησης του οικοπέδου πάνω στο οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη βιομηχανία, αλλά και στις άδειες που έχουν σχέση με την εναπόθεση της σκουριάς - έχει δοθεί παράταση δύο ετών για να σταματήσει η επιχείρηση να ρίχνει τη σκουριά στη θάλασσα.

«Μας είπαν ακόμη πως στο τέλος του μήνα σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου Αποκρατικοποίησης να ζητήσει την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας κ. Κάζας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο κλείνει στο τέλος του μήνα, γεγονός που ερμηνεύεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων ως επιτάχυνση «για να περάσει το εργοστάσιο σε χέρια ιδιωτών».

Αύριο αναμένεται συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα όπου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ενώ εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι υπάρχει πρόθεση και από τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στις 25 Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες λειτουργίας. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους ενώ απορρίπτουν κάθε σενάριο για δημιουργία νέας εταιρείας.

Εφημερίδα Έθνος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eviaportal.gr, μετά από συζήτηση με εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που βρίσκονται πολλά χρόνια στην επιχείρηση, οι οποίοι μας ενημέρωσαν οτι όλα αυτά που λέγονται και γίνονται είναι για να δημιουργηθούν εντυπώσεις λόγω προεκλογικής περιόδου και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους που έχασαν την δουλειά τους, ήταν κάποια άτομα που είχαν προσληφθεί με επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και η σύμβαση τους έληξε, οπότε σταμάτησαν να εργάζονται. 

Γεγονός είναι πως επικρατεί μία δύσκολη κατάσταση σε όλες τις επιχειρήσεις της Εύβοιας και ακόμη περισσότερο τα πραγματα δυσκολεύουν όταν αυτές οι επιχειρήσεις απασχολούν πολλοί κόσμο που τους δημιουργείται μία ανασφάλεια με αυτά που γίνονται.

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία

15/2/2019
Το Συνδικάτο τροφίμων και ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας κάνει Καταγγελία για την σύγχρονη υγιεινή και ασφάλεια της εργασί...
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα φιλοξενηθεί το 30ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γάλακτος

15/2/2019
Το 30ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσποδνίας Εργαζομένων Γάλακτος Τροφίμων και ποτών ...
Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

Απαγορευτικό απόπλου του δρομολογίου πλοίου Κύμη-Σκύρος

15/2/2019
Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 το δρομολόγιο Κύμη - Σκύρος 19:00 δεν θα εκτελεστεί λόγω απαγορευτικού απόπλου....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας