Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, ύστερα από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, ο οποίος τους ενημέρωσε, όπως είπαν, για την πιθανότητα να παύσει η λειτουργία του εργοστασίου στο τέλος του μήνα.
ΛΑΡΚΟ
ΛΑΡΚΟ

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προέρχονται κυρίως από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία.

Χθες άκουσαν πως υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τις άδειες του εργοστασίου, το οποίο εντοπίστηκε στη λήξη παραχώρησης του οικοπέδου πάνω στο οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη βιομηχανία, αλλά και στις άδειες που έχουν σχέση με την εναπόθεση της σκουριάς - έχει δοθεί παράταση δύο ετών για να σταματήσει η επιχείρηση να ρίχνει τη σκουριά στη θάλασσα.

«Μας είπαν ακόμη πως στο τέλος του μήνα σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου Αποκρατικοποίησης να ζητήσει την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας κ. Κάζας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο κλείνει στο τέλος του μήνα, γεγονός που ερμηνεύεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων ως επιτάχυνση «για να περάσει το εργοστάσιο σε χέρια ιδιωτών».

Αύριο αναμένεται συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα όπου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ενώ εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι υπάρχει πρόθεση και από τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στις 25 Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες λειτουργίας. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους ενώ απορρίπτουν κάθε σενάριο για δημιουργία νέας εταιρείας.

Εφημερίδα Έθνος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Eviaportal.gr, μετά από συζήτηση με εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ που βρίσκονται πολλά χρόνια στην επιχείρηση, οι οποίοι μας ενημέρωσαν οτι όλα αυτά που λέγονται και γίνονται είναι για να δημιουργηθούν εντυπώσεις λόγω προεκλογικής περιόδου και σε ότι αφορά τους εργαζόμενους που έχασαν την δουλειά τους, ήταν κάποια άτομα που είχαν προσληφθεί με επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ και η σύμβαση τους έληξε, οπότε σταμάτησαν να εργάζονται. 

Γεγονός είναι πως επικρατεί μία δύσκολη κατάσταση σε όλες τις επιχειρήσεις της Εύβοιας και ακόμη περισσότερο τα πραγματα δυσκολεύουν όταν αυτές οι επιχειρήσεις απασχολούν πολλοί κόσμο που τους δημιουργείται μία ανασφάλεια με αυτά που γίνονται.

Tags:
Δημοφιλή σήμερα

Έξι θέσεις εργασίας στο Δήμο Χαλκιδέων

Έξι θέσεις εργασίας στο Δήμο Χαλκιδέων

18/01/2017
Την προκήρυξη έξι θέσεων εργασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανακοίνωσε ο ΔΟΠΠΑΧ....
Απέτρεψε εκ νέου την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης διοδίων στη Χαλκίδα ο Χρήστος Παγώνης

Απέτρεψε εκ νέου την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης διοδίων στη Χαλκίδα ο Χρήστος Παγώνης

18/01/2017
Νέος συναγερμός «χτύπησε» την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, καθώς συνεργεία...
Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

Αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή

20/01/2017
Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στην αντιδρόμηση τμήματος της οδού Κριεζή στη Χαλκίδα. ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας