Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
"Η αλλαγή του πολιτικού συστήματος μοναδική προϋπόθεση θετικών εξελίξεων για τη χώρα", υποστηρίζει η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της, με την οποία σχολιάζει και προτείνει για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

 
H Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι από την ίδρυσή της, στις αρχές του 2007, μέχρι σήμερα προτείνει εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που αν είχαν υλοποιηθεί, θα θωράκιζαν αποτελεσματικά την ελληνική οικονομία και θα απέτρεπαν το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της.
Όσον αφορά την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο σε διεθνώς επιτυχημένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες αν εφαρμόζονταν θα εκτόξευαν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας στη πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, από την 100ή θέση που κατέχει σήμερα όπως φαίνεται από τον σχετικό «εξομοιωτή μεταρρυθμίσεων». Οι μεταρρυθμίσεις αυτές προβλέπουν:

(1) ευκολία ανοίγματος/κλεισίματος επιχείρησης,

(2) συνδυασμό εργασιακής ευελιξίας και ασφάλειας (flexicurity),

(3) απλούστευση αδειοδοτήσεων οικοδομών,

(4) ευκολία δανειοδότησης επιχείρησης,

(5) προστασία επενδυτών,

(6) απλούστευση φορολογίας, κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων και απλούστευση των συναλλαγών των πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες,

(7) διευκόλυνση διασυνοριακού εμπορίου, (8) καταγραφή και εξασφάλιση τίτλων ιδιοκτησίας - αυξημένη προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων,

(9) επιβολή ισχύος συμβάσεων,

και (10) κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων.
Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την μείωση της σπατάλης και την διαφάνεια των κρατικών εσόδων και εξόδων η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει μεταξύ άλλων:
Ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς
Κατάργηση και συγχώνευση υπουργείων και δραστικό περιορισμό των ΝΠΔΔ
Κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού με βάση τις προς χρηματοδότηση δραστηριότητες και στόχους κάθε υπουργείου και περιφέρειας
Δημιουργία θέσης, ενός και μόνου, Γενικού Διευθυντή κάθε υπουργείου ή περιφέρειας, προσωπικά υπόλογου για την επίτευξη των στόχων που δεσμεύεται να υλοποιήσει
Δημιουργία «Υπηρεσίας Εσωτερικών Επιθεωρήσεων» σε κάθε υπουργείο και περιφέρεια, «Κεντρικής Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων» και αναβάθμιση των ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σύμφωνα με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα.
"Οι προτεινόμενες αυτές μεταρρυθμίσεις δεν αποτέλεσαν επινοήσεις της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, και τα οφέλη από την υλοποίησή τους δεν είναι υποθετικά. Αντίθετα, οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων οργανισμών και, ταυτόχρονα, διεθνώς αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές που δημιούργησαν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας όπου εφαρμόστηκαν. Επιπλέον, η εφαρμογή πολλών από αυτές τις μεταρρυθμίσεις είναι υποχρεωτική για την Ελλάδα λόγω της ισχύος σχετικών κοινοτικών οδηγιών.
Παρόλα αυτά το εγχώριο πολιτικό σύστημα αρνήθηκε και συνεχίζει να αρνείται την εφαρμογή τους αποδεικνύοντας ότι, αυτό το ίδιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας και στην ευημερία των πολιτών της.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η κοινοτική επιτήρηση, ακόμα και αν αποφασιστεί, δεν θα δώσει λύσεις όσο το εγχώριο πολιτικό σύστημα θα τις αρνείται και θα τις υπονομεύει. Η αλλαγή του ελληνικού πολιτικού συστήματος αποτελεί μοναδική προϋπόθεση κάθε θετικής εξέλιξης για τη χώρα και τους πολίτες της".
Δημοφιλή σήμερα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

Με μεγάλη επιτυχία ο Αγώνας Δρόμου Chalkida Bridges Marathon στην Χαλκίδα

15/10/2018
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, για 5η συνεχόμενη χρονιά το Chalkida Bridges Marathon στ...
Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

Νέο εξώδικο από τη ΔΕΗ σε ΛΑΡΚΟ και απειλή για διακοπή ρεύματος

15/10/2018
Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με νέο εξώδικο προς την κρατική βιομηχανία προειδοποιεί με μέτρα που προβλέπονται στον Κώδι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας