Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στα πλαίσια της εβδομάδας δράσεων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια και το συντονισμό της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Θάλειας Καλαμπαλίκη γιορτή με τίτλο “ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ για το περιβάλλον, την υγεία, τον πολιτισμό”, στο Θέατρο Παπαδημητρίου(6/6) με τη συμμετοχή περισσότερων από τετρακόσια παιδιά.
Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας σε δράση
Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας σε δράση

Οι μικροί μαθητές έδωσαν με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών ηχηρά μηνύματα μέσα από μια ποικιλία παρουσιάσεων σε διάφορα θέματα.

Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, τμήμα ολοήμερο με συντονίστρια τη Μαρία Σκαρπέλου παρουσίασε ένα παραμύθι που είχε εικονογραφηθεί από τα παιδιά.
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας με συντονίστριες τη Ζαχαρένια Καραθανάση και τη Βασιλική Μαρσέλου παρουσίασε τα προγράμματα E-twinning «Η μοναδικότητα κάνει τη διαφορά» και η «Θέα από το παράθυρό μας».

Το Ειδικό Δημοτικό Κωφών Χαλκίδας με συντονίστρια τη Θεοδώρα Γεροκώστα παρουσίασε το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας του σχολείου και πρόγραμμα παιχνιδιών σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Το 1ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας με συντονίστρια τη Δήμητρα Καρβούνη σε συνεργασία με το  2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας με συντονίστριες τις νηπιαγωγούς Γεωργία Σταματίου, Δέσποινα Τζώρτζη και Ιωάννα Παπαδημητροπούλου παρουσίασαν το οικολογικό παραμύθι «Ο Δήμαρχος και οι πεταλούδες» που αναφέρεται στην σημασία του πράσινου και των λουλουδιών στη ζωή μας.

Το Νηπιαγωγείο Βατώντα με συντονίστριες τις Άννα Κηρύκου και Σούλα Παυλίδου παρουσίασε δραστηριότητες από το περιβαλλοντικό του πρόγραμμα «Η αυλή του σχολείου ,η αυλή των θαυμάτων».

Το 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (τάξη Γ’), με συντονιστές τους Κώστα Μπαϊρακτάρη  και Μαρία Γαβριήλ αναβίωσε το έθιμο της Περπερούνας.

Τέλος το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού( τάξεις Α’ & Β’) με συντονιστές τους Ιωάννα Κατσικά, Μαρία Κριτσιμά, Κατερίνα Κοτρογιάννη και Κουκουράβας Χρήστος παρουσίασε το πρόγραμμα «το πιο γλυκό ψωμί».

Στο  δεύτερο μέρος, που αφορούσε μαθητές μεγαλυτέρων τάξεων, συμμετείχαν:

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας(τάξη Ε1’)με συντονίστριες τις Αικατερίνη Σπανού και  Σταυρούλα Μαρκατζίνου παρουσίασε το βιβλίο  « Οδύσσεια στο διάστημα» που δημιούργησαν οι μαθητές σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ( τάξεις Δ’& Ε’) με συντονίστρια τη Σταυρούλα Χρυσομαλλίδου παρουσίασε χορευτικό δρώμενο  από το πρόγραμμα «Μια φορεσιά θυμάται…»

Το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ( τάξη ΣΤ2’) με συντονιστή το Στέφανο Καραμπέρη παρουσίασε ένα οικολογικό δρώμενο,  στιγμιότυπα από την επίσκεψή τους στο ΚΠΕ Καρπενησίου και ένα τραγούδι με την επιμέλεια της μουσικού Έλλης  Παπουτσή.

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας ( τάξη ΣΤ3’) με συντονίστρια τη Λουκία Τσιάρα παρουσίασε στιγμιότυπα από την επίσκεψη  στο Κ.Π.Ε. Μολάων και ένα σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια οι μαθητές  συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους  τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα «Εφηβεία-Διαφυλικές σχέσεις» που εκπόνησαν τη φετινή χρονιά.

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας( τάξη Ε3’),με συντονιστές τους Αθανάσιο Ζήκο και   Γεωργία Κακαρά παρουσίασε το «Μικρό  Πρίγκιπα» σε θεατρική διασκευή.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (τάξεις Δ1’& Ε’), με συντονιστές τους Λουκία Σουρλά, Ανέστη Μαζαράκη, και Νανά Φωτίου παρουσίασε με δραματοποίηση το λαϊκό παραμύθι  «Ο ξυλοκόπος και το ψάρι».

Επίσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πιλοτικό πρόγραμμα «Αφηγήσεις στο Λαογραφικό μουσείο» με την παιδαγωγική επιμέλεια της Θάλειας Καλαμπαλίκη και έγινε αναφορά στις αφηγήσεις στο Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι σχολικοί σύμβουλοι Π.Ε. Δημήτρης Μιτάκος  και  Πέτρος Ορφανός.
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας