Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο «Κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης Λαμίας από πηγές Γοργοποτάμου», συνολικού προϋπολογισμού 11.961.000 €.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων και των Αντιπεριφερειαρχών, η απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης Λαμίας από πηγές Γοργοποτάμου» , που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και πρόκειται να υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ Λαμίας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο τόσο από πλευράς φυσικού, όσο και οικονομικού αντικειμένου, που αναβαθμίζει τις συνθήκες ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν 32,6 χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Λαμίας, μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά έργα, και συγκεκριμένα :

1. Κατασκευή του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές του Γοργοποτάμου, σε συνολικό μήκος 10,3 χιλιόμετρα και κεντρικής δεξαμενής χωρητικότητας 2.500 κυβικών μέτρων, καθώς και σύστημα ελέγχου του δικτύου.
2. Κατασκευή τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης στις περιοχές Ροδίτσας, Μεγάλης Βρύσης, Αγίας Παρασκευής, Βιομηχανικής Περιοχής Κόμματος, Φραντζή, Κασταλέξη, Λυγαριάς, Αφράτης, Ευρυτάνων σε συνολικό μήκος 21,2 χιλιομέτρων και τροφοδοτικού αγωγού στη Λαμία μήκους 1,1 χιλιομέτρων. Επιπλέον στο δίκτυο θα γίνει τοποθέτηση συσκευών ελέγχου και τηλεελέγχου.

«Μια ευρεία περιοχή του Δήμου Λαμίας, αποκτά ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, ποσοτικά επαρκές και ποιοτικά ασφαλές» τονίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. «Εμείς διαθέτουμε από το πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ 8,77 εκ €, συγχρηματοδοτώντας κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, αυτό το σημαντικό έργο για το Δήμο Λαμίας, που ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11,96 εκ. €. Προτεραιότητά μας είναι η στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και η ένταξη και χρηματοδότηση ώριμων προτάσεων, με τελικό στόχο την υλοποίηση έργων που ικανοποιούν ανάγκες της κοινωνίας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε υποδομές περιβάλλοντος, που μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών πόρων και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Σήμερα δίνουμε μια σημαντική δυνατότητα στο Δήμο της Λαμίας να προχωρήσει στις διαδικασίες για την κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου δικτύου ύδρευσης που θα βελτιώσει τις συνθήκες παροχής πόσιμου νερού σε πολλές περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου, αποδίδοντας βασικά κοινωνικά αγαθά στους πολίτες.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Οκτωβρίου

22/10/2018
Μια ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς η ώρα αλλάζει από θερινή σε χειμερινή....
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου 2018 στην Χαλκίδα

22/10/2018
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση στην παραλία της Χαλκίδας....
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την Εύβοια τις επόμενες ώρες

20/10/2018
Η κακοκαιρία «Ορέστης», όπως ονομάστηκε θα πλήξει από το απόγευμα της Κυριακής και την Εύβοια, προκαλώντας ισχυρές βροχές και καταιγ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας