Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ το έργο «Κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης Λαμίας από πηγές Γοργοποτάμου», συνολικού προϋπολογισμού 11.961.000 €.
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς
Περιφερειάρχης Στ.Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων και των Αντιπεριφερειαρχών, η απόφαση ένταξης του έργου «Κατασκευή νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης Λαμίας από πηγές Γοργοποτάμου» , που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και πρόκειται να υλοποιηθεί από τη ΔΕΥΑ Λαμίας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και μεγάλο έργο τόσο από πλευράς φυσικού, όσο και οικονομικού αντικειμένου, που αναβαθμίζει τις συνθήκες ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας και συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Συνολικά πρόκειται να κατασκευαστούν 32,6 χιλιόμετρα δικτύου ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου Λαμίας, μαζί με τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά έργα, και συγκεκριμένα :

1. Κατασκευή του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης της Λαμίας από τις πηγές του Γοργοποτάμου, σε συνολικό μήκος 10,3 χιλιόμετρα και κεντρικής δεξαμενής χωρητικότητας 2.500 κυβικών μέτρων, καθώς και σύστημα ελέγχου του δικτύου.
2. Κατασκευή τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης στις περιοχές Ροδίτσας, Μεγάλης Βρύσης, Αγίας Παρασκευής, Βιομηχανικής Περιοχής Κόμματος, Φραντζή, Κασταλέξη, Λυγαριάς, Αφράτης, Ευρυτάνων σε συνολικό μήκος 21,2 χιλιομέτρων και τροφοδοτικού αγωγού στη Λαμία μήκους 1,1 χιλιομέτρων. Επιπλέον στο δίκτυο θα γίνει τοποθέτηση συσκευών ελέγχου και τηλεελέγχου.

«Μια ευρεία περιοχή του Δήμου Λαμίας, αποκτά ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, ποσοτικά επαρκές και ποιοτικά ασφαλές» τονίζει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. «Εμείς διαθέτουμε από το πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ 8,77 εκ €, συγχρηματοδοτώντας κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, αυτό το σημαντικό έργο για το Δήμο Λαμίας, που ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11,96 εκ. €. Προτεραιότητά μας είναι η στενή και αποτελεσματική συνεργασία με την πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση και η ένταξη και χρηματοδότηση ώριμων προτάσεων, με τελικό στόχο την υλοποίηση έργων που ικανοποιούν ανάγκες της κοινωνίας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε υποδομές περιβάλλοντος, που μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία των φυσικών πόρων και στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Σήμερα δίνουμε μια σημαντική δυνατότητα στο Δήμο της Λαμίας να προχωρήσει στις διαδικασίες για την κατασκευή ενός μεγάλου και σύγχρονου δικτύου ύδρευσης που θα βελτιώσει τις συνθήκες παροχής πόσιμου νερού σε πολλές περιοχές του Καλλικρατικού Δήμου, αποδίδοντας βασικά κοινωνικά αγαθά στους πολίτες.»

 
Δημοφιλή σήμερα

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

Η Εύβοια ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο μέσω της τηλεόρασης του Star

20/04/2018
Ο νομός Εύβοιας και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα παρουσιάστηκαν σε αφιέρωμα της εκπομπής του STAR Channel «Γυρίσματα στην...
Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

Εκπαιδευτικές Δράσεις για την Ελληνική μουσική παράδοση στη Χαλκίδα

18/04/2018
Οι εκπαιδευτικές δράσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια...
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Βατώντα

21/04/2018
Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο Βατώντα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας