Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δεν πρόκειται να δεχτούμε την νέα πρόταση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να μετατραπεί το εργοστάσιο των τσιμέντων Χαλκίδος από τσιμεντοβιομηχανία σε βιομηχανία ανακύκλωσης μπάζων και άλλων υλικών, με χρήση καυσίμων βιομάζας και χρήση εμπορικού λιμένα στο Μικρό Βαθύ.
Γ.Φραντζής
Γ.Φραντζής

Η παραχώρηση του χώρου για τη λειτουργία της συγκεκριμένης βιομηχανίας έγινε για την παραγωγή τσιμέντου επειδή έκριναν κάποιοι τη δραστηριότητα αυτή εθνικής σημασίας για τη χώρα μας και θυσίασαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον υγροβιότοπο, καταδικάζοντας σε αλλοίωση και καταστροφή το περιβάλλον και το ιστορικό τοπίο.
Η βιομηχανία αυτή αλλά και τα Ναυπηγεία, από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να παραβιάζουν την έννομη τάξη της χώρας μας, η οποία προστατεύει τα πολύτιμα αγαθά που καλούμε περιβάλλον, ποιότητα ζωής, ιστορική μνήμη και αξιοπρέπεια ενός τόπου.
Τώρα με τη νέα πρόταση ζητούν από το Δήμο Χαλκιδέων να παραβιάσει το ΓΠΣ Χαλκίδας, το ΓΠΣ Αυλίδας, να αγνοήσει την περιβαλλοντική νομοθεσία, τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, και να εγκρίνει μια δραστηριότητα ακόμα πιο ρυπογόνο και επικίνδυνη για το περιβάλλον.
Ως Πολιτεία Ευρίπου απορρίπτουμε την πρόταση ως απαράδεκτη και προτείνουμε τη διατυπωμένη θέση μας στην πρώτη τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Αυλίδας, δηλαδή να προβλεφθεί η μετεγκατάσταση των τσιμέντων της ΑΓΕΤ και το κλείσιμο των ναυπηγείων μέσα στη δεκαετία. Επιπλέον προτείνουμε η περιοχή απ’ τον οικισμό του Βαθέως μέχρι τη Γλύφα να αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο και φυσικό πάρκο με την επωνυμία: «Άλσος Αρτέμιδος» και το τμήμα της Εθνικής Οδού από την υψηλή γέφυρα μέχρι την Αγία Τριάδα Βαθέως, να υπογειοποιηθεί με τούνελ( περίπου 2.700μ απόσταση), με ταυτόχρονη πλήρη αποκατάσταση του τοπίου.
Αν θέλουμε να δούμε ποιοι καταστρέφουν πραγματικά αυτή την πόλη, μπορούμε από τη νέα γέφυρα να δούμε τους πυλώνες υψηλής τάσης που έστησε ο πρώην Νομάρχης και νυν Αντιπεριφερειάρχης με την ανοχή του πρώην Δημάρχου Αυλίδας, αλλοιώνοντας ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει την καταστροφή του νομού και της πόλης μας, που προκαλείται για δεκαετίες από μια ομάδα πολιτικής διαφθοράς, η οποία μας οδηγεί στην υπανάπτυξη και την παρακμή.

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Δημοφιλή σήμερα

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στην τελική ευθεία το Νοσοκομείο Χαλκίδας

16/10/2017
Την ένταξη των συνοδών έργων για την ολοκλήρωση κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφε...
Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Σέτα Ευβοίας

15/10/2017
Φωτιά στο πανέμορφο ελατοδάσος στην περιοχή της Σέτας βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017....
Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

Τίμησαν την Λέλα Καραγιάννη στην Χαλκίδα παρουσία της εγγονής της

15/10/2017
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην Ευβοιώτισα ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, Λέλα Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί τη...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας