Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Δεν πρόκειται να δεχτούμε την νέα πρόταση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να μετατραπεί το εργοστάσιο των τσιμέντων Χαλκίδος από τσιμεντοβιομηχανία σε βιομηχανία ανακύκλωσης μπάζων και άλλων υλικών, με χρήση καυσίμων βιομάζας και χρήση εμπορικού λιμένα στο Μικρό Βαθύ.
Γ.Φραντζής
Γ.Φραντζής

Η παραχώρηση του χώρου για τη λειτουργία της συγκεκριμένης βιομηχανίας έγινε για την παραγωγή τσιμέντου επειδή έκριναν κάποιοι τη δραστηριότητα αυτή εθνικής σημασίας για τη χώρα μας και θυσίασαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον υγροβιότοπο, καταδικάζοντας σε αλλοίωση και καταστροφή το περιβάλλον και το ιστορικό τοπίο.
Η βιομηχανία αυτή αλλά και τα Ναυπηγεία, από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να παραβιάζουν την έννομη τάξη της χώρας μας, η οποία προστατεύει τα πολύτιμα αγαθά που καλούμε περιβάλλον, ποιότητα ζωής, ιστορική μνήμη και αξιοπρέπεια ενός τόπου.
Τώρα με τη νέα πρόταση ζητούν από το Δήμο Χαλκιδέων να παραβιάσει το ΓΠΣ Χαλκίδας, το ΓΠΣ Αυλίδας, να αγνοήσει την περιβαλλοντική νομοθεσία, τους κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, και να εγκρίνει μια δραστηριότητα ακόμα πιο ρυπογόνο και επικίνδυνη για το περιβάλλον.
Ως Πολιτεία Ευρίπου απορρίπτουμε την πρόταση ως απαράδεκτη και προτείνουμε τη διατυπωμένη θέση μας στην πρώτη τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Αυλίδας, δηλαδή να προβλεφθεί η μετεγκατάσταση των τσιμέντων της ΑΓΕΤ και το κλείσιμο των ναυπηγείων μέσα στη δεκαετία. Επιπλέον προτείνουμε η περιοχή απ’ τον οικισμό του Βαθέως μέχρι τη Γλύφα να αποτελεί προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο και φυσικό πάρκο με την επωνυμία: «Άλσος Αρτέμιδος» και το τμήμα της Εθνικής Οδού από την υψηλή γέφυρα μέχρι την Αγία Τριάδα Βαθέως, να υπογειοποιηθεί με τούνελ( περίπου 2.700μ απόσταση), με ταυτόχρονη πλήρη αποκατάσταση του τοπίου.
Αν θέλουμε να δούμε ποιοι καταστρέφουν πραγματικά αυτή την πόλη, μπορούμε από τη νέα γέφυρα να δούμε τους πυλώνες υψηλής τάσης που έστησε ο πρώην Νομάρχης και νυν Αντιπεριφερειάρχης με την ανοχή του πρώην Δημάρχου Αυλίδας, αλλοιώνοντας ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει την καταστροφή του νομού και της πόλης μας, που προκαλείται για δεκαετίες από μια ομάδα πολιτικής διαφθοράς, η οποία μας οδηγεί στην υπανάπτυξη και την παρακμή.

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Δημοφιλή σήμερα

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

Με 230 πιστούς η 2η προσκυνηματική εκδρομή της Π.Ε. Ευβοίας προς τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο

23/05/2017
Με 230 πιστούς πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προσκυνηματική εκδρομή της Περ...
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας