Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα 25 Ιουνίου στη Λαμία.
Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας

Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε:
« Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

1)Θέλω κατ’ αρχάς  να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής σωτηρίας, γεγονός πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά και δεδομένα. 
Πιστεύω – και το έχω εφαρμόσει και ο ίδιος στην πράξη, στα πλαίσια των μικρών δυνατοτήτων μου – ότι οι πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική και – κομματική τους τοποθέτηση, επιθυμούν και απαιτούν από τους πολιτικούς : ενότητα, συναίνεση, συνεργασία, αξιοκρατία, διαφάνεια και πολύ δουλειά, με βασικό στόχο και σκοπό, την εξυπηρέτηση των Εθνικών συμφερόντων και φυσικά τη λύση των προβλημάτων των πολιτών, που υποφέρουν από την οικονομική κρίση.

Αυτές είναι οι υποχρεώσεις των πολιτικών, που μέχρι τώρα -κατά κανόνα – με ελάχιστες εξαιρέσεις, πρότασσαν το προσωπικό και κομματικό τους όφελος.

Τα τρία (3) Κόμματα, που απαρτίζουν την Κυβέρνηση, με τη συναίνεση ή και την ανοχή των υπολοίπων, μπορούν να συμβάλλουν στο ξεπέρασμα της κρίσης
Το ελπίζω και το εύχομαι….

2) Θα ήθελα ταυτόχρονα να εκφράσω την ικανοποίηση της Παράταξή μας , και την προσωπική μου συγκίνηση , για την εκλογή τεσσάρων (4) Περιφερειακών Συμβούλων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πράγμα που δείχνει και την ποιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου μας.

Οι κύριοι Κοντογιώργος Κω/νος, Καράπλελας Ιωάννης Κουτσογιαννακόπουλος Κω/νος και η κυρία Θεοδώρου– Μακρή Ελένη, είναι ήδη βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και φυσικά, να μην ξεχνούν, ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά σήμερα από τους βουλευτές και μάλιστα τους προερχόμενους από την Αυτοδιοίκηση.

Θερμά συγχαρητήρια και στους φίλους Σταμάτη Γκάβαλη και Κώστα Παπαθανασίου, που ενώ έφτασαν στη βρύση της Βουλής, τελικά θα πίνουν νερό από τη βρύση της Αυτοδιοίκησης.  
Θα ήταν επίσης παράληψή μου αν δεν ανέφερα την ικανοποίησή μου, για την τοποθέτηση σε δύο βασικές κυβερνητικές θέσεις δύο κοινοβουλευτικών στελεχών της Περιφέρειάς μας.
Εννοώ τον κ. Χρ. Σταϊκούρα Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, Κυβερνητικό εκπρόσωπο. »

Και συνέχισε τονίζοντας:

«Έρχομαι σε μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο,

Κε Περιφερειάρχη θα μπορούσα να πω ξανά πολλά και συγκεκριμένα, όπως πράττω κάθε φορά.
Όμως η σημερινή ημέρα της συνεδρίασης είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, για το λόγο που προανέφερα, γι’ αυτό θα αρκεστώ σε μερικές γενικές παρατηρήσεις – παραινέσεις.
Ως γνωστό, οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και κυρίως για την Περιφέρειά μας, στην οποία όλα υπολειτουργούν, η αγορά στενάζει και η ανεργία πρωταγωνιστεί!!

Κε Περιφερειάρχη, σας καλώ και σας παρακαλώ, αντί να πρωταγωνιστείτε με ανακοινώσεις, συνήθως ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΣ, όπως αυτές για το ΕΣΠΑ, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, να οργανώσετε καλύτερα κάποιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, που υπολειτουργούν . Έχετε αξιόλογα στελέχη. 
Να κάνετε καλύτερη κατανομή αρμοδιοτήτων, στους Αντιπεριφερειάρχες, που ομολογουμένως έχουν όρεξη για δουλειά και να επιβλέψετε, να προωθήσετε και να συντονίσετε ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, το έργο της Περιφέρειας, γιατί από ότι βλέπουμε, δυστυχώς τις περισσότερες φορές τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. 
Αν π.χ. διαβάσετε την τοποθέτηση μου, στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, που μεταξύ των άλλων, σας επισήμανα, για : τα αναγκαία Κεφάλαια από το Κοινωνικό Ταμείο, τα Κέντρα ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων(ΚΗΦΗ) που δεν προχώρησαν , όπως και για το πρόγραμμα βοήθεια στο Σπίτι, που φυλλορροούσε , ίσως είχαμε άλλα αποτελέσματα».

Και κλείνοντας συμπλήρωσε:
«Φυσικά το ίδιο γινόταν στα περισσότερα Περιφερειακά Συμβούλια, από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, αλλά εσείς ζείτε στο δικό σας κόσμο, πουθενά δεν πρωτοστατήσετε και πάντα ενεργείτε κατόπιν εορτής.
Να είστε καλά και να αλλάξετε τρόπο διοίκησης στο χρόνο που απομένει μέχρι τη λήξη της θητείας σας».
Δημοφιλή σήμερα

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

16/8/2018
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Περιφερειακού Τμήματος Εύβοιας εκφράζει τα βα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας