Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κριεζών και των Συλλόγων - Φορέων του Δημοτικού Διαμερίσματος Κριεζών για την κατασκευή κινητής μονάδας ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίησης.
συγκέντρωση σήμερα στα Κριεζά
συγκέντρωση σήμερα στα Κριεζά

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η Επιτροπή αγώνα και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και φορέων του Διαμερίσματος Κριεζών αφού συνεδρίασαν και μέσα από διαλογική συζήτηση επί του ανωτέρω θέματος ,εκδίδουν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας:

· Θεωρούμε άκαιρη την ενημέρωση –συζήτηση της 1 Ιουλίου, αφού ήδη έχει δρομολογηθεί, ερήμην μας, η κατασκευή της ανωτέρω μονάδας.

· Θεωρούμε ότι έχουμε παραγκωνισθεί και εμπαιχθεί ως πολίτες.

· Καταδικάζουμε τις εν γένει τακτικές του Δημάρχου Κυμής-Αλιβερίου κ. Δ. Θωμά που αποσκοπούσαν στην προώθηση κατασκευής κινητής μονάδας απορρόφησης των σκουπιδιών της Ν.Εύβοιας στη θέση Λακαπετρέσα.

· Καταδικάζουμε τις συνεχιζόμενες προκλητικές μεθόδους προς την τοπική κοινωνία του Αντιδημάρχου Ν. Μπότη &΄συμβουλου Μ. Λαθουρά.

· Καταδικάζουμε τις εν κρυπτώ ενέργειες των παραπάνω και τον σκόπιμο παραγκωνισμό της τοπικής κοινωνίας.

· Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην προτεινόμενη χωροθέτηση και κατασκευή ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ &΄ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ στη θέση Λακαπετρέσα.

· Εκφράζουμε δημόσια την πικρία μας, την οργή μας και την αγανάκτηση μας για τη προτεινόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας.

· Καταγγέλλουμε τους Δημοτικούς σχεδιασμούς που το μόνο μέλημα τους, είναι οι ¨εύκολες¨ λύσεις προ συμφέρον ορισμένων.

· Καταγγέλλουμε την τακτική των υποσχέσεων περί θέσεων εργασίας

· Καταγγέλλουμε το βιασμό του περιβάλλοντος, επειδή θέλουν να πλουτίσουν κάποιοι υποσχόμενοι γη και ύδωρ .

· Απαιτούμε να σεβαστείτε τον τόπο μας και τν τόπο των παιδιών μας.

· Απαιτούμε να σεβαστείτε και να προστατέψετε το φυσικό περιβάλλον αφού αυτό αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και δικαίωμα του καθενός(σύμφωνα με το Σύνταγμα ¨άρθρο 24, παράγραφος 1¨).

. Κύριοι

Τα χρόνια που οι πολίτες εμπιστεύονταν τυφλά τους όποιους σωτήρες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι πολίτες πλέον έχουν αντιληφθεί, ότι η επιβίωσή τους και η προστασία των αρχών τους, εξαρτάται αποκλειστικά από τις δικές τους πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Κανείς δε μπορεί να αποφασίζει ερήμην της κοινωνίας και αντίθετα με τη βούλησή της και να πιστεύει πως θα αποφύγει τις συνέπειες.

Έχει πλέον γίνει αντιληπτό από όλους μας, πως πίσω από κάθε «έργο ανάπτυξης» που υπερδιαστασιολογείται, κρύβονται οι ίδιοι μεγαλοεργολάβοι με κοινά συμφέροντα καθώς και οι ίδιοι ¨περιβαλλοντικοί ειδήμονες¨ - πολιτικοί φορείς, ενεργώντας εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και του Περιβάλλοντος. Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, με τη ανεργία στα ύψη η τεχνική του «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των περιοχών μας, δεν θα περάσει .

Αποφασίζουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας

 . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Οι φορείς

Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος Δροσιάς
Πολιτιστικός και Εξωραιστικός Σύλλογος κριεζών
Κυνηγητικός Σύλλογος Δυστίων
Αθλητικός Ομιλος Κριεζών
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κριεζών
Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Κριεζών
Αγροτικός Συνεταιρισμός Κριεζών

 
Δημοφιλή σήμερα

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου 2017

19/03/2017
Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιλαμβάνει ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2017 στη Χαλκίδα....
Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

Ενημέρωσαν τους Χαλκιδέους για το σύνδρομο Down

22/03/2017
Ενημερωτική καμπάνια για το Σύνδρομο Down πραγματοποίησε το προσωπικό του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας μαζί με μαθητές του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας...
Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χαλκιδέων

23/03/2017
Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων δρόμων, το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου στην το...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας