Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ανακοίνωση σημαντικών παρεμβάσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά, κατά την σημερινή του επίσκεψη.
Κλ.Περγαντάς: πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην Φωκίδα
Κλ.Περγαντάς: πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στην Φωκίδα
 

Πιο συγκεκριμένα σήμερα ημέρα Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς στα πλαίσια επίσκεψης στους Δελφούς αναφέρθηκε στην πρόοδο έργων του ΕΣΠΑ, που υλοποιούνται τόσο στον χώρο των Δελφών όσο και στην  Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Αναλυτικότερα, επεσήμανε: «Όπως σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, έτσι και στη Φωκίδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας σημαντικός αριθμός έργων σε όλους σχεδόν τους τομείς. Έτσι, στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα: “Αναβάθμιση και επέκταση υπάρχοντος συστήματος πυρόσβεσης αρχαιολογικού χώρου Δελφών”, και  “Εξασφάλιση αρχαιολογικού χώρου Δελφών, κατασκευή μεταλλικού τοίχου ανάσχεσης” συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. €, και τα οποία αποτελούν σημαντικότατες παρεμβάσεις  τόσο για την ασφάλεια όσο και για την πολιτιστική και τουριστική αξιοποίηση του διεθνούς αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Ταυτόχρονα, γίνεται η αξιολόγηση της πρότασης με τίτλο: “Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Δελφών”, προϋπολογισμού 600 χιλ. €.

Παράλληλα, για την τουριστική αξιοποίηση έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης του έργου "Εκσυγχρονισμός Αναβατήρων Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού”, προϋπολογισμού 15, 3 εκατ. €.

Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση της Διακήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη Στρατηγικού Επενδυτή, για την εκπόνηση μελέτης, την κατασκευή και τη χρηματοδότηση υπολειπομένων έργων τουριστικού λιμένα Ιτέας, ο οποίος θα αναλάβει την εκμετάλλευση, λειτουργία και συντήρηση του Λιμένα για 25 χρόνια.

Επιπλέον, σημαντικές παρεμβάσεις γίνονται στον τομέα των μεταφορών. Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή της Ε. Ο. Άμφισσας – Λιδορικίου από την Αγία Ευθυμία ως τις νέες  φυλακές του Μαλανδρίνου, με 11,5 εκ. € από το ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, ολοκληρώνεται ο δρόμος Αθανάσιος Διάκος – Καστριώτισσα, προϋπολογισμού 1,3 εκ. €.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώνονται οι μελέτες για την άμεση δημοπράτηση του δρόμου «Ιτέα - Γαλαξίδι», προϋπολογισμού 50 εκ. €.

Το έργο του “παραλίμνιου αγωγού λυμάτων Μόρνου”, προϋπολογισμού 17 εκ. € βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της μελέτης και αναμένεται άμεσα η δημοπράτησή του.
Στον πρωτογενή τομέα, εξελίσσεται το έργο: “Άρδευση Ελαιώνα”, προϋπολογισμού 20,3 εκ. €, ενταγμένο στο Πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”. Εκτελούνται τοπογραφικές εργασίες αποτύπωσης για τη μελέτη εφαρμογής του έργου.

Αυτές τις μέρες υπογράφεται η σύμβαση για το έργο της αποπεράτωσης κτιριακών εγκαταστάσεων παραρτήματος του ΤΕΙ Λαμίας στην Άμφισσα με προϋπολογισμό 7,1 εκ. €.

Επίσης, έχουν ενταχθεί 8 έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ συνολικού προϋπολογισμού 1,55 εκ. €. Τα 6 έργα αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί και αποπληρωθεί (Παρνασσός, Τολοφώνας, Γαλαξίδι, Βαρδούσια, Λιδωρίκι, Καλλιέων). Ένα έργο βρίσκεται στην φάση υλοποίησης (Δελφοί) και  ένα έργο βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης (Δεσφίνα, Άμφισσα, Γαλαξίδι).

Στον τομέα των υδρεύσεων έχουν ενταχθεί 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. €, από τα οποία δύο βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης (Τολοφώνας, Ιτέα) ενώ σε διαδικασία υλοποίησης βρίσκεται η ύδρευση της Άμφισσας.
Στον τομέα χωροταξίας έχουν ενταχθεί 4 έργα συνολικού προϋπολογισμού 591 χιλ. € και συγκεκριμένα το ΓΠΣ Ιτέας και τα ΣΧΟΟΑΠ Γαλαξιδίου, Παρνασσού και Καλλιέων».
Δημοφιλή σήμερα

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

Έκλεψαν τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές στην Δροσιά Χαλκίδας

19/03/2018
Ούτε την προσπάθεια των μικρών μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς δεν σεβάστηκαν κάποιοι “αμετανόητοι”, οι οποίοι εξαφάνισαν μεγάλο α...
Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παναγίας της Οδηγήτριας

17/03/2018
Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας στη Χαλκίδα....
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού στην Γαλλία

17/03/2018
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας