Ένα ROADTRIP ενημέρωσης για την υποστήριξη της Εκστρατείας ενάντια στη Βία μέσα στην οικογένεια θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο από την εταιρία Καλλυντικών Avon Cosmetics και την ΜΚΟ W.I.N. Hellas με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην Χαλκίδα η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου.

Η AVON στηρίζει παγκοσμίως την Εκστρατεία ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία  και μέσω του AVON Foundation έχει προσφέρει από το 2004 περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια σε 50 χώρες για την εκστρατεία αυτή.

Στην Ελλάδα η Avon συνεργάζεται με τη μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. Hellas με προτεραιότητα την προστασία της γυναίκας και το κλείσιμο του κύκλου της Βίας.

Σε περιόδους κρίσεων ιστορικά η βία εντείνεται, για διάφορους λόγους που οφείλονται σε κοινωνικά φαινόμενα και σε θέματα επιβολής. Η Avon και η WIN Hellas ενώνοντας τις δυνάμεις τους από τον Οκτώβριο του 2011 ξεκινώντας πολύ δυναμικές δράσεις και έργο.

Πρώτος σημαντικός σταθμός, πέρα από το σταθερό έργο της WIN Hellas, ήταν η δημιουργία της τηλεφωνικής γραμμής νομικής και ψυχολογικής βοήθειας 11707, η οποία ξεκίνησε στις 6 Ιουνίου να λειτουργεί βοηθώντας έμπρακτα τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το πολυδιάστατο πρόβλημα της Ενδοοικογενειακής Βίας. Επίσης, η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω email στο 11707@winhellas.gr.

Η Βία μέσα στην Οικογένεια όμως είναι ένα θέμα πολύ ευαίσθητο και κάποιες φορές δύσκολα αντιληπτό. Η ενημέρωση και η συζήτηση για το θέμα αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της συνεργασίας Avon και WIN Hellas.

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού οργανώνεται για πρώτη χρονιά ένα ταξίδι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε 7 μεγάλες περιοχές της Ελλάδας Χαλκίδα, Βόλος, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα και Καλαμάτα. 

Σε κάθε πόλη που θα γίνει σταθμός του πρώτου ταξιδιού ο κόσμος θα μας βρει σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Σκοπεύουμε να επισκεφτούμε την πόλη σας, την Πέμπτη 12 Ιουλίου προκειμένου να ενημερώσουμε τους πολίτες για την εκστρατεία και παράλληλα θα τους προσκαλούμε να έρθουν το βράδυ στην εκδήλωση: «Αγάπης Φως».

Συγκεκριμένα το βαν μας θα σταθμεύσει κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών στην Προβλήτα Αγ. Νικολάου, ενώ το βραδυνό μας party θα πραγματοποιηθεί στο beach bar Ιππόκαμπος, με ζωντανό τραγούδι από το Γρηγόρη Πετράκο και το Νίκο Μίχα, καλλιτέχνες αναγνωρισμένοι οι οποίοι έγιναν συνεργάτες και συνταξιδιώτες σε αυτή την πρωτοβουλία.

Επειδή είναι δύσκολο να μιλάμε για κάποια θέματα, αλλά το να τα τραγουδάμε είναι πολύ πιο εύκολο, διαλέξαμε αυτόν τον τρόπο για να ενωθούμε όλοι μαζί στηρίζοντας το σκοπό της Εκστρατείας: να κλείσει ο κύκλος της βίας.

Στο βραδινό πάρτι θα μπορεί ο κόσμος να στηρίξει και οικονομικά την Εκστρατεία, αγοράζοντας σε ένα συμβολικό ποσό τα φανάρια των ευχών, φαναράκια οικολογικά, στα οποία θα μπορεί να γράψει την ευχή του και να τα ανάψουμε όλοι μαζί, φωτίζοντας το σκοτάδι της βίας και γεμίζοντας με «Αγάπης Φως».

Λίγα λόγια για την Avon
Η Avon ιδρύθηκε το 1886 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τον David McConnell. Η Avon, η εταιρία για τις γυναίκες, είναι μία παγκόσμια εταιρία με ηγετική θέση στο χώρο της ομορφιάς, με περισσότερα από 11$ δισ. ετήσια έσοδα.

Ως μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο των απευθείας πωλήσεων, η Avon απευθύνεται σε γυναίκες σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου που αποτελείται από περίπου 6,4 εκατομμύρια ανεξάρτητους Αντιπροσώπους πωλήσεων Avon. Το 2004, το Avon Foundation ξεκίνησε την Εκστρατεία “Μιλήστε ενάντια στην οικογενειακή Βία” στην Αμερική, και έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 16 εκατομμύρια δολάρια γι αυτό το σκοπό.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται διατίθενται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προγράμματα επιμόρφωσης, πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και προγράμματα κατά της οικογενειακής Βίας, εστιάζοντας στη βοήθεια προς τα παιδιά που επηρεάζονται, έτσι ώστε να σταματήσει ο κύκλος της Βίας.

H Avon Ελλάδος συνεργάζεται από το Σεπτέμβριο 2011 με την W.I.N Hellas, χρηματοδοτώντας τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια που οργανώνει σχετικά με τη βία μέσα στην οικογένεια. Οι πόροι συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις προϊόντων ενδυνάμωσης. Επικοινωνία www.avoncosmetics.gr 2106605639 Παυλίνα Κωνσταντάρα

Λίγα λόγια για τη WIN Hellas
H WIN Hellas είναι μη Κυβερνητική Οργάνωση (Εθνικό Μητρώο Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής. Αλληλεγγύης), κοινωφελής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Δραστηριοποιείται από το 2006  στον τομέα της εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και αριθμεί περισσότερα από 5.000 μέλη. Προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες και στις οικογένειες , φέρνει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτές δομές και πραγματοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν ένα παρεμβατικό, ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα γα την ενδυνάμωσή γυναικών-θυμάτων βίας.

Επικοινωνία www.winhellas.gr 210 8996 636  Νίκη Μάντσιου

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ EVIAPORTAL.GR

Ακολουθείστε μας στο Google News