Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Οι «ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» είναι η νέα φιλόδοξη παραγωγή του ΣΚΑΪ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η σειρά βασίζεται στην αντίστοιχη παραγωγή του BBC που σημείωσε πρωτόγνωρη επιτυχία στην Μ. Βρετανία.
Η προτομή του Αριστοτέλη έξω από το Δημαρχείο Χαλκίδας.
Η προτομή του Αριστοτέλη έξω από το Δημαρχείο Χαλκίδας.
Στην πρώτη δεκάδα μεταξύ των 100 μεγάλων Ελλήνων, είναι και ο Ευβοιώτης γιατρός από την Κύμη, Γεώργιος Παπανικολάου.

Διαβάστε το αφιέρωμα στο Γεώργιο Παπανικολάου.

Ο Γεώργιος Παπανικολάου βρίσκεται στους πρώτους δέκα από τους εκατό μεγάλους Έλληνες. Η Μαρία Χούκλη θα παρουσιάσει και θα υποστηρίξει τον Γεώργιο Παπανικολάου σε μία εκπομπή αφιερωμένη σε αυτόν.

Μετά το τέλος της παρουσίασης των 100 μεγαλυτέρων Ελλήνων όλων των εποχών και την ανακοίνωση των 10 επικρατέστερων στις 23/02/08, ξεκινάει η τελική ψηφοφορία για την ανάδειξη του Μεγαλύτερου Έλληνα όλων των εποχών.

Η ψηφοφορία θα λάβει μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων των 10 επικρατέστερων με κορύφωση στο μεγάλο τελικό. Οι θεατές, με την ψήφο τους πάντα, θα αναδείξουν το Μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών.

Η προτομή του Αριστοτέλη, στην είσοδο του Δημαρχείου Χαλκίδας

Ο «μοναδικός» άλλος με αναφορά στην Εύβοια μεταξύ των μεγάλων Ελλήνων (επίσης στην πρώτη δεκάδα), είναι ο μεγάλος φιλόσοφος της αρχαιότητας Αριστοτέλης. Ο Αριστοτέλης γεννήθηκε το 384 π.χ., στα Στάγειρα της Χαλκιδικής (αποικία της 'Ανδρου και της Χαλκίδας). Η μητέρα του, Φαίστις, καταγόταν από την Χαλκίδα. Ένα κτήμα στη Χαλκίδα που άφησε κληρονομιά στο μεγάλο φιλόσοφο, αποτέλεσε το καταφύγιο του, αφού μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου κατηγορήθηκε από τους εχθρούς του «επί ασεβεία». Πέθανε στην Χαλκίδα ένα χρόνο αργότερα, το 322 π.χ.  μετά από ασθένεια του στομάχου.

Πιστεύουμε ότι από την συγκεκριμένη λίστα λείπει το όνομα ενός ακόμα Μεγάλου Έλληνα, του Νίκου Σκαλκώτα. Σίγουρα αρκετοί θα μπορούσαν να αναφερθούν και σε άλλους, ιδιαίτερα κοιτάζοντας κάποια από τα ονόματα που είναι μέσα στα 100. Σε κάθε περίπτωση, η λίστα προέκυψε μέσα από την ψήφο του κοινού και δεν μας μένει παρά να απολαύσουμε τα ιστορικά αφιερώματα άλλα και γιατί όχι, να συμμετάσχουμε στην τελική ψηφοφορία.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[2]
Γυναίκα (8/3/2009 4:52:35 μμ)
Σήμερα, 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εφευρέτη του τεστ-παπ.
Κώστας Π. (8/3/2009 11:48:00 μμ)
Η απουσία του Νίκου Σκαλκώτα είναι ακόμα ποιο εμφανής αν δούμε κάποια από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στους 100. Θα ήθελα να επισημάνω και την απουσία του Γιάννη Σκαρίμπα.
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας