Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Camp Ιδεών 2012 που διοργανώθηκε από 13-15 Ιουλίου στην Αγία Άννα της Εύβοιας με τη συμμετοχή μελών και φίλων της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΜΑΚΙ.

Στόχος του τριημέρου ήταν να φέρει κοντά τους συμμετέχοντες με ιδέες, πρακτικές και έννοιες που σήμερα μπορούν να δώσουν λύσεις μέσα στην κρίση και να αποτελέσουν διέξοδο αλληλεγγύης και προσφοράς τη σημερινή δύσκολη περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από εισηγήσεις των κ. Ειρηναίου Φιλιππίδη και κ. Τίνας Λυμπέρη αναλύθηκαν έννοιες όπως το crowd funding, η αλλαγή στη νοοτροπία που έχει ανάγκη η κοινωνία μας σήμερα αλλά και η έξυπνη επιχειρηματικότητα, οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν ένα διαφορετικό δρόμο ενεργοποίησης των πολιτών σήμερα, ο οποίος συνδυάζει επιχειρηματικότητα και εναλλακτική προσέγγιση της πραγματικότητας.

Σημαντικό ενδιαφέρον είχε παράλληλα, η εισήγηση του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεωργίου Δουκίδη, ο οποίος παρουσίασε τη σημασία της καινοτομίας και της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης προσφέροντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους που παρακολούθησαν το summer school να αντιληφθούν πως μια έξυπνη ιδέα μπορεί να μετατραπεί μέσα από απλά βήματα σε επικερδή ευκαιρία.

Βασικός πυλώνας του τριημέρου, ήταν η αξία του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης σήμερα, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε επίπεδο προσφοράς στο Κράτος με τους βασικούς εισηγητές κ. Γεώργιο Σταμάτη και κ. Δημήτριο Ζήνα να προσφέρουν δύο σύγχρονες προσεγγίσεις για το πως οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να είναι χρήσιμοι σήμερα αλλά να δώσουν λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ανεπαρκώς το κράτος.

Το φετινό summer school έκλεισε με την πραγματοποίηση ανοιχτής συζήτησης σχετικά με την αναγκαία νοοτροπία που πρέπει να υπάρξει σήμερα προκειμένου η χώρα να αλλάξει νοοτροπία και λογική προκειμένου να βγει από την κρίση καθώς και για το ρόλο της ΟΝΝΕΔ μέσα σ'αυτή τη συγκυρία, στην οποία έδωσε το παρόν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο της νεολαίας τη σημερινή εποχή αλλά και στις άμεσες προτεραιότητες του τομέα ευθύνης του.

Σχετικά με την ολοκλήρωση του Camp Ιδεών 2012 ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

"Η φετινή διοργάνωση του summer school αποτέλεσε τη συνέχεια του περσινού επιτυχημένου εγχειρήματος και μας έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε κοντά σε ανθρώπους,ιδέες και λογικές που μπορούν σήμερα να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την καθημερινότητα.

Ως ΟΝΝΕΔ, θέτουμε ως στόχο για την επόμενη χρονιά να αυξήσουμε στην άμεση χρησιμότητα μας στην κοινωνία, μέσα από την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων που μία νεολαία μπορεί να προσφέρει, αλλά ιδιαίτερα αναπτύσσοντας δράσεις κοινωνικού και εθελοντικού χαρακτήρα σε όλη την Ελλάδα. Πιστεύουμε ξεκάθαρα πως ήρθε η ώρα όλοι μας να συνεισφέρουμε στην εθνική προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη αλλά και ανάδειξης μίας νέας προσέγγισης της απασχόλησης και της νεανικής επιχειρηματικότητας".
Δημοφιλή σήμερα

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

Ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος Νοεμβρίου 2016 και στα καταστήματα της Χαλκίδας

24/10/2016
Ξεκινά επίσημα την Τρίτη 1η Νοεμβρίου η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου με τελευταία ημέ...
Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

Η ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone στη Χαλκίδα

17/10/2016
Η νέα ταινία «Ο Πιτ και ο Δράκος του» θα βρίσκεται στον κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone σ...
Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

Ευβοϊκές επιχειρήσεις και Ευβοϊκά προϊόντα προβλήθηκαν στην Έκθεση SIAL στο Παρίσι

24/10/2016
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών προσέλκυσαν τα Ευβοϊκά προϊόντα που προβλήθηκαν στην...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Vardin club στη Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας