Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Κάλεσμα για συνεργασία και κοινό αγώνα ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων προκειμένου η Εύβοια να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης απηύθυνε ο βουλευτής, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ληλαντίων στις 23 Φεβρουαρίου.

 

Ο βουλευτής της Εύβοιας τόνισε, ότι στα προβλήματα δεν υπάρχουν διαφορετικές γαλάζιες και πράσινες λύσεις, δεσμεύτηκε ότι η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή και έστειλε το μήνυμα ,ότι πρέπει να υπάρχει θεσμική συνεργασία για την προώθηση των πανευβοϊκών αιτημάτων.
Όπως είπε: «Δεν έχω αρνηθεί τη βοήθειά μου σε όποιον Δήμαρχο έχει ζητήσει τη συνδρομή μου ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων. Είμαι εδώ για να ανοίγω πόρτες και να δρομολογώ λύσεις. Πρώτα απ’ όλα είμαι βουλευτής Ευβοίας, είμαι εκπρόσωπός σας, εσείς με στείλατε στη Βουλή και μόνο αν συνεργαστούμε θα δώσουμε λύσεις για το κοινό συμφέρον».
Έμπρακτη απόδειξη των όσων ανέφερε αποτελεί η ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δημάρχου κ. Χ. Καρυστινού και η άμεση και καίρια παρέμβασή του για να μη χαθεί ένα σημαντικό έργο όπως είναι ο δρόμος «Βασιλικό- Αφράτι – Πισσώνας», το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία της βόρειας και νότιας Εύβοιας μέχρι να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα οδικά έργα, όπως είναι ο περιφερειακός της Χαλκίδας, ο νέος βόρειος οδικός άξονας , η ολοκλήρωση του νότιου άξονα.
Είναι γνωστό πως ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές που είχε και συσκέψεις στο ΥΠΕΧΩΔΕ εγκρίθηκε πίστωση 900.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις με αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ματαίωσης του δημοπρατούμενου έργου.
Ο κ. Κεδίκογλου έκανε, επίσης, γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο μειοδότης για το έργο της παράκαμψης Βασιλικού.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο δύσκολο ρόλο των βουλευτών οι οποίοι είναι οι θεματοφύλακες των αιτημάτων της κοινωνίας και των πολιτών προς την κεντρική πολιτική σκηνή, επισημαίνοντας πως ο κ. Κεδίκογλου έχει δώσει δείγματα γραφής.
«Η κοινωνία του Ληλαντίου- είπε- αντιλαμβάνεται και ξέρει να αποζημιώνει τους ανθρώπους που πρωταγωνιστούν και βοηθούν στην προώθηση των αιτημάτων της».
Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι με την ευκαιρία της παρουσίας του βουλευτή έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με την πορεία έργων υποδομής αλλά και για επιμέρους ζητήματα της περιοχής τους, όπως είναι τα προβλήματα σχολικής στέγης και τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης η χρηματοδότηση των οποίων είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθούν.
Άμεσες ήταν οι απαντήσεις του κ. Κεδίκογλου, που υπενθύμισε ότι το 2004 είχαν απενταχθεί όλα τα οδικά έργα του Νομού από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, δεν υπήρχε καμία μελέτη, ούτε είχαν ενταχθεί στο διευρωπαϊκό δίκτυο και με ταχυδακτυλουργίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, τον οποίο και ευχαρίστησε, κατάφεραν να ενταχθεί ο περιφερειακός της Χαλκίδας στο διευρωπαϊκό δίκτυο και να ξεκινήσουν μέσα σε λίγα χρόνια έργα υποδομής.
Δημοφιλή σήμερα

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

Κλειστή η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου

17/4/2019
Ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας ενημερώνει ότι η γέφυρα του Ευρίπου θα κλείσει ένα χρονικό διάστημα, για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας....
Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

Συναυλία με τον Γιάννη Μαρκόπουλο στην Χαλκίδα

16/4/2019
Φέτος ο κορυφαίος μουσικό συνθέτης συμπληρώνει τα 80 του χρόνια. Μεγάλη τιμή για τους Χαλκιδέους η συναυλία....
1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας

17/4/2019
Η ομάδα Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Χαλκίδας διοργανώνει το 1ο Πολιτιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χαλκίδας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας