Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Σωτήρης Καλαμιώτης
για το eviaportal.gr:
Σωτήρης Καλαμιώτης
Παράπονα από τον δήμο Δίρφυς – Μεσσαπίων, φαίνεται πως έχουν οι επισκέπτες της περιοχής, μετά την διακοπή της παροχής νερού στην παραλία της Χιλιαδού. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το ξήλωμα δύο βρυσών, οι οποίες βρίσκονταν εκεί πάνω από 20 χρόνια, με την δικαιολογία της υπερκατανάλωσης, σύμφωνα με mail το οποίο μας έστειλε αναγνώστης.

Πρόκειται για την παραλία στην οποία στήνουν τις σκηνές τους όσοι ασχολούνται με το ελεύθερο κάμπινγκ, που αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό χιλιάδων κατασκηνωτών.

Και καλά, το ελεύθερο κάμπινγκ σύμφωνα με τον νόμο 2160/1993 , απαγορεύεται στην Χιλιαδού, όπως και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, οι βρύσες όμως δεν είναι απαραίτητες μόνο στους κατασκηνωτές αλλά και σε όσους θέλουν να ξεκουραστούν ή να κάνουν ένα πικ νικ κάτω από τα πλατάνια.
Δημιουργείται τελικά ανάπτυξη με απαγορεύσεις ή μήπως χρειάζεται βελτίωση των παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών καθώς και ανταγωνιστικές τιμές;

Χιλιαδού

Και μιας και αναφερθήκαμε στο θέμα της ανάπτυξης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο νόμος περί απαγόρευσης του ελεύθερου κάμπινγκ είναι σε ισχύ από το 1993, η εφαρμογή του όμως στην παραλία Χιλιαδού ξεκίνησε από τότε που έκαναν την εμφάνιση τους τα ενοικιαζόμενα δωμάτια θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλουν τους κατασκηνωτές ... στους τέσσερις τοίχους!

Πάντως φαίνεται πως με ο φόβος της τιμωρίας (και φυσικά ενός γερού προστίμου), έχει κάνει τους επισκέπτες να προτιμούν τη λύση των ενοικιαζώμενων δωματίων, αφού το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, δεν υπήρχε δωμάτιο ούτε για δείγμα, ενώ οι τιμές κυμαίνονταν από 30 ευρώ το πιο φτηνό που είναι στους Στρόπωνες και έφτανε ως 80 ευρώ το πιο ακριβό στην παραλία της Χιλιαδού.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας