Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Συνάντηση εργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Ιουλίου, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Αναγνωστάκης, που έχει οριστεί υπεύθυνος της παρακολούθησης των θεμάτων του υπουργείου Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., για τα θέματα που χειρίζονται, σε σχέση πάντα με το κοινό προγραμματικό πλαίσιο συμφωνίας και που υλοποιεί η Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης.

Ο βουλευτής Δ. Αναγνωστάκης αφού τόνισε την αναγκαιότητα της απαρέκλιτης τήρησης της προγραμματικής συμφωνίας κι αφού υπογράμμισε την ανάγκη για συνεχή επαφή και αμοιβαία πληροφόρηση για τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε μια νέα συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα.

Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα κυριότερα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας και τα θέματα που αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του ΥΠΕΣ στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Αναλύθηκε η συμφωνία για τις απαιτούμενες αλλαγές και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος καθώς και για την αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Τονίστηκε πως η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση ενός προγράμματος αλλαγών στη χώρα.

Τέλος και πιο αναλυτικά επιβεβαιώθηκε πως προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου πρέπει να είναι:
α) Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος με τη ψήφιση νόμου για αναδρομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ευθύνη υπουργών και υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας για τα θέματα που δεν έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα, την υποστήριξη του έργου του βουλευτή χωρίς προνόμια και ατέλειες, την κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής, την επανεξέταση όρων και προϋποθέσεων για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τη μείωση της επιχορήγησης των πολιτικών κομμάτων και τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο.

β) Η Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης με την Αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας Κυβέρνησης και υπουργείων, την ενίσχυση της αυτοτέλειας της δημόσιας διοίκησης από τις πολιτικές αλλαγές, τον περιορισμό της πολυνομίας και εξάλειψη της σύγκρουσης νομοθετημάτων,τις Αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες προαγωγής, τις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού, τη Θεσμοθέτηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας και της σύνδεσης του προϋπολογισμού που δίδεται σε κάθε δημόσια υπηρεσία με τους στόχους και την απόδοση και τέλος με τον οργανωτικό και τεχνολογικό εκσυγχρονισμό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε ότι το όποιο νομοθέτημα για την παράνομη μετανάστευση και Ασφάλεια θα τύχει διαβούλευσης με όλα τα κόμματα και θα κινείται στους άξονες που έχουν καθοριστεί στο κοινό προγραμματικό πλαίσιο.

Η προσαρμογή του θεσμικού πλαισίου για απόδοση Ιθαγένειας, θα πραγματοποιηθεί σε απόλυτο συνδυασμό με τις σύγχρονες εξελίξεις και σε αντιστοίχιση με τα ισχύοντα σε ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα, όπως είναι στο σύνολό του ο Ευρωπαϊκός Νότος. 
Δημοφιλή σήμερα

Το TEDxChalkida εξελίσσεται

Το TEDxChalkida εξελίσσεται

25/03/2017
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο ιδεών, δημιουργίας και ανάπτυξης....
Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό στη Χαλκίδα

Δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον αυτισμό στη Χαλκίδα

25/03/2017
Μία πολύ όμορφη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου, θα πραγματ...
Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

Ευχαριστεί όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για το κληροδότημα Μπαφέρου ο Π. Τζαφέρος

24/03/2017
Ευχαριστήρια επιστολή σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την ανάγκη δημιουρ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας