Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Η υποψηφιότητα του Σταμάτη Γκάβαλη προκαλεί αντιδράσεις στον συνδυασμό, αφού η άποψη που επικρατεί είναι ότι, ο νέος επικεφαλής πρέπει να εκλεγεί από τους νυν δημοτικούς συμβούλους.
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
Σοβαρή αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αφού, μετά τις πληροφορίες ότι ο Σταμάτης Γκάβαλης ετοιμάζει το δικό του συνδυασμό για το Δήμο Χαλκιδέων, τα στελέχη του συνδυασμού έχουν αναστατωθεί αφού πιστεύουν ότι, γίνεται προσπάθεια να καπελωθεί η παράταξη.
Το πρόβλημα είναι ότι, ο Σταμάτης Γκάβαλης, δεν έχει συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα κοινά, και όταν του ζητήθηκε να συνδράμει, και από το Γιάννη Σπανό και από τον Μπάμπη Μανιάτη, αρνήθηκε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.
Η σημερινή του κίνηση αποδεικνύει ότι, στόχος του ήταν να κατέβει ο ίδιος για δήμαρχος και εξ αιτίας αυτής της φιλοδοξίας, αρνήθηκε να μετέχει ως δημοτικός σύμβουλος στους κατά καιρούς συνδυασμούς της παράταξης.
Σήμερα, ο Σταμάτης Γκάβαλης, προσπαθεί να οικοδομήσει έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, ωστόσο, πρώτο μέλημά του είναι να εξασφαλίσει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην υπάρχει αντίπαλος τουλάχιστον από τον φιλικό προς τον ίδιο πολιτικό χώρο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποταθεί ήδη προς τη ΝΟΔΕ ώστε να εξασφαλίσει τη στήριξη του κόμματος, ενώ παράλληλα έχει κάνει επαφές και με κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα.
Από την άλλη πλευρά, όλες αυτές οι κινήσεις του Σταμάτη Γκάβαλη, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο συνδυασμό της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού νιώθουν ότι καπελώνονται.
Θεωρούν ότι, η οποιαδήποτε προσπάθεια αντικατάστασης του Μπάμπη Μανιάτη, στην περίπτωση που ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος,  θα πρέπει να γίνει μέσα από το συνδυασμό, αφού τα στελέχη του έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα, και να επιλέξουν τον επικεφαλής και να διεκδικήσουν τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου όσοι το επιθυμούν.
Και αυτή τη στιγμή, είναι προφανές ότι, αυτός που θα διεκδικήσει τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου είναι ο Γρηγόρης Δάσκος.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος έχει εξασφαλίσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη στήριξη του Γιάννη Σπανού αλλά  και τη στήριξη αρκετών μελών της παράταξης.
Ένας από αυτούς φαίνεται ότι είναι και ο Βασίλης Καθαροσπόρης, ο οποίος, δεν φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου, αφού προτιμά να βρίσκεται πάντα σε δεύτερο, άκρως επιτελικό όμως ρόλο.
Παράλληλα, προωθείται από κάποιους και η υποψηφιότητα του Λάμπρου Γκάνη,
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, φαίνεται να ενδιαφέρεται για το χρίσμα, αφού όμως εξασφαλιστεί, με το δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.
Με τα δεδομένα όμως που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, οπότε, το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Λάμπρου Γκάνη απομακρύνεται.
Οι πιθανότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι δύο:
Να προχωρήσει ο Σταμάτης Γκάβαλης στην δημιουργία συνδυασμού, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά του χώρου που θα τον στηρίξει κατά κύριο λόγο, με αποτέλεσμα να δοθεί προβάδισμα στον Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος δεν θα έχει ν'' αντιμετωπίσει διασπαστική υποψηφιότητα.
Παράλληλα, υπάρχει η πιθανότητα, να προχωρήσει η παράταξη στην ανάδειξη του επικεφαλής, ο οποίος θα είναι ο Γρηγόρης Δάσκος.
Στην περίπτωση όμως που έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Λάμπρου Γκάνη, τότε ο Γρηγόρης Δάσκος ενδέχεται να κάνει πίσω, οπότε, ακόμη και αν ο Σταμάτης Γκάβαλης είναι υποψήφιος θα έχει ν'' αντιμετωπίσει εσωτερικές κόντρες.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η κατάσταση στο συνδυασμό της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι συγκεχυμένη και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, κάτι που προδιαγράφεται ανάγλυφα και από την συνέντευξη Γρηγόρη Δάσκου.Δημοφιλή σήμερα

Νέα σεισμική δόνηση 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Χαλκίδα

Νέα σεισμική δόνηση 4.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Χαλκίδα

25/06/2017
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η σεισμική δραστηριότητα στην Χαλκίδα....
Έφυγε από την ζωή η Παναγιώτα Αγγελάκη της γνωστής Ευβοϊκής πτηνοτροφικής επιχείρησης

Έφυγε από την ζωή η Παναγιώτα Αγγελάκη της γνωστής Ευβοϊκής πτηνοτροφικής επιχείρησης

26/06/2017
Η Παναγιώτα Αγγελάκη μαζί με τον σύζυγο της Νίκο ίδρυσαν το 1962 μία οικογενειακ...
Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Εύβοια, σαραντάρι στη Χαλκίδα

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στην Εύβοια, σαραντάρι στη Χαλκίδα

26/06/2017
Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες μας αποχαιρετά ο Ιούνιος, αφού το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 40 βαθμούς την τελευταία ημέρα....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας