Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Μετά την αποπομπή του προέδρου της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ
"Μετά από δέκα μήνες πρωτοφανούς διοικητικής κρίσης, που έφερε τη ΔΕΗ στα πρόθυρα της διάλυσης, η κυβέρνηση εδέησε να πράξει το αυτονόητο. Να αποπέμψει τον κ. Παλαιοκρασσά.
Όλους αυτούς του μήνες, άφηναν τον κ. Παλαιοκρασσά  να συμπεριφέρεται ως "ταύρος εν υαλοπωλείω".
Εξανάγκασε σε παραίτηση, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, στην προσπάθειά του να αποκτήσει εκτελεστικές αρμοδιότητες, μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου, για να ελέγξει την πλειοψηφία του και κορυφαία στελέχη της επιχείρησης που δεν ανέχονταν τις παρεμβάσεις του.
Ήρθε σε ρήξη με όλα τα μέλη του Δ.Σ., το οποίο όλο αυτό το διάστημα συνεδρίασε ελάχιστες φορές, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον και την προοπτική της ΔΕΗ.
Έσυρε, με καταγγελίες του, στους ανακριτές και τα δικαστήρια, δεκάδες διευθυντικά στελέχη.
Παρέλυσε το μηχανισμό λήψης των αποφάσεων, αφού τα στελέχη της επιχείρησης λειτουργούσαν υπό καθεστώς φόβου, μήπως οι αποφάσεις τους δεν είναι αρεστές στον κ. Παλαιοκρασσά και θεωρηθούν διαβλητές.
Πάγωσε το επενδυτικό πρόγραμμα τις επιχείρησης, σε μια κρίσιμη περίοδο, που απελευθερώνονται οι αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και διαμορφώνεται η αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Καταβαράθρωσε τα οικονομικά της επιχείρησης, με μείωση των καθαρών κερδών κατά 39,5%, και της τιμής της μετοχής της κατά 36,3%, με τεράστια ζημία του δημοσίου, των καταναλωτών και των μετόχων.
Έπληξε καίρια την εικόνα της επιχείρησης αφού οι δυσμενείς εκθέσεις για τη ΔΕΗ, εγχώριων και ξένων χρηματοοικονομικών οίκων διαδέχονταν η μια την άλλη.
Παρ' όλα αυτά, μόνο όταν ο κ. Παλαιοκρασσάς, αναφέρθηκε σε ορχήστρα διαπλοκής, στην οποία μετέχουν ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, σε παρόντα χρόνο, η κυβέρνηση αποφάσισε να τον αποπέμψει.
Φεύγοντας, όμως, ο κ. Παλαιοκρασσάς αφήνει πίσω του συντρίμμια και τα σπασμένα θα κληθεί πολύ σύντομα να πληρώσει ο Ελληνικός Λαός.
Γι' αυτή την εξέλιξη οι ευθύνες ανήκουν στον πρωθυπουργό που τον επέλεξε και στους συναρμόδιους υπουργούς, που τον ανέχτηκαν όλο αυτόν τον καιρό.
Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι."Δημοφιλή σήμερα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

Αρχίζει η τελευταία φάση του Κτηματολογίου στη Χαλκίδα

14/12/2017
Η τέταρτη φάση κτηματογράφησης (KTIMA 16) αφορά το 64% της έκτασης της χώρας και 16 εκατ. δικαιώματα (43%)....
Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

Εκτός Nomads η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή, ηττήθηκε από την Αποστολία Ζωή

15/12/2017
Εκτός Nomads βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης, η Χαλκιδέα Δήμητρα Φραντζή....
Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

Εγκαινιάστηκε το νέο κατάστημα Watt+Volt στη Χαλκίδα

15/12/2017
Το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος της Watt+Volt πάροχος ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρι...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας