Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα η Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους απεργούς Χαλυβουργούς που διοργάνωσε η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, ανέργων και νέων.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 7:30 και μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας με κατάληξη τη μικρή γέφυρα.

Οι διαδηλωτές σε όλη τη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα όπως:
Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στ' αφεντικά κάνετε τις πλάτες
Όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
Με αίμα και ιδρώτα δένεται τ' ατσάλι, οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι
Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – των εργατών η πάλη θα τη σπάσει. Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ – Νέα Δημοκρατία – χτυπάνε τους εργάτες στη Χαλυβουργία. Όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία – για να μην περάσει η τρομοκρατία

Στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην Πλατεία Αγοράς μίλησε ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ. Ακολουθεί η ομιλία του:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Σήμερα σε όλη τη χώρα στέλνουμε κρυστάλλινο μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Στέλνουμε κρυστάλλινο μήνυμα ότι οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους.
Στέλνουμε κρυστάλλινο μήνυμα και ότι η υπεράσπιση των χαλυβουργών είναι δική μας υπόθεση.

Είναι υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης!
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που σήμερα το πρωί έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να χτυπήσουν για ακόμα μια φορά τους απεργούς χαλυβουργούς.

Με ιδιαίτερη μανία χτύπησαν τραυματίζοντας αρκετούς εργάτες που υπερασπίζονται τον ηρωικό αγώνα τους, το δικαίωμα στη δουλειά όλων.

Καθιστούμε υπεύθυνος για αυτό το χτύπημα ΚΑΙ τους ντόπιους εκπροσώπους της συγκυβέρνησης, τους βουλευτές της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην Εύβοια.

Συγχαίρουμε τους υπουργούς Δένδια και Ρουπακιώτη που και με δική τους εντολή χτυπήθηκαν οι εργάτες.

Είναι υπάλληλοι των βιομηχάνων, του Μάνεση και δουλεύουν για τα κέρδη του. Το εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας από το πρωί είχε καταληφθεί από τα ΜΑΤ, που βρίσκονται μέσα και έξω από το εργοστάσιο. Δυνάμεις καταστολής, ένστολοι και διάφοροι ασφαλίτες περιδιάβαιναν τους χώρους και βρίσκονταν στους φούρνους του εργοστασίου.

Χτύπησαν κάρτα και είναι στην υπηρεσία του Μάνεση. Είναι μια ακόμη ειδικότητα των δυνάμεων καταστολής.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προχωράει σε βάθεμα της καταστολής απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και ιδιαίτερα απέναντι στους αγώνες όπου πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις προκειμένου να γονατίσει το λαό και να περάσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει με τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των απεργών στη «Χαλυβουργία», διεκδικώντας ταυτόχρονα με αξιώσεις τον τίτλο του απροκάλυπτου υπερασπιστή των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών.

Το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξε το χτύπημα της απεργίας των χαλυβουργών για να στείλει μήνυμα στο σύνολο της εργατικής τάξης ότι είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής
Η εφαρμογή του νόμου και της τάξης και η κλιμάκωση της καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων είναι ειλημμένη απόφαση της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της, προκειμένου να φέρει σε πέρας το σχέδιο εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Για μια ακόμα φορά όταν η σύγκρουση είναι με το μεγάλο κεφάλαιο, με τα πραγματικά αφεντικά, το κράτος, η δικαιοσύνη, τα αστικά κόμματα αποκαλύπτονται σε αυτό που είναι:
Τα «Μαντρόσκυλα» του κεφαλαίου!

Είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα. Τα λαϊκά προβλήματα όμως που η καπιταλιστική κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις που γεννά η καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.

Το χτύπημα δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές Χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όσο άθλια προπαγάνδα κι αν κάνει, όσο άθλια προπαγάνδα κι αν σπείρουν τα καλοπληρωμένα ΜΜΕ και οι κονδυλοφόροι τους, τα επιχειρήματά τους είναι σαθρά γιατί τα φτύνει η ίδια η πραγματικότητα!

Είναι σαθρό το πρόσχημα που επικαλέστηκε η κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται τάχα το «δικαίωμα στην εργασία». Λένε ότι οι εργάτες φταίνε που κλείνουν τα εργοστάσια
Είναι η απόλυτη πρόκληση!

Μιλάνε για το δικαίωμα στην εργασία αυτοί που ευθύνονται για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους! Να έρθουν εδώ μπροστά, να πούνε στους δεκάδες χιλιάδες ανέργους της Εύβοιας για το δικαίωμα στην εργασία.

ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝΕ για τα εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις που έκλεισε η πολιτική τους και όχι οι αγώνες όπως υποστηρίζουν.

Να έρθουν εδώ μπροστά στους εργατοϋπάλληλους του ΤΕΜΠΟ, του ΣΕΛΜΑΝ, της ΝΕΟΣΕΤ, της Μπενκίζερ, της Μηχανικής, του ΒΕΤ, της Στάνταρ, της Ιντερκέμ, τον Τσιμέντων, της Πλεξάκο, του Γαληνού, των εκατοντάδων εργοστασίων των Οινοφύτων, των εκατοντάδων εμπορικών καταστημάτων που είτε έκλεισαν, είτε κλείνουν, είτε δεν πληρώνουν, είτε απολύουν, είτε προχωράνε σε μονομερείς μειώσεις.

Εδώ ελάτε να τα πείτε τα περί ‘’δικαιώματος στη δουλειά’’!
Θέλετε απλά να κρύψετε ότι το δικαίωμα στην εργασία το πλήττουν πρώτα απ' όλα ο Μάνεσης και οι άλλοι κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι θέλουν τους εργάτες σύγχρονους δούλους, αξιοποιώντας στους εκβιασμούς τους και την απειλή της απόλυσης.

Το ίδιο σαθρό είναι το επιχείρημα ότι τάχα με την κίνηση αυτή «θέλει να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο».
Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έστελνε μήνυμα ταυτόχρονα στην εγχώρια πλουτοκρατία και την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ότι είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει την καταστολή για να περάσει τα προειλημμένα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.
Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι έτσι θα φοβίσει το εργατικό κίνημα.

Συναδελφισσες και συνάδελφοι
Η επίθεση στους Χαλυβουργούς, ξεμπρόστιασε τη «δημοκρατία» των καπιταλιστών
Τη «δημοκρατία τους» που σταματάει στις πύλες των εργοστασίων στα γκέτο της εργοδοσίας. Εκεί που στενάζουν οι εργαζόμενοι
Σήμερα πρέπει κάθε εργάτης και εργάτρια να καταλάβει με τι κυβέρνηση έχουν να κάνουν
με τι κράτος (ανεξαρτήτως κυβέρνησης) έχουν να κάνουν, με τι Δικαιοσύνη και δυνάμεις ασφαλείας έχουν να κάνουν:
είναι Μαντρόσκυλα του Μάνεση, του κάθε Μάνεση και της τάξης τους.
Της τάξης των κηφήνων, των εκμεταλλευτών, όσων κλέβουν τον ιδρώτα, τώρα πια και τη ζωή των εργατών γα να πλουτίσουν ακόμα παραπάνω.
Αυτή είναι η αστική τάξη, αυτό είναι το κράτος της, αυτοί είναι οι υπάλληλοι του.

Εμείς, είμαστε περήφανοι που είμαστε συνάδελφοι, ταξικά αδέλφια των χαλυβουργών
Αντίθετα, είναι ντροπή για τον εργάτη να έχει ή να ανέχεται μια κυβέρνηση, ένα κράτος που σπάει τα κεφάλια των συναδέλφων του, για να βάλει μυαλό, για να φοβίσει τον ίδιο, να τον κάνει να σκύψει περισσότερο το κεφάλι για να μη πάθει τα ίδια.
Τώρα είναι η ώρα. Τώρα πρέπει να σηκώσει ο καθένας το κεφάλι.
Τώρα χρειάζεται πιο μαζικά, πιο δραστήρια, πιο μαχητικά να κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς μια Χαλυβουργία, με αγώνα και αλληλεγγύη.
Μάχη σε όλη τη γραμμή για συμβάσεις, δικαιώματα, ενάντια στους φόρους και στη φτώχεια, για να σωθεί, να επιβιώσει η εργατική τάξη και τα παιδιά της.
Ο σκληρός, παλικαρίσιος και τίμιος απεργιακός αγώνας που δίνουν εδώ και 9 μήνες οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ.
Η άγρια τρομοκρατία έσπασε και θα συνεχίσει να σπάει πάνω στο τείχος της ταξικής αλληλεγγύης που θα σηκώνουμε καθημερινά.
Αυτή η αλληλεγγύη οπλίζει με τη δύναμη τα ταξικά μας αδέρφια.
Για αυτό μπόρεσαν και απέκρουσαν την επίθεση με χημικά, κλομπς, συλλήψεις
Τα ΜΜΕ λύσσαξαν από την Παρασκευή ότι η Χαλυβουργία άνοιξε.

Και οι Χαλυβουργοί απάντησαν:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ
ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΌΛΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Δημοφιλή σήμερα

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

Βαθιά σιωπή των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας

19/4/2019
Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος για τις πλημμυρισμένες περιοχές σ...
Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

Πρόγραμμα Ιερών ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδος στην πόλη της Χαλκίδος

18/4/2019
Οι Ακολουθίες του Νυμφίου την Κυριακή των Βαΐων, Μεγ. Δευτέρα, Μεγ. Τρίτη και Μεγ. Τετάρτη θα αρχίζουν στις 19:00....
Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

Δωρεά ελαστικών στον Ερυθρό Σταυρό Χαλκίδας από την εταιρεία Φ.Σταθόπουλος

19/4/2019
Η επίσημη αντιπροσωπεία των εταιρειών Volkswagen και Audi στην Χαλκίδα, Φίλιππος Σταθόπουλος ΑΒΕΕ προσ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας