Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο Σταύρος Καρκαλέτσης σχολιάζει την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την έλλειψη αγροτικών ιατρών στην Εύβοια.

 

Ύστερα από  περιοδεία του αντιπροέδρου/πολιτευτή Ευβοίας ΛΑ.Ο.Σ. Σταύρου Καρκαλέτση στην Καρυστία, είχε προωθηθεί στη Βουλή στις 15 Ιανουαρίου το θέμα της συχνής απουσίας/ανυπαρξίας αγροτικών γιατρών σε δυσπρόσιτα χωριά του νομού Ευβοίας, με αφορμή το σχετικό πρόβλημα που ενέσκηψε στον Πλατανιστό. Οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και  Θανάσης Πλεύρης, κατέθεσαν τότε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας εν ανάγκει και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να κλείσουν τα «παραθυράκια» του νόμου και οι αγροτικοί γιατροί να υπηρετούν πραγματικά στα χωριά που τοποθετούνται.

Στην απάντηση του υφ/γού Υγείας Γεώργιου Παπαγεωργίου στους Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη, αναφέρονται τα εξής:
«Σε περίπτωση παραίτησης πριν τη συμπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου, έχει προβλεφθεί οι γιατροί να μην έχουν περαιτέρω δικαίωμα επιλογής ιατρείων, αλλά να τοποθετούνται κατά την κρίση  της υπηρεσίας και βάσει των αναγκών που υπάρχουν. Κατά τη διάρκεια της απουσίας γιατρού, το Νοσοκομείο που εποπτεύει το περιφερειακό ιατρείο, μεριμνά και αναθέτει σε άλλο γιατρό όμορου ιατρείου την τακτική και εβδομαδιαία κάλυψη ιατρικής περίθαλψης. Όσον αφορά το περιφερειακό ιατρείο Πλατανιστού Ευβοίας που εποπτεύεται από το Νοσοκομείο Καρύστου, για τη θέση που είναι κενή υποβλήθηκαν αιτήσεις μέχρι 16 Φεβρουαρίου και θεωρούμε ότι μετά την ημερομηνία αυτή η θέση θα καλυφθεί.»
Ανταπαντώντας στην θέση του υπουργείου Υγείας, ο Σταύρος Καρκαλέτσης δήλωσε: «Το έχουμε πάρει πιά στον ΛΑ.Ο.Σ. απόφαση: Αυτήν την κυβέρνηση άλλα την ρωτούμε και για άλλα μας απαντά! Ο υφυπουργός μας επισημαίνει πως αν η πρώτη επιλογή των αγροτικών γιατρών δεν τους αρέσει, παραιτούνται, αλλά την επόμενη φορά υπηρετούν πραγματικά εκεί που τοποθετούνται, άνευ δικαιώματος επιλογής. Μα, αυτό ακριβώς ζητούμε να καταργηθεί! Ο αγροτικός γιατρός, όπου τοποθετείται να υπηρετεί! Από την πρώτη φορά! Εξαιρέσεις να γίνονται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως ασθένεια ή άκρως σημαντικό οικογενειακό πρόβλημα. Αν δεν γίνει αυστηρότερο το καθεστώς, απομακρυσμένα χωριά όπως ο Πλατανιστός και δεκάδες άλλα σε ολόκληρη την Εύβοια, θα συνεχίσουν να βλέπουν γιατρό μια φορά την εβδομάδα, με τα γνωστά και σε βάρος της υγείας των πολιτών αποτελέσματα…»
Δημοφιλή σήμερα

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

Αποτελέσματα εκλογών Επιμελητηρίου Ευβοίας, ποιοι εκλέγονται

10/12/2017
Σαρωτική νίκη της Βούλας Αγιοστρατίτη και οριακά αυτοδυναμία δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών του Επιμελητηρίου Ευβ...
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone

11/12/2017
Η παιδική ταινία «Coco» 3D έρχεται στον Κινηματογράφο ΜΑ.ΓΙΑ movietone μόνο την Πέμπτη 14 εώς και την Τετάρτη ...
Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Ολοκληρώθηκαν οι Εκλογές στο Επιμελητήριο Εύβοιας

10/12/2017
Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 και λίγο μετά τις 19:00 έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Εύβοιας....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
Ιχθυοπωλείο Νικόλας - Χαλκίδα

Αρχή της σελίδας