Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο κος Αθ. Χειμάρας προέβη στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα των επερχόμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων Τμημάτων και Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης:
Θανάσης Χειμάρας
Θανάσης Χειμάρας

1. «Θυμίζω ότι το 2004, αφού στο τέλος του 2003 είχε δημιουργηθεί, ένα Τμήμα με έδρα τη Λαμία και ένα Τμήμα με έδρα τη Λιβαδειά, χωρίς κτηριακές υποδομές, χωρίς Προγράμματα Σπουδών, χωρίς καθηγητές κ.λ.π., τότε κάλεσα την κα Γιαννάκου στη Λαμία ως Νομάρχης, πήγαμε στο ΤΕΙ για να λύσουμε το κτηριακό προσωρινά . 

2. Ανέλαβε η Νομαρχία – μη αρμόδια – τη διαμόρφωση χώρων στην πρώην  Παιδαγωγική Ακαδημία και το έπραξε άμεσα. 
Μελέτησε και κατασκεύασε το 16ο Δημοτικό Σχολείο στα  Γαλανέϊκα.

Επίσης μελέτησε, εξασφάλισε τις πιστώσεις και δημοπράτησε – τη διαμόρφωση και των υπολοίπων χώρων, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί για 15 και πλέον χρόνια ολόκληρη σχολή Πανεπιστημίου, ο χώρος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας».

Και συνέχισε τονίζοντας:

«Για τη δημιουργία και νέων τμημάτων, ήλθαμε σε δημόσια ρήξη με Υπουργούς και Διοικούσα (κυρίως τον Πρόεδρο κο Σκαλκέα), πλην του σημερινού Προέδρου κου Λουκόπουλου και της κας Καραγκούνη, που ενδιαφέρονταν για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου.

Τελικά καταφέραμε την αλλαγή της Διοικούσας και την προώθηση δύο νέων Τμημάτων σε Λαμία και Λιβαδειά , καθώς και τη μελέτη άλλων δύο ακόμη.

Για το Τμήμα της Λαμίας, υπεγράφη και Προεδρικό διάταγμα από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2009, όμως άλλαξε η Κυβέρνηση και όλα πάγωσαν.

Άλλαξε και η Αυτοδιοίκηση και τα υπόλοιπα, σας είναι γνωστά:
•Πόσες και πόσες φορές δεν ζητήσαμε ως Παράταξη, συνάντηση με την προηγούμενη Yπουργό κα Διαμαντοπούλου, για την επανυπογραφή του Προεδρικού διατάγματος, η οποία έγινε με 7μηνη καθυστέρηση, όταν δεν μπορούσε να προωθηθεί, αφού η Κυβέρνηση ήταν υπηρεσιακή !!
•Τώρα θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού όταν έπρεπε να δράσουμε, εμείς κοιμόμασταν. »

Και έκλεισε τονίζοντας:

«Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά, αρκεί και τώρα να μπούνε μπροστά, με μελετημένες προτάσεις: Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι (Λαμίας , Λιβαδειάς), με τη στήριξη των Υπουργών κυρίων Σταϊκούρα και Κεδίκογλου και των Βουλευτών Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Όμως με επιστολές και έγγραφα, δεν λύνονται τέτοιου μεγέθους κατεπείγοντα προβλήματα, απαιτούνται συγκροτημένες θέσεις, στρατηγική και τακτική.

Τέλος η Στερεά Ελλάδα, δικαιούται Ανώτατο Εκπαιδευτικό ίδρυμα – Πανεπιστήμιο και η Κυβέρνηση παρόμοιες αποφάσεις, δεν μπορεί να τις παίρνει χωρίς ουσιαστικό διάλογο και σοβαρή μελέτη».
Δημοφιλή σήμερα

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

23/1/2019
Αργία αποτελεί η γιορτή των Τριών Ιεραρχών για όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης....
Η συμμετοχή του Πάνου Καραμούζη στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη

Η συμμετοχή του Πάνου Καραμούζη στο ψηφοδέλτιο του Βασίλη Καθαροσπόρη

24/12/2018
Την απόφαση του να ασχοληθεί ενεργά με την αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Χαλκιδέων ανακοίνωσε ο Πάνος Καραμούζης....

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας