Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στο Νομό Εύβοιας ανήκει διοικητικά και η νήσος Σκύρος, που για την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της, λειτουργεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) που υπάγεται οργανικά και υπόκειται στην εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης (ΓΝΚ), που με τη σειρά του είναι διασυνδεδεμένο με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Υπάρχουν  πάμπολλες ομόφωνες καταγγελίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου αλλά και όλων των άλλων φορέων του νησιού, που αφορούν την πλημμελή λειτουργία του ιατρείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου, με βάση τις καταγγελίες που έχει συγκεντρώσεις αποδίδει αυτή την κατάσταση κυρίως «στη συχνή απουσία του Διευθυντή του ιατρείου» που έχει ως φυσικό επακόλουθο κι αποτέλεσμα την ελλιπέστατη εποπτεία.

Παράλληλα και ενώ το Π.Π.Ι. Σκύρου στελεχώνεται από: δύο ειδικευμένους ιατρούς γενικής ιατρικής, έναν παιδίατρο, δύο ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, 10 νοσηλευτές (λόγω συνυπηρέτησης), μία μαία, έναν βοηθό ακτινολόγου και έναν οδηγό ασθενοφόρου, λειτουργεί μόνο πρωινό ωράριο!

Τελευταία έγινε δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που αφορούσε το διορισμό Τριμελούς Διοικητικής Επιτροπής, ώστε να υπάρξει επιτέλους εποπτεία και να εφαρμοστεί απογευματινό ωράριο μέχρι την 22α ώρα, γεγονός που θα ανακούφιζε και θα ικανοποιούσε τους κατοίκους του νησιού.

Δυστυχώς ύστερα από παρεμβάσεις, η απόφαση ανακλήθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας!

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4025/2011 «Στα Κέντρα Υγείας μπορεί να διορίζεται, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται:

α) από τον Πρόεδρο, που ορίζεται με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας,

β) από τον υπεύθυνο για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. και γ) από ένα δημοτικό σύμβουλο του Δήμου της έδρας του Κ.Υ., που ορίζεται από το Δήμο. Η δυνατότητα όμως αυτή δυστυχώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης Ν. Γουρνή ( έγγραφο με αρ. πρωτ. 1169/23/03/2012), δεν μπορεί να επεκταθεί στα Π.Π.Ι. και ιδίως σε αυτά των απομακρυσμένων και δη νησιωτικών περιοχών, όπως γνωμοδότησε ο νομικός σύμβουλος της 5ης Υ.ΠΕ.


Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την δυνατότητα επέκτασης της ανωτέρω διάταξης και για την περίπτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου αλλά και άλλων της ίδιας ή παρόμοιας γεωμορφολογίας;

2.Θα υπάρξει από το Υπουργείο Υγείας σχετική μέριμνα, - αφού στο Π.Π.Ι  Σκύρου υπηρετεί ιδιαίτερα ικανός αριθμός προσωπικού - να λειτουργήσει και κατά τις απογευματινές ώρες, όπως επιτάσσει η υπεράσπιση  της δημόσιας υγείας και απαιτούν συνολικά οι φορείς της τοπικής κοινωνίας;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Αναγνωστάκης Δημήτρης
Γιαννακάκη Μαρία
Πανούσης Γιάννης
Δημοφιλή σήμερα

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

Ακόμη τέσσερα άτομα στην παράταξη του Χρήστου Παγώνη

21/1/2019
Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ανακοίνωσε ακόμη τέσσερα άτομα για την στελέχωση του ψηφοδελτίου του....
Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

Ο Χρήστος Παγώνης θα παρουσιάσει τον συνδυασμό του «Γέφυρα προόδου και ελπίδας»

17/1/2019
Ο νυν δήμαρχος Χαλκιδέων και υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019 Χρήσ...
Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Γέφυρα Προόδου και Ελπίδας»

21/1/2019
Υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, ο Χρήστος Παγώ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας