Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Στην δευτερολογία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε την ανάγκη να στηριχθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια και αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα .
Ο  Κώστας Μαρκόπουλος
Ο Κώστας Μαρκόπουλος

«Όταν μιλάμε για παιδεία μιλάμε για ποιότητα και πρέπει η πολιτική ηγεσία να πιστεύει και να εμπιστεύεται τον χώρο της ελληνικής παιδείας πολύ δε περισσότερο, της ανώτερης και της ανώτατης παιδείας. 

Πρέπει λοιπόν να πιστέψουμε σε αυτό που όλη η υφήλιος μιλά, το ελληνικό πνεύμα, τον ελληνικό πολιτισμό, την επανάσταση την οποία μπορούν να φέρουν όλοι αυτοί άνθρωποι οι οποίοι αποφοίτησαν από τα ελληνικά πανεπιστήμια , αντί να  υποστέλλουμε την ελληνική σημαία και την πίστη στην δυνατότητα την οποία έχει όλος αυτός ο λαμπρός κόσμος των ελλήνων επιστημόνων».

 Ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας άρθρο του νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η μείωση των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία απεύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Παιδείας :Σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Γερμανία έχει υπερπολαπλασιαστεί  σήμερα θα έπρεπε να μας φέρνετε την ίδρυση καινούργιων νηπιαγωγείων και δημοτικών στην περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης που ζουν χιλιάδες έλληνες με τα παιδιά τους  και εσείς μειώνετε τα ελληνικά σχολεία; 

Υπάρχει κύριε υπουργέ  κάποια συμφωνία με τη Γερμανία για την αλλαγή του εκπαιδευτικού πλαισίου της ελληνικής γλώσσας και της εκμάθησης του ελληνικού πολιτισμού και των γραμμάτων στους έλληνες της Γερμανίας; 

Γιατί βλέπουμε αυτή την απόφαση που είναι στο νομοσχέδιο για μείωση των διπλωματικών και των προξενικών σχολείων που έχουν ιδρυθεί στη Γερμανία; Για ποιο λόγο τα μειώνετε την ώρα που ελληνικός πληθυσμός στη Γερμανία αυξάνεται;»
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας