Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ως το τέλος του έτους θα είναι ανοικτό το taxisnet αλλά από τις 8 το πρωί της Δευτέρας, όσοι υποβάλλουν την δήλωση τους θα πληρώνουν πρόστιμο.
Ως το τέλος του έτους θα είναι ανοικτό το taxisnet
Ως το τέλος του έτους θα είναι ανοικτό το taxisnet

Δηλαδή, θα χάνουν το αφορολόγητο που μεταφράζεται σε επιπλέον φόρο 500 ευρώ λόγω της απώλειας του αφορολόγητου ορίου (1.000 ευρώ για ζευγάρι) καθώς και μηνιαία προσαύξηση για την καθυστέρηση καταβολή τους φόρου εισοδήματος.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποφάσισε από φέτος να κάνει τη διαφορά στον τρόπο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλλονται και μέσω ίντερνετ αντί της αποκλειστικά χειρόγραφης υποβολής στις εφορίες που ισχύει σήμερα.

H προθεσμία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων εξέπνευσε τυπικά στις 31 Ιουλίου. Ωστόσο η ΓΓΠΣ αποφάσισε να αφήσει ανοικτό το σύστημα taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από φορολογούμενους που την άφησαν για την τελευταία στιγμή αλλά και για να εξυπηρετήσει καλύτερα τους φοροτεχνικούς οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.

- όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση έως και τις 8 το πρωί της Δευτέρας θα θεωρηθεί ότι την έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα και δεν θα έχουν καμιά ποινή.

- οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μετά από αυτήν την ημερομηνία και ώρα τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερές κυρώσεις. Συγκεκριμένα, δεν θα τους αναγνωριστούν οι αποδείξεις δαπανών με βάση τις οποίες χορηγείται το αφορολόγητο όριο ενώ θα τους επιβληθεί και προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής.

Ο επιπλέον φόρος που θα τους βεβαιωθεί λόγω της απώλειας του αφορολόγητου ορίου ανέρχεται σε 500 ευρώ σε ατομικό επίπεδο. Το ποσοστό προσαύξησης ανέρχεται σε 1% μηνιαίως. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που υποβάλει τη φορολογική του δήλωση στις 30 Νοεμβρίου και το ποσό του φόρου που του αναλογεί ανέρχεται σε 3.000 ευρώ θα κληθεί τελικά να πληρώσει επιπλέον 500 ευρώ λόγω της απώλειας του αφορολόγητου ορίου καθώς και προσαύξηση 90 ευρώ λόγω της τρίμηνης καθυστέρησης της υποβολής της δήλωσης.

- το σύστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα παραμείνει ανοικτό έως το τέλος του έτους προκειμένου όποιος φορολογούμενος επιθυμεί να υποβάλει εκπρόθεσμα τη φορολογική του δήλωση. Το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα εκδίδει το taxisnet σε αυτές τις περιπτώσεις σε πρώτη φάση δεν θα είναι έγκυρο καθώς δεν θα περιλαμβάνει τον υπολογισμό του φόρου με την απώλεια του αφορολόγητου ορίου και την προσαύξηση. Οι φορολογούμενοι θα λαμβάνουν ταχυδρομικά έγκυρο εκκαθαριστικό από τη ΓΓΠΣ στο οποίο θα έχουν βεβαιωθεί οι πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν υποβληθεί στις εφορίες και στο διαδίκτυο περίπου 5,3 εκατ. δηλώσεις και εκκρεμεί η υποβολή άλλων περίπου 200 χιλιάδων δηλώσεων.
Δημοφιλή σήμερα

Διασκέδασαν παρέα με τον Τζουγανάκη μέλη του Συλλόγου Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

Διασκέδασαν παρέα με τον Τζουγανάκη μέλη του Συλλόγου Κρητών Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης»

27/03/2017
Μία πολύ όμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μαζί και με άλλους Χαλκιδέους, μ...
Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στην Οδό Ονείρων

Ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος στην Οδό Ονείρων

27/03/2017
Μία μοναδική εμφάνιση στη μουσική σκηνή της Οδού Ονείρων θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 31 Μαρτίου ο Λευτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας