Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
ΓΛΥΦΑ - ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ Δρομολόγια
Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με θέμα «Πρόσφατες εξελίξεις στην ΑΤΕ» και τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, του Υφυπουργού κ. Σταϊκούρα και του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο κ. Μιχελογιαννάκης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών, στην παρέμβασή του επεσήμανε:
Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜ.ΑΡ
Δημοκρατική Αριστερά - ΔΗΜ.ΑΡ

 «Στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης υπήρχε όρος που ανέφερε ότι η ΑΤΕ πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί και να εξυγιανθεί. Άλλωστε το ίδιο αναφερόταν και στο master plan της διοίκησης της ΑΤΕ και του Διοικητή της κ. Πανταλάκη.

Η εκτίμηση του κ. Προβόπουλου ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με τους όρους του μνημονίου δεν ευσταθεί, αφού αυτή η ίδια διατύπωση περιέχεται ακριβώς στο δεύτερο σενάριο του μνημονίου.

Η θέση βέβαια της ΔΗΜΑΡ είναι η δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, τον οποίο θα αποτελούν η Εθνική Τράπεζα, η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Πρόταση καθ’ όλα ρεαλιστική αφού είναι γνωστό ότι μετά την ανακεφαλαιοποίηση ένα μεγάλο μέρος των χαρτοφυλακίων τους θα ανήκουν στο κράτος.

Ωστόσο, οι εξελίξεις μάς αναγκάζουν να ζητήσουμε τη διασφάλιση των συμφερόντων που έχουν σχέση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα θέλουμε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμιά απόλυση εργαζομένου, καθώς επίσης και ότι θα γίνουν σεβαστές οι εργασιακές σχέσεις και η εξέλιξη των υπαλλήλων της ΑΤΕ. Επίσης θα πρέπει να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ταμείου υγείας και των ταμείων συντάξεως των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Οικονομικών καλείται άμεσα να ξεκαθαρίσει:
•Τι προτίθεται να κάνει με τις θυγατρικές της ΑΤΕ (Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, Ζάχαρη) και πώς θα διασφαλιστεί η λειτουργία τους στη μεταβατική περίοδο ούτως ώστε να μην απαξιωθούν.
•Πώς θα διασφαλιστεί η γη που είναι υποθηκευμένη και περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της «κακής» ΑΤΕ.
•Τι θα γίνει με τα δάνεια των κομμάτων τα οποία δεν έχουν επαρκείς διασφαλίσεις.
•Τι έχει να απαντήσει στο ότι η παραχώρηση της ΑΤΕ στην Πειραιώς είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2012;
•Τι έχει να απαντήσει στο ότι η ανακεφαλαιοποίηση φέρνει το κράτος μέτοχο σε 4 μεγάλες τράπεζες αλλά η διαχείρισή τους θα συνεχίσει να γίνεται από τους ιδιώτες και με ιδιωτικά κριτήρια (όπως ειπώθηκε από τον κ. Σουρνάρα και τον κ. Προβόπουλο).
•Τι έχει να απαντήσει στο ότι ήδη η κακή ΑΤΕ έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και το οποίο ακόμα δεν έχει πάρει θέση.
Σε κάθε περίπτωση η ΔΗΜΑΡ, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις και το νέο πλαίσιο, θα στηρίξει τόσο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και τους αγρότες όσο και τους εργαζόμενους.

Η παρουσία μας με προτάσεις και παρεμβάσεις θα είναι καθοριστική και καθημερινή.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ
Ι. Μιχελογιαννάκης
Π. Μουτσινάς
Δημοφιλή σήμερα

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Φιλανθρωπική Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

17/8/2018
Το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018....
Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

Επισκέψιμοι για το κοινό οι φάροι της Χαλκίδας και της Βασιλίνας

17/8/2018
Ανοιχτοί για το κοινό θα είναι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, ο φάρος της Κακής Κεφαλής και ο φάρος Βασιλίνας, στα πλαίσια...
Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

Συλληπητήρια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας για τον θάνατο του Αθανασίου Πρωτόπαππα

16/8/2018
Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ - Περιφερειακού Τμήματος Εύβοιας εκφράζει τα βα...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας