Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Υπεγράφη απο τον Δήμαρχο και τον ανάδοχο, η εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ».
Σε Μουσείο Δημήτρη Μυταρά θα μετατραπεί ο πρώην Αλευρόμυλος Δήμητρα.
Σε Μουσείο Δημήτρη Μυταρά θα μετατραπεί ο πρώην Αλευρόμυλος Δήμητρα.

 

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009, Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης  και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ  Α.Ε, κ. Σπύρος Βασιλείου,  υπέγραψαν την εργολαβική σύμβαση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ  ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ) ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΑΧ».
Σημειωτέον,  ότι η δημοπρασία του έργου  έγινε στις 2-12-08  με προϋπολογισμό Δημοπρασίας 2.390.000,00 € και μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Γ. ΨΥΧΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΨΙΛΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», με ποσοστό έκπτωσης 52,49%.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Θανάσης Ζεμπίλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι την εκτέλεση του έργου ανέλαβε τοπική τεχνική εταιρεία, με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία, με την οποία ο Δ.Χ. είχε συνεργαστεί άριστα και κατά το παρελθόν, ιδιαίτερα στις αποκαταστάσεις των κτιρίων ¨Κόκκινο Σπίτι¨ και ¨Σπίτι με τ’ Αγάλματα¨.

Πολιτιστικό Κέντρο ο Αλευρόμυλος στον ΑΣΑΧ

Το νέο πολιτιστικό κέντρο, με ωφέλιμο χώρο 1.000 τ.μ. περίπου, θα αποτελεί το τέταρτο Δημοτικό κτίριο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, και αναμένεται να παραδοθεί για χρήση, το καλοκαίρι του 2010.
Όπως είναι γνωστό, προορίζεται για να στεγάσει έκθεση πινάκων και κοχυλιών του ακαδημαϊκού συμπολίτη μας, ζωγράφου, κ. Δημήτρη Μυταρά.
Με τη δημιουργία του «Μουσείου Δημ. Μυταρά», πρόθεση της Δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της πόλης, με την ανάδειξη της πολιτιστικής της ταυτότητας και κληρονομιάς, δοθέντος ότι το πολιτιστικό κέντρο εντάσσεται στο σχεδιασμό ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Στο κτίριο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι προπαρασκευαστικές εργασίες, με την τοποθέτηση περιμετρικά του κτιρίου ικριωμάτων και προστατευτικών διχτύων.
Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Σχόλια

[1]
emma (20/10/2010 6:52:33 μμ)
einai poly oraio aruro
Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη του EVIAPORTAL.GR. Σε κάθε περίπτωση όμως το EVIAPORTAL.GR διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου.

Photo Gallery

3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας