Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Το Εργατικό κέντρο Ευβοίας και οι εργαζόμενοι ευχαριστούν την Ιερά Μητρόπολη για την κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και δηλώνει τα ακόλουθα:Η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα την Εργατική τάξη και το Συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας κος Μπασινάς
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας κος Μπασινάς

Τα μέτρα και οι αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ.,  εκμηδενίζουν το εισόδημα  εργαζομένων και συνταξιούχων, δημιουργούν στρατιές ανέργων, ισοπεδώνουν το κοινωνικό κράτος και στοχοποιούν τις θεσμικές και δημοκρατικές εκφράσεις των εργαζομένων.
Μπροστά σε αυτή την θύελλα που σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, είναι απαραίτητο , περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι εργαζόμενοι να αντιδράσουν και να απαιτήσουν , μέσα από την οργανωμένη πάλη , να πληρώσουν το κόστος της δημοσιονομικής εξυγίανσης αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για τα τεράστια ελλείμματα και το χρέος που σώρευσαν.
Οι κυβερνώντες γνωρίζουν πολύ καλά, πως διαβάλλοντας , απαξιώνοντας και περιθωριοποιώντας το Συνδικαλιστικό κίνημα το έργο τους καθίσταται ευκολότερο. 
Για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατασυκοφάντησης και σπίλωσης , περιορίζοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις λειτουργικές μας υποχρεώσεις, παρακρατώντας  χρήματα  που προέρχονται από δικές μας εισφορές, καταργώντας ταυτόχρονα Οργανισμούς, που ασκούν κοινωνική πολιτική χωρίς να επιβαρύνουν τον δημόσιο προϋπολογισμό.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα κίνημα ταξικής αλληλεγγύης και στήριξης των αγώνων όλων των κινημάτων,  που μάχονται για την προστασία των στοιχειωδών  ανθρώπινων δικαιωμάτων στην δουλειά και στην ζωή και στην κοινωνική τους αξιοπρέπεια.
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, τα Σωματεία της δύναμής του και το σύνολο των εργαζομένων, έχουν σταθεί αρωγοί και συμπαραστάτες σε όλους τους αγώνες που όλες οι κοινωνικές δυνάμεις έδωσαν για την διεκδίκηση μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας. Η συμπαράσταση μας αυτή δεν περιορίσθηκε σε φραστική υποστήριξη αλλά σε έμπρακτη συμμετοχή , με ταυτόχρονη παραχώρηση των χώρων του Εργατικού Κέντρου καθώς και του βήματος του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού. Το όποιο κόστος απέρρεε από την χρήση των υποδομών μας το επιφορτισθήκαμε μαζί με τα σωματεία της δύναμης μας.

Κοινωνικοί φορείς ,Σύλλογοι, Σωματεία κάθε μορφής, Κόμματα και Κοινωνικά κινήματα , βρήκαν για τις εκδηλώσεις τους φιλόξενη στέγη στις εγκαταστάσεις μας και βήμα δημοσιοποίησης των θέσεων τους στην συχνότητα του Σταθμού των Εργαζομένων.
Σήμερα , που η κυβέρνηση αποφάσισε στην ουσία να παρακρατήσει τα δικά μας χρήματα και να μας οδηγήσει σε αδυναμία λειτουργίας, κανένας από όλους αυτούς τους φορείς δεν ευαισθητοποιήθηκε για να εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο έκρινε σκόπιμο την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του προς έναν φορέα που εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων του Νομού μας και εκ των πραγμάτων έχει σήμερα πολύ περισσότερες ανάγκες και υποχρεώσεις, απέναντι στους εργαζόμενους και τους χιλιάδες άνεργους.
Οφείλουμε , βέβαια σε αυτό το σημείο να εξαιρέσουμε από όλους τους παραπάνω και να υπογραμμίσουμε την μοναδική έκφραση αλληλεγγύης που προήλθε από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος η οποία αφού έγινε κοινωνός των προβλημάτων μας , προσέφερε οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των αναγκών μας.
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και οι εργαζόμενοι ευχαριστούν την Ιερά Μητρόπολη για την ενέργεια της αυτή , θεωρώντας την ως μια σημειολογική κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εργατική τάξη.
Δημοφιλή σήμερα

Η Χαλκιδέα Βάσια Καλαϊτζόγλου προκρίθηκε στα knock outs του The Voice

Η Χαλκιδέα Βάσια Καλαϊτζόγλου προκρίθηκε στα knock outs του The Voice

22/11/2017
Η υπέροχη φωνή της και η ερμηνεία της στα battles του talent show The Voice στο ΣΚΑΙ, της έδωσαν το εισιτήριο γι...
Κοινωνικό μέρισμα: πως να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι την αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα: πως να συμπληρώσουν οι δικαιούχοι την αίτηση

22/11/2017
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να υποβάλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους για το κοινωνι...
Επικίνδυνο εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από δημοτικό σχολείο στην Σκύρο

Επικίνδυνο εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από δημοτικό σχολείο στην Σκύρο

23/11/2017
Ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου της Σκύρου κ.Εμμανουήλ Μιχάλης απέστειλε επιστολή προς την δημοτ...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.
3D ΕΠΕ Τέντες Αιδηψού - Σάκης Μοσχόπουλος

Αρχή της σελίδας