Ειδήσεις - νέα από την Χαλκίδα και την Εύβοια | Eviaportal.gr
Ο δημοτικός οργανισμός παιδείας ,προστασίας και αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) αναφέρθηκε στις κοινωνικές του δράσεις και τόνισε τα ακόλουθα:

Στον έναν χρόνο λειτουργίας του ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. καταφέραμε με την αμέριστη συμπαράσταση όλου του Δ.Σ. να λειτουργήσουμε τα  Κ.Α.Π.Η. του διευρυμένου Δήμου Χαλκιδέων. Έγιναν συνεστιάσεις εντός και εκτός των χώρων τους , προσκυνηματικές και ψυχαγωγικές  εκδρομές σε διάφορα μέρη της χώρας μας, ενημερωτικές ομιλίες γύρω από  θέματα, όπως γεωπονικά , ομιλίες για διάφορες νόσους π.χ. Αιλσχάιμερ, κ.τ.λ.
Τα Χριστούγεννα του 2011 δόθηκαν τρόφιμα και ρούχα σε 200 οικογένειες καθώς και 110 διατακτικές  για να αγοράσουν προϊόντα πρώτης ανάγκης και το Πάσχα του 2012 δόθηκαν τρόφιμα και ρούχα σε 250 περίπου οικογένειες , μετά από την πρωτοβουλία της Προέδρου του Δ.Σ. Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.
 κα. Αναστασία Μακαρώνα – Ψυχογυιού να ζητήσει χορηγία από μεγάλες εταιρείες της περιοχής μας και όχι μόνο.
Τον Φεβρουάριο του 2012 παρείχε το ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. συσσίτιο σε 300 περίπου οικογένειες.
Τον Ιούλιο του 2012 εξασφαλίστηκαν τρόφιμα από τη Ε.Ο.Κ. για 22 οικογένειες  σε μειονεκτικές περιοχές
( Δροσιά και Λουκίσια )  για ένα ολόκληρο έτος.
Καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους  εξυπηρετήθηκαν μοναχικά άτομα και άπορες οικογένειες σε θέματα υγείας π.χ . ιατρικές εξετάσεις , διαμεσολαβήσεις σε ταμεία κ.α.
Οι πέντε ( 5 ) δομές του Βοήθεια στο Σπίτι επισκέπτονται καθημερινά  ( 365 ) περιστατικά που χρήζουν βοηθείας σε όλο τον διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων και εξυπηρετούν ανήμπορα άτομα ΑΜΕΑ και της τρίτης  ηλικίας στην Χαλκίδα, Ανθηδόνα, Αυλίδα , Ν. Αρτάκη και Ληλάντιο.
Οι οχτώ ( 8 ) Παιδικοί Σταθμοί που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας, στην Ανθηδόνα, Ν. Αρτάκη και


Βασιλικό κάλυψαν κατά το σχολικό έτος 2011-2012, εκατόν εβδομήντα τρεις  (173)  θέσεις παιδιών μέσω ΕΣΠΑ κατόπιν  ενεργειών  του ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. και οι υπόλοιπες θέσεις καλύφθηκαν ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι 
εργαζόμενες μητέρες.
Φέτος, κατά την σχολική περίοδο 2012-2013 το ΕΣΠΑ κάλυψε μόνον  εννέα ( 9 ) παιδιά , με την δικαιολογία ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξαιρείται από τα Κοινωνικά Προγράμματα , διότι θεωρείται Περιφέρεια Υψηλού Επιπέδου !!!  και αυτά μας τα πήραν μόνο και μόνο διότι σαν ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. την αίτηση που είχαμε κάνει στο πρόγραμμα αυτό πέρυσι , την είχαμε υποβάλλει για διετία, αλλιώς  θα είχαμε αποκλειστεί παντελώς από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Παρόλα αυτά , όμως , το ΝΠΔΔ Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. και ως νόμιμος εκπρόσωπος του , σας υπόσχομαι ότι θα φροντίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί Σταθμοί του διευρυμένου  Δήμου  μας και να εξυπηρετηθούν όσο τον δυνατόν γίνεται περισσότερες εργαζόμενες μητέρες , προσφέροντας βέβαια την ασφαλή φύλαξη των παιδιών σας και την σωστή σίτισή τους.

 

 

 


 
Δημοφιλή σήμερα

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

25/05/2017
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά η πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι....
Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

Dirfys Trails: 1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου στο όρος Δίρφυς

24/05/2017
Στα πλαίσια της κοινωνικής παρέμβασης αλλά και της συνεργασίας φορέων και Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 ο 1ος Ορ...
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

26/05/2017
Στο τραπέζι έχουν αρχίσει να πέφτουν από τώρα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ για τις επερχόμε...

Κάνε το δικό σου σχόλιο

Όνομα
Email (δεν θα εμφανίζεται)
Σχόλια (δεν θα δημοσιεύονται σχόλια με διευθύνσεις προς άλλους ιστότοπους)
* Η συμπλήρωση όλων των πεδίων της φόρμας είναι υποχρεωτική.

Αρχή της σελίδας